Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolutně nepřekonatelný zloděj, který se umí dostat i na nejnepřístupnější místa, dostane od FBI úkol. Z centrály podezřelé firmy má ukrást disketu s tajnými údaji, ke kterým se státní orgány nemůžou dostat legálně. Schová ji do superauta nazvaného Černý měsíc, které jeho konstruktéři vezou do Los Angeles. Auto však ukradne zlodějka Nina, která pracuje pro zdánlivě počestného obchodníka. Ten vede gang zlodějů drahých, luxusních aut. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

choze 

všechny recenze uživatele

Skok Černého měsíce. Fádní osmdesátkový heist, v němž není nouze o ježdění ulicemi nočního L. A., ale který trpí slabým scénářem a uzívanou režií. A u kterého člověk akorát čeká, kdy už konečně Tommy Lee Jones skočí s tím autem z jednoho mrakodrapu na druhý (samozřejmě až na samotném konci), jak to viděl v trajleru. Tommy jako profi zloděj je fajn, ale místo Hamiltonky by to chtělo někoho atraktivnějšího, Vaughnův padouch neutkví a Cassavetesův poskok má bohužel malý prostor. Námět je Carpenterův, plus měl podíl na scénáři a kdyby to natočil sám, mohlo to mít aspoň atmošku. Od režiséra asi tak stejně záživného Bitevního kamionu, také postaveného jen na titulním vozidle. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones bol a doposiaľ i stále je obsadzovaný do filmov s vysokým rozpočtom. Trocha sa tomu čudujem, pretože mne nikdy nepripadal nijak zvlášť sympatický či charizmatický. A dosť pochybujem aj o jeho hereckom talente. Tento môj kritický názor na neho som nezmiernil ani po zhladnutí staršieho akčného thrilleru "Cesta Čierneho mesiaca", v ktorom stvárnil hlavnú úlohu. Tým svojim typickým skôrnateným spôsobom si zahral špičkového zlodeja, čo pracuje pre FBI. Za partnerku mu bola ešte drevenejšia Linda Hamilton. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový filmy mám rád, ale tohle mě nijak zvlášť nebavilo. To auto je docela hi tech na svoji dobu. Nepostrádá to ani tu typickou zábavnost a naivitu. Problém je v tom, že pro mě to nebylo zábavný dost. Pár dobrých scén. Jinak jsem se vesměs nudil a ani Lee Jones ani Hamiltonová to zrovna nevytrhli.40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

