Reklama

Reklama

Sitting Target

  • USA Sitting Target (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Lomart (Oliver Reed) je usvědčený vrah odsouzený za loupežné přepadení, při kterém ukořistil 200 000 dolarů. Se svým kumpánem Birdym Williamsem (Ian McShane) plánuje útěk z věznice. Když se Harry od manželky Pat (Jill St. John) dozvídá, že se chce dát rozvést, protože je těhotná s jiným mužem, rozhodne se ji zabít. Netuší, jaké nepříjemné překvapení ho čeká. (ilclassico)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chlapíka, ktorého čaká 15 rokov v base, naserie manželka tým, že chce požiadať o rozvod a tak sa rozhodne, že ju zabije. Odvtedy sledujeme jeho priamočiaru cestu za svojím cieľom. A nikto mu v tom evidentne nezabráni. A že sa tých ľudí nájde. Chudáci. Na to, že to je zo sedemdesiatych rokov, tak to má celkom svižné tempo. Útek z basy je pôsobivý. Akurát scénu so psom som už tradične pretočil. Film sa s ničím neserie a je dosť drsný. Hlavný hrdina je žiarlivý magor, ale aj tak som mu vďaka úchvatnému výkonu Olivera Reeda držal palce, aby dopadol dobre. A snáď dostal rozum. Dočkáme sa aj nejakého toho prekvapenia, ale záver je pekne romanticko-tragický. Za jedno pozretie to rozhodne stojí. A kto má rád tieto staré jednoduché sedemdesiatkové drsné filmy, tak určite pridá aj štvrtú hviezdičku. 6/10. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Temná nemorální kriminálka bez kladných postav, zato s hutnou atmosférou a perfektními hereckými výkony. Oliver Reed se do role záporáků narodil a pro jeho charisma by mu člověk snad i držel palce. Škoda že Hary Lomart celou svou existenci zasvětil tomu, aby se znechutil co největší části společnosti. Sluší se zmínit parádní hudbu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Oliver Reed se pro tuhle roli dokonale hodil a sedla mu prostě skvěle. On tyhle vyšinuté magory prostě uměl zahrát jedinečně, i když jich pak možná už bylo trochu moc. Tady ale předvádí, že začátek 70. let dovedl být pořádně odvázaný a že bylo co sledovat. Rozhodně stojí za zhlédnutí. A možná ne jen jednou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Douglas Hickox /Brannigan 1975, Svitani Zuluu/ natocil genialnu detektivku zo 70. rokov, ktora je drsna , spinava a hodne extremna. Tempo je perfektne, ani chvilu nepovoli, takze filmovy diviak je v permanentnom napati, co sa bude diat. Dialogy su perfektne, tam niet co vytknut. Miestny konspiracny teoretik Karel Chrocht zase objavil jak tak pozeram paralely tohoto filmu s vyslovene talianskym zanrom polizzioteschi. No teda neviem, Karlovej logike ja nerozumiem a myslim, ze rozumiet ani nechcem! Polizzioteschi je taliansky filmovy zaner, toto je klasicka britska detektivka, tak fakt nechapem, ako moze Karel toto zmiesat dohromady. Nic, s5 k filmu : utek z chladku bol vyborny, nemam co vytknut /Ked som uz pri tom uteku z chladku, napadla ma paralela s dalsim talianskym filmom, ale ako som spominal, je to miesanie jablk s hruskami a obavam sa ze aj so slivkami, taxi to radsej necham pre seba/. Oliver Reed /Ostrov Pokladu, Gladiator/ film perfektne taha, nijako nezaostavala ani skvela Jill st. John /bondovka Diamonds are forever/ a videl som aj Edwarda Woodwarda /The Wicker man, kultovy horor/. Pochopitelne, v mainstraemovych telkach ako je Tv Loppatov, teda pardon, Barrandov, Prima Hnuj, teda Kul. Nase mainstreamove telky- Tv Hovna a Narkoza s Hnojom toto nie su schopne zaradit do vysielania , nie je sanca na toto narazit, tam su filtrovane kraviny. Kazdopadne 100 % ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Esence brutality po anglicku. Mnou prakticky náhodou objevený, ale zato překvapivě solidní krimithriller, který se může chlubit slušným tempem, drsnou atmosférou a velmi nápaditou Scaifeho prací s kamerou. Navíc mi to připomnělo můj oblíbený Get Carter!:-) P.S. Po uležení snižuji, ze 4 na 3 hvězdy. Taková bomba jako Carter to zase není. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama