Reklama

Reklama

Muž, který pronásledoval sám sebe

  • Velká Británie The Man Who Haunted Himself (více)
Trailer

Anglický obchodník Harold Pelham přežije vážnou autohavárii a po rekonvalescenci se vrací do normálního života. Po uzdravení se však začíná setkávat s podivnými náhodami. Byl prý ve čtvrtek v londýnském klubu hrát snooker a dokonce tu vyhrál několik sázek. Ve skutečnosti ale v té době odpočíval na dovolené ve Španělsku. Neznámá kráska mu zase tvrdí, že je jeho milenkou, on však je vzorným a především věrným manželem a také otcem dvou synů. Vývojářská firma, ve které pracuje, se ke všemu potýká se závažným únikem interních informací. Na Harolda je toho zkrátka najednou trochu moc, přece ale musí existovat nějaké racionální vysvětlení... Snímek Muž, který pronásledoval sám sebe režíroval jako svůj předposlední titul klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. Do hlavní role obsadil tehdy nepříliš známého Rogera Moora, který se o tři roky později proslavil coby třetí reinkarnace neohroženého agenta 007 Jamese Bonda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

A.Beech 

všechny recenze uživatele

„You‘re funny. You‘re never the same man twice“. Brilantný výkon Rogera Moora v hlavnej úlohe tohto dychberúceho psychologického trileru. Moore hral famózne a jako o život (no že mu aj oň teda išlo...). Film som videl v origináli a tak pri poslednej rozuzlujúcej scéne som bol nalepený na monitore a hltal som každé jeho slovo aby som všetko pochopil. Fantastické napätie vo filme graduje výstižná hudba počas celého filmu. Nemožem inak ako na 5*. Čo už...Roger je predsa trieda a rozhodne ukázal ako dobre vie hrať :) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Příjemně staromódní mysteriózní thriller o člověku, jemuž po nebezpečné autonehodě začne šlapat na paty tajuplný dvojník. Roger Moore to se svým charisma dokonale táhne kupředu až do zajímavě temného a psychedelického finále. V první polovině snímku se navíc filmový fanoušek pobaví ve chvíli, kdy si hlavní postava (Moore) neodpustí hlášku o tom, že špionáž není jen o Jamesi Bondovi a službě Jejímu Veličenstvu - tři roky předtím, než se sám do role agenta 007 dostal. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Od začátku mi ten film lezl na nervy. Celá ta linka s Pelhamovou firmou je zbytečná a nedůležitá. Potom se zde až moc často opakují scény typu "teď jsi tady byl", až už to není vtipné. Navíc konec mi tedy nepřišel, že něco vysvětluje. Pokud šlo o krizi středního věku a změnu chování, tak tam spoust věcí nedává zpětně smysl (leda by šlo o alternativní verzi reality v mozku postiženého), a je zde i takový drobný náznak twistu, že na konci se z něho zase stává puťka. Jenže jen náznak, přitom by stačilo jen vidět, jak se třeba tváří na ten závodní vůz. Jinak mi z toho všeho vyplynulo, že ženským stačí koupit drahé auto a občas si s nimi vrznout, a budou vás milovat, jinak tedy se starým autem a problémovým nářádíčkem u nich o nějaké lásce a obětavosti nemůže být řeč. Jako Roger Moore je výborný, hláška o Bondovi pobaví, jistý cynický nadhled sem tam funguje, ale celkově mám pocit, že tvůrci nevěděli, co přesně chtějí říct, a do filmu se ta jejich schizofrenie (ha ha) promítla. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tomuto predchadzal film of Dzona Frankenhajmera Znovuzrozeni s Rokom Hadsnom. neviem a nechapem, preco je ten film lepsi, preco je v cervenej farbe a toto v modrej. kazdopadne hoci pan Moore /Vyhlidka na Vrazdu, Spy who loved me/ nevedel hrat, film je to brilantny - skvele zrezirovany, tempo kludne, ale nenudi, dialogy namakane. Zacina sa to slusnou nehodou, ktoru vdakaprirode hlavny akter prezije, a zacina sa potom fajna filmarska jazda - udajne bol na nejakom mieste a le nepamata sa, dalsia zenska mu tvrdi ze je jeho milenkou, ale on uz zenaty je a je verny svojej zene, dalej v praci doslo k uniku informacii ... proste sa toho naraz zosype hodne, pracuje sa s paranojou a neistotou ...... taketo filmy mam rad a teda pan Moore bol na rozdiel od tej bukvice Roka Hadsna chlap : 77 % ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

James Bond přežije ošklivou autonehodu, přičemž následně zjišťuje, že ji nejenom přežil, ale pravděpodobně se při ní i nějak mysteriózně rozdvojil. Přátelé mu tvrdí, že ho viděli na kulečníku, on si ale nic nepamatuje. Pěkná mladá dívka s ním prý má milenecký poměr, ale on ji nezná. Má jen poruchu osobnosti, nebo dvojník skutečně existuje? A pokud ano, jaké s ním má úmysly? Snímek poměrně umně rozehrává hru nejistoty a paranoie, napínavě graduje a baví kvalitním hereckým výkonem Rogera Moorea. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama