Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Jediná rodinka, která má v mém srdci a bránici místo na stejné příčce jako Simpsonovi. A to už je něco. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Ach, Miazgovci. To je môj obľúbený seriál dodnes. Výborná maďarská satira a tie výmysly z budúcnosti nemali chybu. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Maďarská klasika, minulý rok som tam bol a ten jazyk je sám o sebe príšerný. Ale pozerať to ako detsko v slovenskom dabingu bolo super. Pamätám dodnes. 4* ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Ládínek. Na toho jsem se vždycky těšil a nechat si ho ujít muselo mít tedy velmi vážný důvod. Pepa, Gábi, Týna, Halíř, Zorro, Žofka a Ládínek nemají prostě chybu... [1O/1O] ()

made1 

všechny recenze uživatele

"Že já si nevzala Pištu Hufnágla," mě nepřestane bavit říkat nejspíš nikdy a je fajn, že na tuhle hlášku ještě dneska reaguje tolik lidí. Píšu jedna - tedy čtyři. ()

Cruise 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem nikdy nemusel, vždy mi to přišlo oplzlé a nevkusné, ani animace se mi nelíbila...Ale asi mají své kouzlo! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Opět Smolíkovi a opět nudné, nesympatické a nehumorné. Ale tady je to 181. nejlepší seriál. Asi to ocenění získal z nostalgie, protože jsme na to mohli koukat i za komunistů. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Hungary kultovka. Táto nevšedná rodinka dokáže pobaviť aj bez toho, aby používala neslušný humor, ako to býva v animovaných amerických family. V sekcii "kreslené rodinky" im určite patrí popredné miesto. ()

Midnite 

všechny recenze uživatele

Ako malý som mal rád Aladárove cesty v nafukovacej rakete. Keď som bol trošku starší, tak som prišiel na chuť 3. sérii, kde Miazgovci cestujú okolo sveta. Prvú sériu som, žiaľ, rád nemal. V celku pozerateľný seriál. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Zhoršenou kvalitu obrazu (například v běhu se stále opakuje týž krátká sekvence) vyvažuje nápad, náčich moderny té doby a narážky na kadárovské Maďarsko. Povinná „četba“ celého východního bloku. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

První série rodiny Smolíkových je opravdu velice slibným přínosem pro zapamatování. Jak se říká, že první je vždy nejlepší, tak zde to také platí. Jde o to, že se zde zabývá celá rodina čáry a kouzly, zatím co v pokračování už do toho celá roidna nezasahuje, o to jde. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Chápu, že ti, kteří na tomto vyloženě vyrostli, mají k němu větší vztah. Já mezi ně nepatřím, tudíž to je pro mě jen průměrná pohádka pro děti. 60%. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Rodině Smolíkových, kterou provázejí různé problémy a v důsledku toho po ledasčem pošilhává, se podaří díky jejich téměř geniálnímu synkovi Ládínkovi navázat spojení s jejich vzdáleným potomkem SM Lom Os (důvěrně Nuny) z 33. století. Potomek jim rád pomůže a světelnou poštou pošle nejnovější vynálezy ze své doby. Koho by občas taky nenapadlo, jak by to bylo jednoduché, kdyby... Ale on každý ten převratný vynález z budoucnosti má v naší době své "ALE", takže celá série končí tím, že Pepa prozře: "Myslím, Gábi, že bude nejlepší, když si v budoucnu vystačíme s dneškem." K tomu je potřeba připočítat úžasnou fantazii, situační komiku, výborné charaktery hlavních postav a dialogy. Takže v mnohém jsem se poznala a v mnohém mě seriál formoval. Ideální pro děti i dospělé! Zajímavé komentáře: jhrasko, Danulinda, woody, Karlos80, pascha, Legas. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Největší masakr co si pamatuju z dětství... neskutečný psychopatiny co se v tomdletom dějou. Není ani možný. :D ()

Reklama

Reklama