Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Recenze (163)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi na téhle báchorce imponuje, je ta poctivá rukodělná práce všech těch kulis a interiérů (zejména patrné u smrtonosné bažiny a obří pavučiny), ruku v ruce s jednoduchými triky, které ale působí životněji, než dnešní digitální zvěrstva. Jinak je ale zde více než jindy patrné, že mezi fantasií a fantasmagorií je tenká hranice, kterou tvůrci přeskočili jak kamzík. Scénář připomíná dílko desetiletého kluka s přebujelou představivostí, který háže na papír vše, co mu vytane na mysl a diváku žasni!! Přeplácanost je patrná a ke konci už unavuje. Zbývá pak už jen úsměvné zjištění, jaké bezvýznamné podržtašky hrál Liam Neeson ve svých hereckých začátcích. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Teda, viděl jsem to jenom jednou a mohlo mi být tak devět, možná deset. Ale pořád si pamatuju hvězdici, slepého mudrce, kyklopa, velkolepého čaroděje a leccos dalšího. A to o tomhle filmu něco vypovídá... Hudba mě tenkrát nezajímala, ale přátelé, je to pravý Horner:)) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $16,519,460Tržby Celosvetovo $18,900,000║ Mierne prižmúrim oči a prikloním sa k vyššiemu hodnoteniu, lebo za hudbu od Jamesa Hornera, za triky a masky si to táto sci-fi-fantasy zaslúži, taktiež kulisy a prostredie boli tiež na úrovni, stačilo o niečo svižnejší dej a lepšie vykreslené postavy a mohol to byť prvotriedny film, takto to patrí aspoň k tomu lepšiemu priemeru. -obľúbená rozprávka z detstva- /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem matně vzpomínal na snímek z mého mládí, který jsem zahlédl v televizi a okouzlil mě několika zajímavými postavami, nápady, fantastickým prostředím a především tajuplná zlatá zbraň v podobě hvězdice. Hledání filmu se mi povedlo dovést do zdárného konce a mohl jsem se opět po skoro 10seti letech znovu podívat na velké klišé o princi, který zachraňuje svou vyvolenou princeznu ve fantaskní podobě. Starý čaroděj, fantasy prostředí, dobré tempo, zajímavé nápady a velká Černá pevnost na konci. Vše fungovalo stejně a jistá nostalgie ve mě vyvolala pocit uspokojení, který mi tento film dal. Peter Yates stvořil fungující pohádkovou fantasy, která se nebojí základů žánru a s trochou naivnosti a starých efektů příjemně překvapí. Navždy si budu pamatovat scénu s "časem" u vdovy Lyssy. Na závěr drobnost, Krull má jeden z nejvíce fantasy soundtracků filmové historie. Hudební fantazie, kvůli které možná Horner zaprodal duši ďáblu:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nedomrlý Cumberbatch v hlavní roli tu nádenicky přehrává, jak kdyby v sokolovně v Horní Dolní hrál tragédii všech tragédií od Shakespeara. U všeho má jeden vysmátý přitroublý výraz, což v kombinaci s normálními výkony zbytku osazenstva posouvá jeho výkon až na hranu guilty "tak špatný, až to nelze nemilovat" pleasure. V něčem odlehčeném ve stylu Princezny Nevěsty by to možná i obstálo, ale tohle chce být dospělou fantasy pohádkou. Výtečnou výpravou (exteriéry i studiovými kulisami) a Hornerovou hudbou jí také skutečně je. Je to přesně ten druh filmu, kterému by znatelně pomohla léčba nostalgií, protože vidět to jako kluk v tom správném věku, tak bych spoustu svých výtek (přílišná délka, zbytečné duo Ergo/kluk, kteří neudělají za celý film ale lautr nic, pasivní hlavní hrdina, který akorát vrhá spinner, více času se věnuje expozici než ději samotnému, vzájemná nesourodost jednotlivých jinak skvělých pasáží, kdy tu pospolu existuje půvabně béčkový záporák vedle výpravy do doupěte Odul... ehm, Lyssy, kde se v sobě skloubí fantastický design, tragika jednoho vztahu i napětí apod.) asi až tak neřešil. Jenže já je, bohužel, řešil. