Reklama

Reklama

The Satanic Rites of Dracula

  • Velká Británie Count Dracula and His Vampire Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatelé ze Scotland Yardu věří, že během svého vyšetřování mají co dočinění s vampýrismem. Inspektor Murray zavolá na pomoc svého starého známého profesora Lorrimera Van Helsinga, který je potomkem slavného lovce upírů. Van Helsing spolu se svou vnučkou Jessicou se vydávají zastavit upírské řádění v centru Londýna… (liquido26)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Zase som sa nechal nachytať názvom... Satanistické rituály Grófa Draculu. No nepozrel by si to človek ktorý má rád sedemdesiatkové horory ? Je to naozaj absurdný film ktorý na konci dospeje k bodu že gróf Dracula chce zničiť celí vesmír. Tak niečo také som ešte nevidel. Na pomoc si privolá ministrov a iných mocných ľudí ktorý dokážu ovplyvniť masy ľudí. Skrývajú sa v jednej rezidencií ktorú strážia motorkári. Policajti sa spoja s profesorom Van Helsingom (áno potomok "toho" Van Helsinga aby zachránili svet). Je to úplne klasické Grindhouse béčko ktoré až na dej a skutočne štýlový 70´s soundtrack veľmi neprekvapí. Grófa Draculu si zahral Christopher Lee (známi s Pánov Prsteňov ako Saruman) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že se mi film líbil hlavně proto, že obě hvězdy jsou zde v docela dobré formě a přinesly to, co jste od nich očekávaly. Lee temného hraběte, kterého mohl hrát v podstatě kdykoli, i v pozdějších letech by byl jako Dracula skvělý. Cushing zase Van Helsinga, který má charisma a kterému věříte i to, že je nakonec udělat ten poslední krok a zase na chvíli zbavit svět krvelačného hraběte. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mám raději Draculovy příběhy odehrávající se v 18.-19.století, než ve století 20. Nakonec ale i Londýn počátku 70.let vypadá díky kameře a hudbě nevesele a nahrazení hradu opuštěnou vilou nebyla rovněž špatná volba. Horrové ikony plní svou roli bezchybně. Ostře řezaná tvář P.Cushinga jakoby v sobě zračila neúnavný boj s Knížetem zla. Nástup Ch.Lee na scénu je stylový - mlha pode dveřmi, vyděšená dívka v koutě na posteli, okenice tluče zuřivě do oken, světlo u stropu se komíhá, dveře se rozletí a v mlze přichází Dracula. Zlověstný pohled, cukání v koutku úst, naklonění se k oběti a zákus! Byť gore efektů není přehršle, tak na vrážení kůlu dojde, divák zjistí, co dokáže vylepšený dýmějový mor a jak nebezpečný může být trnkový keř. Napětí se stupňuje ve sklepení zla i při klíčovém rituálu. Odkazy na Apokalypsu působí dnes poněkud úsměvně, ale kritika společnosti, politiků a vlád na dnešní dobu sedí víc, než by si možná kdysi tvůrci pomysleli. Skvělá hudba (John Cacavas) je poznamenána dobou - zní v ní šechny možné kriminálky a špionážní filmy včetně Bonda-, ale přitom má patřičnou živočišnost i tajemnost... Ne nejlepší hammerovka, ale pořád pěkné upíří pokoukání. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Scars of Dracula bylo nádherným zakončením "kladivářské" ságy o krvežíznivém hraběti. Hammer se ale nechtěl téhle legendární postavy jen tak lehce vzdát, takže sesmolil po třech letech ještě dva snímky (vlastně tři, ale Legendu o sedmi zlatých upírech do série nepočítám), které se však od ostatních dimetrálně liší. Draculovy satanské obřady se tudíž neodehrávají v gotickém prostředí Transylvánie, nýbrž v tehdejší současnosti samotného Londýna. Zde si Pán temnot za pomoci svých přisluhovačů zbuduje vlastní podnik, na což velmi brzy přijde policie v čele s neunávným profesorem Van Helsingem, potomkem slavného bijce upírů. Kromě Christophera Lee se vrací tedy i nepostradatelný Peter Cushing, s nimi kvartet smyslných upírek a troška explicitních momentů. Těžká, a pro někoho nestravitelná modernizace mi vůbec nevadila, zábava je to totiž pořád slušná, i když Dracula opět nezíská tolik prostoru, co by zasluhoval. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Z původních 3* jsem přešel na 4*. A to jen díky kvůli konci kde se to konečně rozehrálo. Jinak je to spíše detektivka, Draculu uvidíme až dlouho za půlkou filmu, a tak se celou dobu vyšetřuje. Ale tak aaspoň tu je parádní atmosféra a Cushing je sekáč. Stejně jako Lee kterej tu má ale zatraceně málo prostoru. Rozhodně to nedosahuje kvalit Hammeru ale na to jedno zkouknutí jsem byl spokojen. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Osmý díl Drákulovské série studia Hammer, sedmý a zároveň poslední, kde se objevil Christopher Lee v roli Drákuly. (liquido26)
  • Dej filmu je situovaný do novembra 1974 - v tom čase to bola blízka budúcnosť. (beso74)
  • Stephanie Beachamsi měla zopakovat roli Jessicy, ale nemohla kvůli jiným závazkům. (liquido26)

Reklama

Reklama