Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasika z dob prvních VHS, originální mix starwarsovské sci-fi, tradiční pohádky o záchraně princezny ze spárů draka a fantasy o putování společenstva odněkud někam. Z dnešního pohlednu místy komická studiovými papundeklovými kulisami krajiny a toporným princem, na druhou stranu nezapomenutelná originálními postavami (kyklop Rell), kulisami (černá pevnost) a budoucími hvězdami v prvních malých rolích (Liam Neeson, Robbie Coltrane). Na jednu stranu plná klišé, na druhou stranu nabitá originálními nápady, občas humorná, občas napínavá. A pak je tu samozřejmě legendární zbraň, hvězdice Glaive s pěti čepelemi, která se zapsala do dějin žánru a dokonce je překročila když s ní v South Parku Ježíš sejmul papeže. Na rozdíl od mnoha jiných, je zkrátka Krull fantasy, na kterou se nezapomíná. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Film jsem vlastně sháněl hlaně kvůli hudbě a nečekal od něj nic víc, než od Barbara Conana. Ze sledování se nakonec vyklubal nezapomenutelný zážitek a film zůstane v mé filmotéce v čestných pozicích. Nádherná hudba je jedna věc. Speciální efekty na svou dobu neurazí. Dle mého názoru skvělá kamera a venkovní prostory. A nakonec ze všeho dýchá přímo úžasná nostalgie. Scéna s pavučinovou vdovou je jedna z nejkrásnějších, které jsem kdy viděl. Samozřejmě víte, jak to všechno dopadne, ale... buďme dětmi :) Film mě dokázal chytnout za srdce. Po druhém promítání musím ještě jednou přehodnotit můj vztah k tomuto dílu a dal bych klidně i 6* kdybych mohl. Přímo úžasná spolupráce režie a hudebního skladatele Jamese Hornera. Při srovnání s kultovním snímkem Barbar Conan musím uznat, že Conan ač hudebně doveden k dokonalosti hodně chátrá po režijní stránce. Oproti tomu hudba i to co se v Krullovi děje na plátně, do sebe dokonale zapadá. Dokáže však zahrát jen na některá srdce. A to je velká škoda, protože celý tenhle film je podle mě jednou bezchybnou ódou na radost a na lásku. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi na téhle báchorce imponuje, je ta poctivá rukodělná práce všech těch kulis a interiérů (zejména patrné u smrtonosné bažiny a obří pavučiny), ruku v ruce s jednoduchými triky, které ale působí životněji, než dnešní digitální zvěrstva. Jinak je ale zde více než jindy patrné, že mezi fantasií a fantasmagorií je tenká hranice, kterou tvůrci přeskočili jak kamzík. Scénář připomíná dílko desetiletého kluka s přebujelou představivostí, který háže na papír vše, co mu vytane na mysl a diváku žasni!! Přeplácanost je patrná a ke konci už unavuje. Zbývá pak už jen úsměvné zjištění, jaké bezvýznamné podržtašky hrál Liam Neeson ve svých hereckých začátcích. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hroznej brak s mizernými hereckými výkony, ale poměrně áčkovou výpravou, který v sobě skrývá velkou dávku fantazie. Celé je to však poslepované tak hrozně, že film působí nejen hodně epizodicky a nekonzinstentně, ale vyloženě přeplácaně. V závěru navíc ani nijak nefunguje gradace, takže jsem si závěrečný bossfight spíše protrpěl. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohádkové fantasy dobrodružství s velmi mírnými sci-fi prvky (aneb meče proti laserovým... ehm, holím). Už ve své době to muselo působit jako hrozné béčko, které dnes možná pobaví o to víc, protože nad naivním příběhem, choreografií netknutými bitkami, umělými kulisami a pravěkými triky se nelze nepousmát. Nicméně se snímku nedá upřít roztomilá hravost a imaginace, takže ve výsledku funguje lépe než (h)různá soudobá fantasy (Dračí doupě, Souboj Titánů 2010). ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama