Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,932,642Tržby Celosvetovo $-║ Celé to je tak suché ako celý Anglický humor, až sa mi z huby prášilo pri tom, jednak to vyznie ako malo rozpočtová televízna produkcia, kde ani na odevoch vikingoch si moc záležať nedali, dej plytký, humor až moc na silu robení, chýbala tam ľahkosť a pre mňa tým pádom vyznel ako bezúčelový - nulový. Po pretrpenej prvej polovičke filmu som to musel vzdať. /10%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Torzo Monty Pythonů natočilo hodně netradiční fantasy snímek, v němž je překvapivě málo pythonovského humoru, ale zato překvapivě mnoho z fantasy světa, takový vikinskými bájemi říznutý Nekonečný příběh... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fantasy mam rad, ale tady je to fakt hozeny spis do komedie a bohuzel to neni zas nejak extremne vtipny. Ale az zas tak to nevadi, je tu docela slusnej pribeh, triky nenaserou, obcas nejaka ta akce je natocena slusne a vetsina hlasek pobavi. Jen je skoda, ze jich proste neni vic, takle to ma obcas hluchy misto. To ale obcas zachrani nejakej fajnovej napad nebo paradni camea Jonese a Cleese. Robins mi v roli uplne moc nesed, takovej moc vymydlenej model nez nejakej spinavej viking, ale hral slusne. Nic moc jsem necekal, ale nakonec jsem se tech 90 minut vcelku bavil, i kdyz od Pythonu bych cekal vic. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sólové filmy Terrry Jonese s těmi Gilliamovými porovnávat nesmíte. Zatímco Gilliam je větší fantasta, Jones si spíše potrpí na příběh - na Erikovi je to vidět od začátku do konce. Typický MP humor tady neslouží jako vyprávěcí prvek, ale spíše jako "ozdoby" navěšené na hlavní dějové lince... Tu necelou hodinku a půl jsem se bavil velmi dobře, ale stejně jem čekal o trochu víc. Nejlepší scény - "znásilnění", Cleesovo vydávání rozkazů k popravám a mrzačení, sborový zpěv obyvatel ostrova, neviditelný plášť, viking, který nezná strach, berserk. (To, že nejlepší momenty filmu jsou ty s Cleesem a Jonesem, nijak zvlášť vypichovat nemusím, že ne?) ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Je to Monty Python...? Není to Monty Python...? Težko říct... Z Pythonů zde vystupuje jen torzo, humor je stejně bláznivý jako např. ve Svatém grálu, v hlavní úloze účinkuje Tim Robbins a dokonce děj má hlavu a patu..:-) Tak je to Monty Python, nebo není...? Kdo má rád starší filmy od této humoristické skupiny, bude se mu zřejmě i tento kousek líbit a naopak... Kdo je nemůže vystát, nepřetrpí ani čtvrt hodiny. S hodnocením jsem nicméně bezradný... Na snímky jako Život Briana nedám dopustit, ale tohle je zdá se už o něčem jiném... Je to vtipné, ale mám pocit, že přes podobný styl humoru jako u starších snímku, je to vtipné míň, než bych čekal. Pro mě osobně byla nejzajímavější postavou osoba misionáře, který se snažil všem vnucovat svou "knihu" a naopak víru ostatních odmítal akceptovat. Z toho jaksi automaticky vyzařovala svatá pravda, že víra je cosi nepřenositelného, nepřevoditelného a nevnutitelného, že tu si každý musí najít sám... Ale jinak to byl roztomilý filmeček. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o komedii alá Monty Python, je film docela suchý. Vtipných míst je málo. Zdaleká nejlepší na filmu jsou scény s Cleesem, když vydává rozsudky nad svými poddanými a pak s Jonesem. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi milý humor, inteligentní dialogy komedialitou překypující... Prostě klasika komedie, mám strašlivou radost, že jsem po dlouhé době viděl, všcihni jsou skvělí, ale "křesťanský misionář" ve vikingské bájné výpravě, no to je skvost.!!! :-))) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Není dobré přemlouvat Vikingy ke křtu na potápějící se lodi slovy, že pro křest musí pouze potopit či polít vodou. Sympatická komedie ze chladného severu s anglickým humorem, s laděním do fantasy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sympatická komédia s bláznivými vikingami ladená do fantasy žánru. Je tu neskutočné množstvo vtipných hlášok, ktoré častokrát ani nie sú tak vtipné ako skôr rozumné a vždy súvisia s danou situáciou. A toto všetko je obalené perfektným Timom Robbinsom. Páčila sa mi hlavne scénka, kde sa nemohli dohodnúť, kto kde bude sedieť. Zdanlivá banalitka, ale ktorá dokázala pobaviť. Dej bol plynulý, bez nudných pasáží a k tomu slušná hudba. Čo viac si želať? Možno by som trocha vylepšil toho draka, ale svojím spôsobom aj tá jeho nedokonalosť bola zábavná a scénke dodala osobité čaro. 85/100 ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Los hybridos. Seriozní mýtický vikingský příběh na který jsou naroubovány monthypythonovské vtípky nebo naopak? Boat movie o putování do Valhally, Tim Robbins v jedné ze svých prvních rolí, pár gagů patřících do MP extratřídy. Za všechny lze jmenovat sekvenci s neviditelným pláštěm - ta je skutečně berserk... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Paródia na všetky klišé, ktoré poznáte o Vikingoch. Teda až na to jedenie z jednej spoločnej misy. Ak vás to zaujíma, film si užijete, ak nie, tak si ho možno užijete ako solídnu dobrodružnú zábavu s nadprirodzenými prvkami. A povrchní fanúšikovia Marvelu budú jasať nad tým, že vo filme z roku 1989 budú počuť mená a názvy, aké počujú v Thorovi a Avengers. Osobne ma humor vyplývajúci z parodovania spomínaných klišé príliš neoslovil, je to predsa len čistá nerdovina. Ale ako fantasy zábava, predovšetkým pri finále vo Valhale, ma Erik Viking skutočne chytil a dokonca aj pobavil svojim humorom. Celkovo však viac ako mierne nadpriemerne hodnotiť zo subjektívneho hľadiska nemôžem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Začarovaný kruh : Když cílem výpravy je drancování a důvodem drancování je další výprava - tak se takhle budeme motat stále dokolečka......... Už jen prvopočátek Erikovi cesty naznačuje, jaký to bude zmatek. Třeba scéna okolo 23 minuty a dohady kdo vedle koho bude sedět. CITÁT - Bohové, buďte všichni v klidu......... Erikova strategie na moři je zavede až k Branám světa. CITÁT - Nedoufal jsem, že vůbec někdy uvidím slunce........ Jejich krvavý souboj z drakem je trikově sice na velice nízké úrovni, ale je to srandomasakr. CITÁT - Drž hubu, a zabírej, vole !!!........ Hudební psychovystoupení v 46 minutě je šílené a rve uši. Teda čekal jsem komedii plnou gegů, ale ono to bylo převážně vážné a někdy i dramatické. I impozantní bitva na moři je plná přátelství a smutku i krve a radosti. Odměna za vítězství je hudba ! Hromový roh je zajímavé dílo a uvidíte jak si s ním Erik poradí. Je tu ještě totiž kovář a ten má trochu jiný plán. CITÁT - Pořád vidím hvězdičky........ Příchod a události ve Valhalle je také spíš drama ze špetkou humoru. CITÁT - Kdybys nebyl mrtvej, tak tě zabiju !!........ Skupinka mrtvých válečníků je velice dobře namaskovaná - zvlášť ten rozpůlenej. Největší a nejlepší postava příběhu je nevěřící věřící Harald ( Freddie Jones ) CITÁT - Neexistuje žádný kraj světa a neexistujou draci.......... Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones i když tedy doufá, že se zvedne prodej. Hudba - Neil Innes. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Vikingská odysea podle Terryho Jonese. Pokud čekáte švihlý montypythonský humor, budete pravděpodobně zklamáni, jedná se totiž o lehce střelenou dobrodružnou výpravu, na kterou se mohou bez problémů podívat jak děti, tak i dospělí. Je to obstojně vtipné, herci si též zaslouží pochvalu (možná, že Tim Robbins mohl být trochu menší trouba), a vrcholy filmu jsou samozřejmě při výstupech Jonese a Cleese - ten navíc hraje záporáka, představte si to! Slušná zábava, nic víc, nic míň. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bizarné a vtipné fantasy dobrodružstvo, ktoré mi v mnohých momentoch pripomenie atmosféru Gilliamovho BARÓNA PRÁŠILA. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po nechutne preceňovanom Monthy Pythonovi a svätom grále som sa zariekol že s týmto kultovým zoskupením nechcem mať jakživ nič spoločné. V konečnom dôsledku som rád, že som im dal druhú šancu. Trápne fóry nezmizli úplne, no Viking Erik má v hlavnej úlohe charizmatického Robbinsa, chytľavú hudbu a lineárny dej. Technická stránka filmu pôsobí prekvapivo dobre- výprava a kostýmy sú uchádzajúce, triky na dobu vzniku dostačujúce a vizuálna stránka najmä v závere vcelku vydarená. Má to spád aj primeranú dávku hrdinstva a dobrodružstva takže sa nemôžem sťažovať. Narozdiel od grálu som toto prežil bez psychickej ujmy. 65% ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější "pythonovský" film. A to proto, že se nejedná jen o sérii gagů, ale i o dobrý příběh. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady mě hodně mrzelo, že ten konec vyznívá tak nějak do ztracena a nebylo zde už nic, co by zasadilo tu poslední pomyslnou ránu. Chvílemi je to skvělé, humor je zde výborný, ale nakonec sama cesta je to hlavní, protože cíl opravdu za moc nestojí. Trikově hezké, herecky dobré, dějově holt trochu horší. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi neskutečně sednul. Fantasy příběh o skupince Vikingů, kteří se vydávají hledat Asgard aby požádali bohy o odstranění Fenriho, který sežral slunce? Navíc prošpikovaný Monty Pythonovským humorem? Zní to bláznivě, ale dohromady to dává skutečně povedené dílo. Kdo má rád vikingy, musí vidět. Kdo má rád Monty Pythony, musí vidět. A kdo má rád obojí... no to je snad jasný, ne? :) ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Moc moc sympatický a milý filmek. Tim Robbins je už tehdy neodolatelný, stejně jako John Cleese, některé režisérské vychytávky (návštěva Asgaardu) a montypythonovské vtípky. Narozdíl od ostatních pythonovských filmů tady příběh nepokulhává, ale naopak křepce cválá kupředu, je zajímavý a překvapivě dává smysl. Zkrátka moc moc sympatický a příjemný filmek. ()

Reklama

Reklama