Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři děvčata - cvičitelky si pronajmou opuštěnou velkou halu, ze které vlastními silami vybudují prosperující tělocvičnu aerobiku. Jsou čím dál známější, hlavní hrdinka Samantha (Cinthia Dale) vyhraje televizní konkurz na ranní cvičení z obrazovky. To jí ovšem nemůže odpustit rivalka Debbie (Laura Henry), která o toto místo také stála a vede druhý - konkurenční sportovní klub ve městě. Intriky dojdou tak daleko, že Debbie přemluví svého bohatého strýčka, aby koupil halu, kde Samantha a její BOŽSKÁ TĚLA cvičí a vypoví jim nájem. Samantha se ovšem nedá a při svém televizním cvičení veřejně tuto intriku oznámí a vyzve Debbie a její konkurenční sportovní klub k maratonu v aerobiku. Pokud Samantha zvítězí, pronájem tělocvičny jí zůstane. (novyto)

(více)

Recenze (22)

JFL 

všechny recenze uživatele

Hranice mezi mainstreamem a campem může být velmi tenká. Dokonale to dokládá kanadská přiznaná variace na "Flashdance", kde dvojí život slévařky/tanečnice nahrazuje cesta kancelářské myšky za hvězdnou kariérou v aerobiku. Příběh je zde realizovaný maximálně bezelstným způsobem a ačkoli by premisa o matce samoživitelce jdoucí za svým snem mohla sugerovat emancipační směr, vyprávění hrdinku prezentuje jako v zásadě osobnosti-prostou figuru a soustředí se ryze na primární atrakce. Aerobik zde není pojatý jako výkonnostní disciplína (jako v o rok novějším "Dokonalí"), ale má spíš podobu taneční choreografie ve stylu "Flashdance". O to více potěší famózně slizká sekvence, kde tvůrci přímo ukazují tělesnost aerobiku a přímo ho dávají do paralely se sexem. O to bizarněji vyznívá pak finále, kde dvě aerobikové školy mají desetihodinový battle, na jehož konci už se obě finalistky jen mátožně komíhají. Vyznění kýčovitého snímku zásadně pomáhá evidentní vliv koproducenta Playboy Enterprises, který se projevuje lascivními dvojsmysly, jež z počáteční košilatosti vybruslí do svatouškovské cudnosti (úvodní sekvence svlékání/oblékání na cvičení, postelový dialog hrdinky) a občasným fetišismem (geniální záběr na rozkroky při cvičení).´Na jednu stranu skýtají "Božská těla" skvostnou zábavu na úkor filmu, ale současně se nelze ubránit dojatému okouzlení nad dobou, kdy takovéto dílko lidé brali vážně. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Predohra k hlbokému hrdlu. Ps: Ešte som nevidel film, kde by toľkokrát vliezol do záberu mikrofón. Iba za prvých 15 minút to bolo tri alebo štyrikrát. Pss: Pamätám si, ako asi v roku 94 niekto písal do časopisu Cinema (bolo to číslo, keď mal premiéru Utečenec s Harrisonom Fordom, bol aj na obálke), aby sa spýtal na ich názor na film Božské telá. Odpoveď znela 0%. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Tento hudební film mě dostal, určitě kvalitou není dokonalý, ale příběh a hlavně skvělé písničky na mě zapůsobily tak, že jsem na to šel 3 dny po sobě do kina :-)! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Koukám, že nejrůznější sportovní a samozřejmě taneční filmy byly v 80. letech velmi populární. Nemám žádný problém dát pět hvězd. Je to sice jednoduchý příběh a v podstatě ani není kdo ví jak originální, přesto mě ale dokázal strhnout a to dokonce tak, že jsem v závěru Samanthě fandila a velmi hlasitě ji podporovala. Na začátku filmu příběh odkazuje i na slavnější Flashdance. Samantha stojí před kinem a otočí se na plakáty k filmům a na jednom je právě Flashdance. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