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Prostoduchá báchorka, která nevědomky jedinečným způsobem shrnuje soudobý stav fantastické literatury. Tam je také nemalé procento děl brakových. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Stále to funguje. Příběh a dialogy jsou jedno velké klišé, ale výprava a pohádková poetika jednotlivých scén spolu se sympaťáckou mozaikou postav mě i po letech dokázala zahákovat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možno bude chvíľu trvať, kým si zvyknete na zastarané triky, ťažkopádnu akciu a niektorí možno neprehryznú nápad skĺbiť starovekú fantáziu (plnú mýtov a legiend) s čistokrvnou sci-fi. Samozrejme, nikto nehovorí, v akej presnej dobe sa dej odohráva, ale vidieť v jednej scéne, ako vojaci bojujú mečmi proti nepriateľovi, vyzbrojenému laserovými puškami je... divné. Inak je ale Krull magický epos, ktorý som prvý raz videl ako dieťa a tak sa mi nostalgicky zapísal do srdca (ak by som ho prvý raz videl ako dospelý chlap, asi by mnou švihlo a dal by som max. 2*). Funguje ako nenásilný humor (Ergo Veľkolepý), tak výprava, ktorá sa neustále mení (Čierna pevnosť vyzerá fantasticky). A sprievodcu naprieč (nestagnujúcim) dejom nám robí bombastická hudba. Hrdinovia sú pestrí; nechýbajú klasické postavy (odvážny mladík s poslaním, múdry čarodejník), ale je tu aj záhadný Kyklop a banda spočiatku nebezpečných lúpežníkov (nájdete Liama Neesona?), ktorých charizmatický vodca však má zlaté srdce a tak sa nakoniec pridajú na stranu dobra. Typovo presný, príjemný kasting. Bonbónikom je potom hravá réžia chlapíka, ktorého to evidentne bavilo, stádo koňov a „Odula“. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale opět budu vybočovat z většiny. Mně se totiž ta všemi opěvovaná hudba Jamese Hornera skoro vůbec nelíbila. Podle mě má být hudba maximálně tak v pozadí, jemně přibarvovat a netlačit se na první pozici. Tady dost často doslova vyřvávala a přehlušovala málem příběh. Jinak nechápu, co kdo může mít proti smíšení SF a fantasy? Není to poprvé ani naposled, co to někdo udělal (třeba Vládcové Univerza, Vesmírní piráti, nebo knížka od Pierse Anthonyho Inkarnace nesmrtelnosti). Děj, co říct k ději? Pravda, je to slepenec několika různých seriálových epizod. Na začátku přijedou na svatbu, pak je napadnou Zabijáci. Pak Colwyn jede najít Gleiv a vysvobodit princeznu. A na cestě za princeznou potkává buď potvory, nebo pomocníky. Jako obvykle ve fantasy cestují, to už patří ke koloritu. Jestli vykrádá Pána prstenů? Možná, spíš se jím ale dal inspirovat, jako se Pán Prstenů nechal inspirovat veškerými hrdinskými eposy a legendami a ságami z lidské historie před ním. A stejně jako většina dnešní fantasy pochází buď od Tolkienova vlivu, nebo od Howardova vlivu (napsal Conana). Snímek se mi líbil velice, je to vlastně klasická pohádka neklasickým stylem a s docela příjemným nadhledem. Nedělá si z ničeho prču, ale ani vrásky. Dostali jsme se do slepé uličky kolegové scénáristi? Nevadí, vypomůžeme si další fantastickou postavou Pavučinové Vdovy. Jestli vykrádá Hvězdný války? Okrajově a spíš jen co se týká té vesmírné povory, která tyranizuje univerzum. Tenhle film je podle mě nejlepší zástupce toho druhu, který by měl člověk vidět tak kolem deseti let, protože pak si ho zamiluje natrvalo, jako se to stalo i mně. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka, která se může pochlubit parádními fantaskními interiéry (Černé pevnosti a pavučinového sídla Černé vdovy), neméně parádními kostýmy brnění a extrémně sexy princeznou. Taky ta hvězdice byla docela cool, škoda, že ji hrdina použil až na konci. Bohužel, příběh je nudná splácanina motivů Star Wars a Pána prstenů a chybí mu zajímavější postavy a zábavnější děj. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

V podstatě pohádka o tom jak princ vysvobodí princeznu od zlého draka, jen s tím rozdílem, že děj se neodehrává za devatero horami, ale na planetě Krull a draka představuje vesmírné monstrum, plenící cizí světy. Děj je trošku naivní, lehce připomíná počítačovou adventuru, ale je nápaditý a jakž takž pohromadě drží. Triky a výprava jsou na dobu vzniku na úrovni. Hudba je kapitolou sama o sobě a patří mezi nejvelkolepější a nejbarevnější filmové soundtracky, to bez diskuze. Vzhledem k jednoduchosti děje a technickému provedení filmu působí ale snad až příliš přeexponovaně. Nebýt této nevyváženosti, tak díky ní u mě film dostal 4****. Na Conana to prostě nemá. Také jsem se divil, kolik známých hereckých tváří (především v loupežnické bandě) jsem ve filmu potkal. Trošku lituju, že jsem ho neviděl tak okolo 10-12. let. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Z mista na misto s konstantnim pribiranim novych clenu a epizodnosti d&d, kostymy posbirane buhvikde (musketyr, riman, SM porno), lasery, sada kapesni magie, emzaci, trojzubec, prochazeni kamenem, sarumanuv yoda talk, zmateny pedofil (hey boy, give me a candy), obcasne umirani, tekuty pisek, superzbran, osudovost, kyklop, giganticky pavouk, sedmimilovi letajici kone a vsechny ostatni propriety na svych mistech. Skoda toho finalniho souboje (+ absence draka). Kycovita vykradacka (Star wars, LotR, Souboj titanu) s preplacanym scenarem desetileteho mozku a prekvapive dobryma kulisama. Beast has many weapons. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Obyvatelia planéty Krull sú terorizovaní okupačnou armádou. Vesmírni zabijáci pod velením mocného a ukrutného Netvora okupujú ich domovy. Kráľovský syn Colwyn sa vydá na nebezpečnú, dobrodružnú výpravu do Čiernej pevnosti, aby zachránil svoju nevestu, pomstil smrť svojho otca, zabil Netvora a oslobodil planetu Krull. Tento snímok, ktorý v roku 1983 natočil anglický režisér Peter Yates je zvláštny hybrid. Podivná sci-fi rozprávková fantasy. *** ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Už je to hrozně dávno co jsem tento úžasný film viděl, ale společně s Excaliburem a nyní i s Pánem prstenů, nej fantasy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistej jestli jsem viděl Planetu Krull, když mě bylo nějakých 10 let. Dneska jde o těžko koukatelnou záležitost. Triky zkrátka stárnou a příběhově se o kdovíjaký zázrak v rámci fantasy rovněž nejedná. A všem, kteří tady mají 3 a více hvězdiček bych poradil, aby na to koukli někdy znovu. 35% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

V podstatě strašné blbost, ale ty 4* prostě dát musím. Planeta Krull je totiž jeden z filmů, které si pamatuju z dětství (jako třeba Tron, Flash Gordon, Barbarella ale třeba i Hvězdné války), kdy jsem na ně čučel s otevřenou pusou a žral řežisérovi z ruky každou pitomou scénu, kterou mi předhodil před nos. Čert vem zastaralé efekty, děj, který se skládá vlastně jen z "přijedeme někam, splníme úkol, jedeme dál, splníme úkol, jedeme dál ... a zabijeme příšeru a všichni můžem tančit mazurku:)", mizerné herecké výkony nebo častou nelogičnost děje. Princ je frajer, Princezna kočka, Liam Neeson mazák, Stařec ví všechno, Věštec je důstojnost sama, Kouzelník popleta je srandovní, Kyklop jednooký, Hvězda skvělá a "Příšera" dostatečně záporácká. Tak co si přát víc? Rozhodně lepší než pozdější levné italské výblitky s krycím názvem "Princezna Fantagiro." ()

Reklama

Reklama