Reklama

Reklama

Žádostivá těla

  • Francie Les Corps impatients (více)

Obsahy(1)

Charlottě a Paulovi je 20let. Vášnivě milují jeden druhého a jejich bohem požehnaná láska je plná okouzlení a spalující smyslnosti, ale jen do doby, než zjistí, že Charlotta je vážně nemocná rakovinou. Charlotta se odjede léčit z Paříže na venkov, aniž by oba tušili, že se jejich láskou propojené životní příběhy od sebe začínají pomalu vzdalovat. Do rozehraného příběhu vstoupí další dívka. Charlottina krásná sestřenice Ninon. Paul se do ní zamiluje, ale možná jen proto, že hledá únik od čím dál tím těžšího soužití s nemocnou Charlottou, která psychicky podléhá své nemoci. Ztrácí kontrolu sama nad sebou, důvěru v Paula a je posedlá žárlivostí, která ji nakonec přiměje k zoufalému rozhodnutí. Všichni tři jsou náhle konfrontováni tváří v tvář skutečnosti, tváří v tvář lásce a života.

Žádostivá těla jsou Gianolliho první celovečerní film, ale tento mladý režisér se může ve svém věku pochlubit již Zlatou Palmou z MFF v Cannes 98, Césarem 1999 a hlavní cenou na Britském Filmovém Festivale 1998 za svůj krátký film Interview. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

jackie3 

všechny recenze uživatele

Drama o vášni, která je konfrontována těžkou chorobou a jednou krásnou sestřenicí. Jenže psychologické momenty mi přišly jakési hysterické a snaha za každou cenu zachytit realitu byla často na hranici s přehnanou erotikou. Přesto, myšlenka filmu se dostala do popředí, Laura Smet předvedla dobrý výkon a mně tento snímek uvízl v paměti. Takže 55% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Fajn. Tak tahle jedna kopie (nebo kolik? dvě?!) Žádostivých těl konečně dorazila po roce i do Pardubic ... čekal jsem trošku středoproudu, alespoň jak to z některých fotografií vypadalo, dočkal jsem se nenáročného psycho-lovetrianglu s dokumentárně špinavou kamerou. Celkem se mi to líbilo, i když byly ve filmu místa typu: "To se nějak vleče, ne?" apod..., navíc dobrá minimalistická hudba Alexandra Desplata (Lužinova obrana). No, mám z toho celkem dobrý dojem, na plátno kina se to určitě hodí víc než na video, tudíž bych to tam ještě jednou někdy rád viděl, naopak asi ne ... 3 1/2 * ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Komorní psychologické drama, které nedoporučuji považovat za erotický film. Přechody mezi vyděšenou slabou dívkou a běsnící žárlivou fúrií u hlavní hrdinky mi sice přišly poněkud přehnané, ale díky úžasné Lauře Smet jsem jim uvěřil. Na debutantku opravdu nebývale přesvědčivý výkon. Ostatní dva herci jsou také dobří, ale po nich scénář nevyžadoval zas až tak výrazné změny. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Francúzske filmy, rovnako ako filmy z iných končín nášho sveta majú svoje špecifické umenie a aj spôsob ako ho zachytiť. Tento film je typickým francúzskym príkladom filmu, ktorý je krásne minimalistický, a pritom dokáže zvláštne diváka uchopiť a preniesť ho do diania na plátne. Trojuholník postáv – dôverné známy hádam každému, kto má aspoň nejakého kamaráta v spojení z tragédiou, ktorá sa počas celého filmu stáva z minúty na minútu tragickejšou, hlavne vďaka deštruktívnym sklonom hlavnej hrdinky. Dúfam, že nikdy nebudem postavený pred podobnú situáciu z akou sa stretla hlavná hrdina, a to uvedomenie si že je smrteľne chorá a že šance na jej záchranu sú vlastne veľmi mizivé. Jediný na koho sa môže spoľahnúť je jej priateľ Paul a jej sesternica . Problém je že depresívne stavy, pachuť smrti je stále bližšie a bližšie a hlavná hrdinka Charlotte začne svoju oporu skúšať. Tieto skúšky väčšinou pozostávajú z toho či sa dajú odohnať, alebo nie. Je protivná, útočná, ale v hĺbke duše úplne stratená, odkázaná na ich pomoc. Bohužiaľ obidvaja sa odohnať nechajú a postoj sa medzi všetkými troma zmení. Koniec je akousi svetlou bodkou, ktorú naozaj veľmi rád vítam, pretože aj keď máme tušenie ako to dopadne stále je tam to“ čo keby?“ Po hereckej stránke síce nejako originálne, ale možno je to práve vďaka digitálnej kamere, kedy aj tie herecké výkony ako keby zanikajú v atmosfére autentickosti, ktorá robí z tohto snímku viac než, len obyčajný druhotriedny film, ale umelecký zážitok, ktorý prinúti rozmýšľať a hlavne chytí za srdce. ()

sek 

všechny recenze uživatele

Když se do lásky (nebo jenom tělesné žádostivosti?) dvou mladých lidí připlete nejen rakovina, ale i jedna krásná sestřenice, nastává zpravidla problém, jehož velikost a tíhu nedokážete dopředu nikdo odhadnout. Prostě vyprávěná psychologická miniatura o souboji duše a těla resp. srdce a rozumu. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Sex a rakovina ve vypjatém melodramatu. Vykonstruovaný milostný trojúhleník zachranují především představitelky obou hlavních hrdinek. ()

Reklama

Reklama