Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Madhuri 

všechny recenze uživatele

První sérii (jestli se to tak dá nazvat) pamatuju velice mlhavě (snad jedině znělku, vždycky se mi zdála hrozně dlouhá, ne že bych si ale stěžovala), ale ostatní série znám díky kazetám, mladšímu sourozenci a později DVD téměř detailně, zvláště Smolíky na cestách, ty již zmíněný sourozenec zbožňoval a běželo to v TV prakticky nonstop. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Legendární animovaný seriál, který taktéž zanechal výraznou stopu během mého dětství. Podívat se na něj dá i teď, a i teď se dá při jeho sledování zažít dost zábavy. Pokud budeme srovnávat dnes, kdy se svobodná kultura v České republice plně usadila, nalezneme zde prvky typické pro Simpsonovy, a jak zmínil uživatel A.L.E.S., tak i Futuramu. Ovšem musím i sdělit, že další dvě série jsou lepší (i co se týče animace), nejoblíbenější je u mě ta druhá, kdy můj oblíbený charakter Ládínek létal do vesmíru. A též je důležité povědět si něco i o dabingu, který je povedený, ač pochází z Brna (naše studia nejsou mezi širokou veřejností moc oblíbená). ()

Reklama

Czexx 

všechny recenze uživatele

Jiné děti ulehají do postele, ale Ládínek si jde na střechu nafouknout svojí raketu a putuje na vzdálené světy, kde zažívá dobrodružství ještě neuvěřitelnější než sny. Je to báječná podívaná a to nejen pro děti. Beze všeho můžu říct, že tohle je nejoblíbenější seriál mého dětství (a to už byl i mých rodičů) a s chutí bych se na něj podíval i dnes. A samozřejmě ji nemůžu nevzpomenout "Že já si raději nevzala Pištu Hufnágla." nezapomenutelná hláška, nezapomenutelný seriál. ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Upřímně když jsem byla malá, tak jsem tenhle seriál ze srdce nenáviděla. A dokonce si myslím, že právě tento seriál měl na svědomí moji budoucí nedůvěru a v určitých chvílích až odpor ke scifi filmům, pod kterými si taktéž kvůli tomuto filmu představím jen naprosto ztřeštěnou budoucnost, která ani v nejmenším nedává smysl a v níž se pohybuje horda robotů a hloupých vědců či vynálezců. Jaký je tento seriál ve skutečnosti asi nikdy nezjistím, protože sledování toho seriálu v dětství ve mě zanechalo dost otřesné vzpomínky, takže vůbec nemám chuť se znovu podívat byť jen na minutu téhle hrozné matlanice. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Rodině Smolíkových, kterou provázejí různé problémy a v důsledku toho po ledasčem pošilhává, se podaří díky jejich téměř geniálnímu synkovi Ládínkovi navázat spojení s jejich vzdáleným potomkem SM Lom Os (důvěrně Nuny) z 33. století. Potomek jim rád pomůže a světelnou poštou pošle nejnovější vynálezy ze své doby. Koho by občas taky nenapadlo, jak by to bylo jednoduché, kdyby... Ale on každý ten převratný vynález z budoucnosti má v naší době své "ALE", takže celá série končí tím, že Pepa prozře: "Myslím, Gábi, že bude nejlepší, když si v budoucnu vystačíme s dneškem." K tomu je potřeba připočítat úžasnou fantazii, situační komiku, výborné charaktery hlavních postav a dialogy. Takže v mnohém jsem se poznala a v mnohém mě seriál formoval. Ideální pro děti i dospělé! Zajímavé komentáře: jhrasko, Danulinda, woody, Karlos80, pascha, Legas. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Originální jméno rodiny zní Mézga, což v maďarštině doopravdy znamená „guma“. Nicméně jej lze použít i ve významu „pryskyřice“ (neboli lidově „smůla“). (vojtaruzek)
  • Epizody Robotdirektor (1969) a Alfa-beat-a (1969) se dočkaly dabingu a uvedení až v roce 2000, protože v tehdejším komunistickém Československu byly díly pro tehdejší režim pobuřující. (Varan)
  • Tento díl, který vybočuje svým tématem cestování na jinou planetu od tématu této série, zaznamenal v Maďarsku takovou odezvu, že tvůrci věnovali cestování do jiných světů celou další sérii, Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka (od r. 1972). (sator)

Reklama

Reklama