Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale opět budu vybočovat z většiny. Mně se totiž ta všemi opěvovaná hudba Jamese Hornera skoro vůbec nelíbila. Podle mě má být hudba maximálně tak v pozadí, jemně přibarvovat a netlačit se na první pozici. Tady dost často doslova vyřvávala a přehlušovala málem příběh. Jinak nechápu, co kdo může mít proti smíšení SF a fantasy? Není to poprvé ani naposled, co to někdo udělal (třeba Vládcové Univerza, Vesmírní piráti, nebo knížka od Pierse Anthonyho Inkarnace nesmrtelnosti). Děj, co říct k ději? Pravda, je to slepenec několika různých seriálových epizod. Na začátku přijedou na svatbu, pak je napadnou Zabijáci. Pak Colwyn jede najít Gleiv a vysvobodit princeznu. A na cestě za princeznou potkává buď potvory, nebo pomocníky. Jako obvykle ve fantasy cestují, to už patří ke koloritu. Jestli vykrádá Pána prstenů? Možná, spíš se jím ale dal inspirovat, jako se Pán Prstenů nechal inspirovat veškerými hrdinskými eposy a legendami a ságami z lidské historie před ním. A stejně jako většina dnešní fantasy pochází buď od Tolkienova vlivu, nebo od Howardova vlivu (napsal Conana). Snímek se mi líbil velice, je to vlastně klasická pohádka neklasickým stylem a s docela příjemným nadhledem. Nedělá si z ničeho prču, ale ani vrásky. Dostali jsme se do slepé uličky kolegové scénáristi? Nevadí, vypomůžeme si další fantastickou postavou Pavučinové Vdovy. Jestli vykrádá Hvězdný války? Okrajově a spíš jen co se týká té vesmírné povory, která tyranizuje univerzum. Tenhle film je podle mě nejlepší zástupce toho druhu, který by měl člověk vidět tak kolem deseti let, protože pak si ho zamiluje natrvalo, jako se to stalo i mně. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

A to ešte preceňujem, kvôli Liamovi Neesonovi. Takúto strašnú nudu som už dlho nezažil. Myslím si, že ak film narába s fantáziou a mytológiou, ktorú si sám vytvoril, je najdôležitejšie, aby bola uveriteľná a nie aby to bol miš-maš guľáš plný blbostí, ako keby to napísalo 10-ročné decko. Stane sa niečo a starý mudrc (ktorý je neskutočnou kópiou Obi-Wana a herec ho dokonca hrá ako Alec Guinness) povie: "musíš nájsť zázračné ...", potom sa udeje niečo iné a opäť : "musíš ísť do tohto lesa" a zas sa niečo stane a on hovorí" "tu musíme nájsť magický..."- je to zlepenec rádobydobrodrúžno-fantazíjnych príhod, ktoré ťažko držia sami a nie to už spolu. Všetko sa krúti okolo vymyslenej mytológie, ktorá vôbecnefunguje! No a je to aj nudné. Veľmi nudné. PS: Sci-fi?! ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi na téhle báchorce imponuje, je ta poctivá rukodělná práce všech těch kulis a interiérů (zejména patrné u smrtonosné bažiny a obří pavučiny), ruku v ruce s jednoduchými triky, které ale působí životněji, než dnešní digitální zvěrstva. Jinak je ale zde více než jindy patrné, že mezi fantasií a fantasmagorií je tenká hranice, kterou tvůrci přeskočili jak kamzík. Scénář připomíná dílko desetiletého kluka s přebujelou představivostí, který háže na papír vše, co mu vytane na mysl a diváku žasni!! Přeplácanost je patrná a ke konci už unavuje. Zbývá pak už jen úsměvné zjištění, jaké bezvýznamné podržtašky hrál Liam Neeson ve svých hereckých začátcích. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasika z dob prvních VHS, originální mix starwarsovské sci-fi, tradiční pohádky o záchraně princezny ze spárů draka a fantasy o putování společenstva odněkud někam. Z dnešního pohlednu místy komická studiovými papundeklovými kulisami krajiny a toporným princem, na druhou stranu nezapomenutelná originálními postavami (kyklop Rell), kulisami (černá pevnost) a budoucími hvězdami v prvních malých rolích (Liam Neeson, Robbie Coltrane). Na jednu stranu plná klišé, na druhou stranu nabitá originálními nápady, občas humorná, občas napínavá. A pak je tu samozřejmě legendární zbraň, hvězdice Glaive s pěti čepelemi, která se zapsala do dějin žánru a dokonce je překročila když s ní v South Parku Ježíš sejmul papeže. Na rozdíl od mnoha jiných, je zkrátka Krull fantasy, na kterou se nezapomíná. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé asi ve 12 letech byla to bomba, ale před nějakou dobou jsem se na to podíval celý natěšený a ono už to taková bomba nebyla. Filmu se nedá vytknout zajímavý námět a provedení některých scén, např. návštěva chrámu v bažinách je opravdu povedená. Je zde ovšem skutečně patrný velký rozdíl mezi exteriéry a interiéry, což mi poněkud kazilo dojem z filmu. Ve svém žánru jde ovšem jistě o jeden z průkopnických filmů a stojí ho za to vidět. Pokud jste zarytí fanoušci fantasy, tak neváhejte. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)
  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)

Reklama

Reklama