Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student hudební školy Kosťa (Igor Skljar) za své nadšení pro jazz dostane od školní komise výchovnou ťafku. Nenechá se odradit a sní o tom, že by si založil vlastní jazzovou skupinu. Vylepí proto po Oděse plakáty, že hledá další muzikanty. Těch si všimnou potulní hudebníci a šoumeni Žura (Nikolaj Averjuškin) a Stěpa (Alexandr Pankratov-Čjornyj). S jazzem sice nemají zkušenosti, talent jim ale nechybí. Nejprve to ovšem vypadá, že tenhle styl hudby nebude nic pro ně. Přesvědčí je až nabídka, aby společně zahráli na oslavě narozenin šéfa podsvětí, což je ohodnoceno honorářem snů. Poté, co se oslava zvrtne a trojice muzikantů se ocitne za mřížemi, potkávají ve vězení čtvrtého do party, saxofonistu Ivana (Pjotr Ščerbakov). Cesta ke slávě může začít a vede samozřejmě do Moskvy. (ČSFD)

(více)

Recenze (3)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Pouliční muzikanti se snaží někdy ve 20. letech minulého století v SSSR založit džezbend a prosadit se, rozhdnou se tedy vydat do Moskvy, zažijí plno všelijakých patálií nejen hudebních. Divím se, že byl tento film v SSSR povolen natočit ještě v předgorbačovské éře, u nás, myslím, nebyl ani v distribuci.. Tento hudební film získal centy v r. 1984 v Lodži, Grenoblu, Chicagu, Londýdě a Bělehradě. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Možná více než komedie je to hudební film a tak pokud máte rádi jazz, můžete si nějakou tu hvězdičku k mému hodnocení směle přidat. // Febiofest 2006 ()

Reklama

Reklama