...aneb kterak tenkrát po uvedení v československých kinech nejedna dívka sháněla ve frontách pletací přízi aby si mohla uplést návleky na nohy po vzoru hrdinek z filmu. ()

corona 

všechny recenze uživatele

kanadská menej známa odpoveď na Flashdance, tentoraz nie o zváračke ale pisárke, ktorej celý život sa točí okolo telocvične a aerobicku a samozrejme takmer celý film je hlavná hrdinka oblečená v priliehavom trikote, silonkách, návlekoch a cvičí ako o život alebo o telocvičňu?? ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo patnáct, seděl jsem na tom v kině, bylo to mnohem lepší. Prostota tohoto videoklipu je až dojemná. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Božská těla = ctižádost & skromnost & touha & láska & přátelství & pěkný songy & pohodová atmosféra osmdesátek. S úsměvem jde všechno líp. :-) *** Bonnie Pointer - Heaven *** ()

mutace 

všechny recenze uživatele

Je to TO "DRAMA" z prostředí aerobicu, kdy hlavní hdinka vyhraje nějakou prestižní soutěž i přes velkou modřinu na boku ? :) ()

John80 

všechny recenze uživatele

Tanečná škola a súťaž v tancovaní výberom spomedzi dvoch hlavných uchádzačiek, hudba celkom fajn ale na starý vždy dobrý Flashdance to nemá 3* ()

BUBO26 

všechny recenze uživatele

Menej známy bratranec Flashdance. Hlavná postava príjemná a milá, ale herečka nič moc. Príbeh jednoduchý, ale funkčný. Na jedno pozretie neublíži, ale v človeku ani veľa nenechá. ()

RoninNiro 

všechny recenze uživatele

Neškodná oddychovka z 90tych rokov, ktorú sme si pustili s polovičkou na MDŽ. V prvej polovici filmu je mikrofón v každom piatom zábere, chvíľami som čakal, že vrazí niektorému z hercov do hlavy. Hviezda za hudbu a za to, že aj napriek tej krušnej dobe temna, mali všetky protagonistky bez výnimky oholené podpazušie. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Mně tenhle film v mládí nějak minul. No vidím, že jsem o nic nepřišel. Nedal jsem to ani do konce a přejížděl. Ale zase chápu komu že to byl snímek primárně určen. Přesto tvrdím, že jde o kravinu s banálním příběhem a moc velkým přehráváním, pokud se o něčem podobném dá hovořit. 20120722 8646/8944 ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

No jo, to jsem byl ještě mladík. Tuším, že jsem to viděl poprvé na vojně a po pravdě řečeno tam vidět tolik krásnejch holek pohromadě skákat v rytmu, to by samo o sobě bylo na pět hvězdiček. Ale přeci jenom s odstupem času - jedna hvězda z nostalgie a jedna za ty holky - víc si to asi nezaslouží. Mimochodem Flashdence jsem viděl až potom a to byla taky pěkná kokotina a navíc se mi už tenkrát libila míň. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, kde nejeden divák bude preklínať vtedajšiu "VHS" kvalitu. Niečo takéto treba natočiť aspoň v 4K. Ale teraz vážne, je to také svieže tanečno hudobné retro, s kopou drobných nedostatkov. Herci ani hercami byť nemusia, stačí len vyšportované telo, obliecť si plavky na silonky, usmiať sa a začať tancovať (nj, aj chlapi, ale to bolo v tej dobe asi bežné). Cynthia od začiatku zlyhala v presviedčaní, že je len obyčajná pisateľka s vášňou pre tanec. Je zjavné, že tancovala väčšinu života. Pochváliť však treba ten elán a nadšenie z pohybu, ktorý som takmer pochytil tiež. To ostatné, romanca, zápletka... pff, to tu bolo ako doplnok, aby to malo aspoň nejaký dej. Pozeranie nenáročné pre oči, keďže pohľad smeruje hlavne do spodnej polovice TV. Už tam fakt chýba len tých 4K. 60% - 3* ()

Pathetic 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl z velkým odstupem času ,tenkrát k kinech to byl hit . Dnes , taneční kreace jsou velice dlouhé , které chvílemi nudí ,pěkná muzika avšak né tak známá jako třeba z flashdance . ()

Reklama

Reklama