Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

cubajz 

všechny recenze uživatele

povedená Kingovská adaptace, která knihu kopíruje skoro slovo od slova. Když překousnete takový ten osmdesátkový look (trvalá až ke stropu a "šíleně akční" disco soundtrack), tak se jedná o napínavý sci-fi thriller s prťavou Drew Barrymore v hlavní roli - doporučuji shlédnou už jen kvůli tomu, že buclatou holčičku metající firebally a zapalující záporáky pouhým pohledem v mnoha dalších filmech neuvidíte:) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková Carrie v light verzi. Vlastní děj spočívá v tom, že taťka s dcerkou utíkají před ultrasupertajnou společností, která je vyšlechtila. Občas někoho spálí, sem tam si zamanipulují s mozkem, ale většinu děje pořád utíkají. V patách mají čističe v podání hlavní hvězdy filmu George C. Scotta, kterého řídí i neřídí Martin Sheen. Žádná hitparáda, ale koukat se na to dalo. 55% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Před časem to bylo v televizi a já se docela těšil. Samozřejmě si to nahrál, ale moc se mi to bohužel nelíbilo. Souhlasím skoro se see a jeho hodnocením. Pyromaniaci by si určitě užili a ohnostrová show by jistě okouzlila na silvestra, ale ve filmu převažovala především nuda. Nejvíc oceňuju asi chvilkovou účast seriálové ,,Amandy' Heather Locklear. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Vidieť sfilmovanú knižku, ktorú ste práve dočítali, je pôsobivé snáď vždy. To čo mal človek len v hlave a na stránkach papiera je zrazu konkrétne, akoby hmatateľné. Malá Drew je v celku chutná, podobne ako v E.T. Prvá polovica filmu je lepšia. Viac naháňačky, viac baví. NIE: Nedobre pretavené do filmu. Predloha stavala na vzťahu lásky (či už otec dcéra, alebo to so strýkom Johnom) a to ostatné sa kedmoducho prihodilo. Naopak adaptácia stavia najmä na zobrazovaní paranormálnych javov a nejaké vzťahy sú len pomimo. A potom veľa drobností. Uvážte len, ako by vyzerala Charlie, keby sa pritom chladne usmievala a nie sústredila... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Horor bez atmosféry a strachu je ako údené bez chrenu a kvasáku. Tragické výkony všetkých zúčastnených tomu tiež nenapomáhajú (vrátane G. S. Scotta). Akoby bol pri nakrúcaní braný prehnaný ohľad na Drew, aby sa náhodou pri niečom nevystrašila. Spolu s dekoráciami tu zhoreli bohužiaľ aj emócie. Toto mal natočiť Cronenberg. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama