Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film, který viděn na velkém plátně, což se mi naštěstí povedlo, je velkofilmem v pythonovském slova smyslu. V televizi to tak nevyzní, ale jde o pohádku plnou barev a nápadů pro dospělé, možná i pár dětí. Je to opravdu epos, to se musí vidět, bavil jsem se náramně. Je třeba ovšem počítat s tím, že výprava a zejména efekty jsou postaršího data, není to holt Avatar... ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi neskutečně sednul. Fantasy příběh o skupince Vikingů, kteří se vydávají hledat Asgard aby požádali bohy o odstranění Fenriho, který sežral slunce? Navíc prošpikovaný Monty Pythonovským humorem? Zní to bláznivě, ale dohromady to dává skutečně povedené dílo. Kdo má rád vikingy, musí vidět. Kdo má rád Monty Pythony, musí vidět. A kdo má rád obojí... no to je snad jasný, ne? :) ()

Reklama

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Ano, je to sice trochu guláš, ale hlavně taky zábavný, pohodový, odpočinkový fantasy komediálně montypythonovský film. Klasičtí Pythoni jsou sice daleko lepší, ale nevím jestli se to dá nějak moc srovnávat, Erik the Viking je trochu jiný. Není to kulometná ráže Pythonovských gagů, Erik má nádech legendy a příběh má i místy vážnější notu, okořeněnou několika smrtícími vtipy. 7/10 ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Je to Monty Python...? Není to Monty Python...? Težko říct... Z Pythonů zde vystupuje jen torzo, humor je stejně bláznivý jako např. ve Svatém grálu, v hlavní úloze účinkuje Tim Robbins a dokonce děj má hlavu a patu..:-) Tak je to Monty Python, nebo není...? Kdo má rád starší filmy od této humoristické skupiny, bude se mu zřejmě i tento kousek líbit a naopak... Kdo je nemůže vystát, nepřetrpí ani čtvrt hodiny. S hodnocením jsem nicméně bezradný... Na snímky jako Život Briana nedám dopustit, ale tohle je zdá se už o něčem jiném... Je to vtipné, ale mám pocit, že přes podobný styl humoru jako u starších snímku, je to vtipné míň, než bych čekal. Pro mě osobně byla nejzajímavější postavou osoba misionáře, který se snažil všem vnucovat svou "knihu" a naopak víru ostatních odmítal akceptovat. Z toho jaksi automaticky vyzařovala svatá pravda, že víra je cosi nepřenositelného, nepřevoditelného a nevnutitelného, že tu si každý musí najít sám... Ale jinak to byl roztomilý filmeček. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

místy ujeté,místy vizuálně velmi pěkné (na dobu vzniku určitě).Jako by snad Vikinga Erika nestvořil Terry Jones,ale jeho Pythonovský kolega Gilliam.Kdo čeká třeskutou a ad absurdum hnanou zábavu ve styl tradičních Pythonovek,ten se nedočká,ovšem ani to kvality Erika Vikinga nesnižuje...lepší tři.70% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Jedním z výtvarníků filmu byl i Alan Lee, ilustrátor knih J. R. R. Tolkiena a později i jeden z hlavních výtvarných poradců filmové trilogie Pán prstenů a obou dílů filmu Hobit. (Dr. Hawkeye)
  • Autorem hudby je "sedmý Python", zpěvák, skladatel a spisovatel Neil Innes, který spolupracoval jak na seriálu Monty Pythonův létající cirkus (od r. 1969), tak i na dalších projektech. Zejména se pak proslavil jako autor skladeb skupiny Rutles, v níž ztvárňoval Rona Nastyho. (Dr. Hawkeye)
  • Po premiéře filmu Terry Jones požádal producenty, zda by mohl pro britský trh původní více než stominutovou verzi zkrátit. Dostal sice zelenou, ale zároveň i velmi krátký čas na celou akci, takže stejně nebyl ve výsledku spokojený. Teprve v roce 2006, když se vyráběla speciální edice filmu pro dvd, sestříhal Terry Jones snímek na stopáž, jež mu vyhovovala, na 76 minut. (Rodriguez)

Reklama

Reklama