Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic proti takovejmhle filmům nemam, někdy sou i docela vtipný a rád se na ně podívám,ale přece jenom tohle bylo už příliš. Což o to, na pořád stejný příběhy a zápletky sem si už zvyknul, ale tyhle holčičí války, kdy se v jednom kuse pomlouvaj fakt nemusim. Ale zase na druhou stranu to bylo tu a tam oživený, přirovnáním žáků ke zvířatům a nebo něco podobnýho a Lindsay Lohan byla celkem slušná. Ale podruhý už to fakt vidět nemusim ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se chtěla dost lišit od ostatních "high school" dílek. Všechny ty královny krásy a zaběhaná pravidla na školách, dokáže semlet na prach. Dobrá volba byla, když se v titulních rolích objevila Lindsay Lohan, která filmu svou živelností dost pomáhá a blond protivná pipka Rachel McAdams, která své postavě vtiskla věrohodné rysy kravky, co ovládá celou střední, ale tam, kde film mohl být výjimečný ztrácí hodně tím, že mu přestávají jít na ruku nápady, a začne tak trochu nudit. Naštěstí rychle skončí a nestane se z něj otravný teenagerovský produkt. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekal. Ale já čekal opravdu málo :( Autorkou scénáře je Tina Fey, taže mi bylo jasné, že nepůjde o nic úžasného. Trapnější opakování jednoho záběru (scéna s autobusem) nebylo v žádném jiném filmu předtím. Film mě opravdu překvapil, protože nejde o snímek zralý na odpad, jak jsem očekával. Ty dvě hvězdičky si to zaslouží. Jednak za Lindsay Lohan, a jednak za Tinu Fey jako učitelku, které to taky moc slušelo :) Většina rádoby směšných situací je trapná a všechny gagy jsem viděl už dávno před tím. Ale za vyhození peněz za tenhle film litovat nebudete. Dostanete přiměřenou porci zábavy, která neurazí. To je ale vše. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Podle mě velmi podceňovaný film a jeden z nejlepších z "komedií ze střední." Pokud to s nimi srovnáte, je tohle uhlí mezi diamanty. Jen si vezměte kolik hlášek z tohohle filmu se ustálilo a které z něj pocházejí. "On Wednesday we wear pink." "You cant sit with us." a další, tenhle film je pro mě kulturní zlato a skvělá komedie. Uznávám, že konec trochu podělali a má do komedie daleko, ale upřímně to dokážu filmu, který mě rozesmívá hodinu a něco, než je trochu nudnější, odpustit. Tohle můžu vidět pořád dokola a bavit mě to nepřestane. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Samozrejme sa vyplavia myšlienky na prirovnanie ku komédii Praštěná holka. Inak je film zaujímavý predovšetkým castingom. Z dnešného pohľadu zaujímavé mená v zložení Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried a Tina Fey. Minimálne polovicu filmu všetko vyzeralo nádejne. Nezlučiteľné americké stredoškolské kasty medzi ktorými sa odohráva jedna záškodnícka akcia plná sexy postavičiek a tesných výstrihov. Bohužiaľ na záver príde sabotáž v podobe morálneho precitnutia a sociálne vhodného happy endu. Čím však najviac Protivný sprostý holky prispeli svetu je skutočnosť, že zachytili vtedy ešte neprefetovanú/neprechlastanú krásu Lindsay a zároveň sú dôkazom, že mohla kľudne v rámci žánru romantických komédii vybudovať kariéru s cejchom zrzavá Meg Ryan. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (35)

  • Některé hlášky a scény musely být z filmu vypuštěny, aby se tvůrci vyhnuli ratingu R (nepřístupné osobám mladším 17 let bez doprovodu rodičů). (imro)

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama