Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolutně nepřekonatelný zloděj, který se umí dostat i na nejnepřístupnější místa, dostane od FBI úkol. Z centrály podezřelé firmy má ukrást disketu s tajnými údaji, ke kterým se státní orgány nemůžou dostat legálně. Schová ji do superauta nazvaného Černý měsíc, které jeho konstruktéři vezou do Los Angeles. Auto však ukradne zlodějka Nina, která pracuje pro zdánlivě počestného obchodníka. Ten vede gang zlodějů drahých, luxusních aut. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

choze 

všechny recenze uživatele

Skok Černého měsíce. Fádní osmdesátkový heist, v němž není nouze o ježdění ulicemi nočního L. A., ale který trpí slabým scénářem a uzívanou režií. A u kterého člověk akorát čeká, kdy už konečně Tommy Lee Jones skočí s tím autem z jednoho mrakodrapu na druhý (samozřejmě až na samotném konci), jak to viděl v trajleru. Tommy jako profi zloděj je fajn, ale místo Hamiltonky by to chtělo někoho atraktivnějšího, Vaughnův padouch neutkví a Cassavetesův poskok má bohužel malý prostor. Námět je Carpenterův, plus měl podíl na scénáři a kdyby to natočil sám, mohlo to mít aspoň atmošku. Od režiséra asi tak stejně záživného Bitevního kamionu, také postaveného jen na titulním vozidle. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Takový velký jména (Carpenter, Schifrin, Jones..) a takový zklamání. Utahaná protaženina tak bych to popsal. Nevim, kde nastala chyba...nejspíš v režii, leč kdyby to měl celý pod palcem Carpenter neskončilo by to určitě takhle. Lalo se s hudbou taky moc nepředvedl mistama to působilo jak italský porno soundtrack z šedesátek, až mi z toho ruplo v kříži. Akce téměř nulová a Jones působí hustě jen v prvních dvou minutách...pak to šlo všechno doprdele. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Příjemný, svižný, ale dnes už notně zastaralý film, který krásně ukazuje, proč lidi 80. léta milují i nenávidí. To auto bylo tehdy možná pecka, ale dnes už vypadá jako nepovedený angličák a ty účesy jsou taky peklo. Zkrátka takový neškodný film na deštivé sobotní odpoledne. Tommy Lee Jones jako vždy solidní. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasické osmdesátkové béčko, které ve mě sice rozechvívalo příjemně nostalgické vibrace, ale současně je tlumilo narůstajícím pocitem nudy. Z čehož plyne, že Tommy Lee Jones byl sice tvrďák i v osmdesátých a Linda Hamilton vykročila od Sáry Connorsové z T1 směrem k Sáře v T2, byť do cíle měla ještě hodně daleko, ale český Ferat po všech stránkách převálcoval Černý měsíc, a ani přitom nemusel létat, a já bych se měl konečně poučit, že některé vzpomínky by si člověk neměl bourat reprízami. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones bol a doposiaľ i stále je obsadzovaný do filmov s vysokým rozpočtom. Trocha sa tomu čudujem, pretože mne nikdy nepripadal nijak zvlášť sympatický či charizmatický. A dosť pochybujem aj o jeho hereckom talente. Tento môj kritický názor na neho som nezmiernil ani po zhladnutí staršieho akčného thrilleru "Cesta Čierneho mesiaca", v ktorom stvárnil hlavnú úlohu. Tým svojim typickým skôrnateným spôsobom si zahral špičkového zlodeja, čo pracuje pre FBI. Za partnerku mu bola ešte drevenejšia Linda Hamilton. ** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Automobil Černý měsíc byl v roce 1996 prodán do soukromých rukou. Další majitel, plukovník americké armády ve výslužbě, vůz používal při přehlídkách až do své smrti. V roce 2012 se auto objevilo na eBayi, kde bylo k prodeji za 15 tisíc amerických dolarů. (Zdroj: checkoutthiscar.com)
    (Stejšn)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Mystfest konaném v červenci 1986 v Itálii. (Terva)
  • Hlavní hvězda filmu, automobil Černý měsíc, se původně jmenoval Concordia II a byla to designová studie kanadského studia Trebron Design. Vznikla v roce 1977 jako technologická demonstrace a do roku 1984 zůstala v podstatě zapomenuta. Pro film ji pak upravili stylisté Bernard Beaujardin a Francis Cardolle. O osudu auta po skončení natáčení není nic bližšího známo. (Stejšn)

Reklama

Reklama