To jsem se zas jednou pořádně nasmála:-D, tohle akční béčko z osmdesátých snad muselo trhat bránice už tehdy:-). Vrcholem komediálnosti bylo "hypermoderní"... ehm-ehm... auto; placaté, krabicoidní, nevzhledné cosi s divným zvukem, tryskovým pohonem a nakonec i schopností létat na krátké vzdálenosti:-). Kolem tohoto komického výkřiku techniky se motají sympaťáci Tommy Lee Jones a Linda Hamilton + slizký padouch Robert Vaugh. Veškerá žánrová klišé byla dodržena: dočkáme se honiček, přestřelek, rvaček, hlášek (někdy i vtipných), tvrdých mužů, žen v nesnázích a nechybí ani závěrečná hekací scéna;-). Hvězdičku dávám za charismatické herce v hlavních rolích, hvězdičku za úsměv až smích, který mi tenhle film vyvolal na tváři. 41% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Absencí logiky a motivace postav silně pokulhávající béčko z pera Johna Carpentera, které by mělo scenáristické nedostatky dohnat aspoň oslnivou dávkou akce a napětí, což Cesta Černého měsíce z dnešního pohledu už opravdu nemá. Unavený Tommy Lee Jones (údajně během natáčení snímku zápasil s alkoholismem) tomu tentokrát taky příliš nepřidává. Je ovšem zajímavé vidět, odkud tvůrci Furious 7 vykradli scénu skákání aut mezi mrakodrapy, nad níž se mnozí rozplývali jako nad originálním nápadem. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasické osmdesátkové béčko, které ve mě sice rozechvívalo příjemně nostalgické vibrace, ale současně je tlumilo narůstajícím pocitem nudy. Z čehož plyne, že Tommy Lee Jones byl sice tvrďák i v osmdesátých a Linda Hamilton vykročila od Sáry Connorsové z T1 směrem k Sáře v T2, byť do cíle měla ještě hodně daleko, ale český Ferat po všech stránkách převálcoval Černý měsíc, a ani přitom nemusel létat, a já bych se měl konečně poučit, že některé vzpomínky by si člověk neměl bourat reprízami. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Takový velký jména (Carpenter, Schifrin, Jones..) a takový zklamání. Utahaná protaženina tak bych to popsal. Nevim, kde nastala chyba...nejspíš v režii, leč kdyby to měl celý pod palcem Carpenter neskončilo by to určitě takhle. Lalo se s hudbou taky moc nepředvedl mistama to působilo jak italský porno soundtrack z šedesátek, až mi z toho ruplo v kříži. Akce téměř nulová a Jones působí hustě jen v prvních dvou minutách...pak to šlo všechno doprdele. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Vážně to za moc nestojí. To hlavní auto je strašné (i když by to měl být asi vrchol filmu). Jediné, co film zachraňuje jsou výkony hlavních představitelů, ale ani to nestačí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář k filmu " spáchal " John Carpenter a k jízdě v Černém měsíci si režisér Harley Cokeliss přizval herce Tommy Lee Jonese a herečku Lindu Hamilton. Já ten film viděl poprvé až teď v lednu 2010, ale byl jsem překvapen, že byl ve filmu použit motor na principu spalování vody. Tahle technologie je v současnosti tabu a lidé kolem ní umírají. Ale tady se o spalování nejednalo, spíš o věcičku kterou si Quint ( Tommy Lee Jones ) do útrob auta uložil. Nina ( Linda Hamilton ) mu to překazila. Auto je nádherné a rychlé, smrtící kombinace, že. Na druhé straně mně zase rozesmál ten obrovský mobilní telefon, který Nina používá. Hudba k filmu byla docela depresivní, použít na honičku v autech housle nebo klavír, bylo v té době zcela normální, ale mně to rvalo uši. Dnes by byl použit Rammstein nebo něco podobného. Podprůměrná akční podívaná, která bude z odstupem času stále horší a horší. Tak snad jeden citát a kdo se nenechá odradit komentáři, ať si užije jízdu v Černém měsíci. CITÁT : Nina - Kolik máš identit ? Quint - A kolik ty máš paruk ? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Taká priemerná osemdesiatková komerčná akčná zábava. Pamätám si dobre na to, že to bol v tej dobe jeden z filmov, ktorý som si v televízii nikdy nenechal újsť. To ale bolo dávno. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo Carpenterovské..ale dočkal som sa proste typického starého béčka...nezdolateľný hrdina = Tommy Lee Jones, sexy partnerka = Linda Hamilton a záporák, ktorý prehrá = Robert Vaughn..presne nalinkované, predvídateľné..podpriemerné béčko ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Příjemný, svižný, ale dnes už notně zastaralý film, který krásně ukazuje, proč lidi 80. léta milují i nenávidí. To auto bylo tehdy možná pecka, ale dnes už vypadá jako nepovedený angličák a ty účesy jsou taky peklo. Zkrátka takový neškodný film na deštivé sobotní odpoledne. Tommy Lee Jones jako vždy solidní. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory som videl len vdaka tomu, ze tam hrala Linda Hamilton /Terminator 1/. Reziser Harley Cokeliss /serialy Herkules a Xena/ natocil nudny a podpriemerny film, v ktorom je par scenok umelo pospajanych a ledva drzia Pokope. Tomas Li Jonas /ja viem, odborne Tommy Lee Jones/ herecky predviedol leda tak hovno, a film dost nudi. Nicim vynimocny film, ktory sa neoplati mat ani vo filmoteke alebo si ho akymkolvek sposobom zhanat. 25 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pohové akčné béčko s hviezdnym obsadením, v ktorom sa z dnešného pohľadu ťažko hľadá sci-fi prvok :) Okrem T.L Jonesa potešil aj Robert Vaughn, ktorého by ste v takomto filme velmi nečakali. Film postupom času trochu stráca na "šťave", ale nie je to nijak dramatické. Proste typické akčné béčko tých rokov - nesklamalo. Hodnotenie: 60% ()

Scratt 

všechny recenze uživatele

Průměrné akční béčko. Zápletka je jednoduchá, stejně jako její řešení. Kladem jsou zejména hlavní herečtí představitelé. V osmdesátých letech bylo natočeno spousta lepších zástupců žánru, ale i tak se na to docela dá koukat. 45% ()

demented 

všechny recenze uživatele

Nechal som sa zlákať na meno Johna Carpentera a tak mi treba. Okrem nádychu 80-kovej atmosféry a náhľadu, ako vyzeral T.L.Jones "za mlada", nemá tento film absolútne čo ponúknuť a navyše ho brutálne ohlodal zub času. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

A já myslel, že mezi mrakodrapy lítal s autem jako první Vin Diesel. Zlodějská slabota, kterou nezachránil ani Tommy, ani prsa Lindy. ()

Reklama

Reklama