Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962 - éra nukleárních testů, tajných vojenských informací, éra Marylin Monroe. Armádní vědec Hank (Tommy Lee Jones - Nebezpečný klient, Uprchlík) a jeho krásná žena Carly (Jessica Lange) jsou spolu s dvěma dcerami přesunuti podle armádního nařízení do Alabamy. Cardy, excentrická a plná energie, je ráda středem zájmu. Její chování vyvrcholí milostnou pletkou s velitelem základny (Powers Boothe). Poté, co Hank zjistí, že někteří civilisté byli zasaženi a kontaminováni při jaderném testu, je okamžitě prohlášen za nervově nemocného a odvezen do armádní nemocnice na "sledování". Jedinou osobou, která ho může zachránit, je jeho žena. Nyní musí Carly zaměřit veškerý svůj temperament a energii na boj proti armádní byrokracii a pokusit se osvobodit svého muže. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (31)

mm13 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý smrdí alebo vonia človečinou podľa toho, kto si v akom uhle nastaví svoje čuchové receptory a nakoľko bude ochotný sa so svojim vnemom pohrávať, koľko tomu dá času... a tiež v neposlednom rade: aký bude vo svete týchto pachov skúsený! Ja som sa od šľapky v mojich osemnástich dostal cez poľutovaniahodného chumaja okolo tridsiatky až k plnému rešpektu a obdivu ku obom a na štvrtýkrát si tragiku ich príbehu snáď konečne vychutnám naplno, bez rušivých (pretože pomýlených) emočných záchvatov. Ambivalentné, ako život sám! Na oblohu s nimi, hneď vedľa najväčších mileneckých dvojíc od úsvitu vekov! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Musím ísť na pár dní z domu. Mám o teba starosť..." Čakal som viacmenej vojnový film, alebo film z vojnového prostredia. Ten síce dostaneme, ale hlavným motívom je vzťah medzi vojakom z povolania a jeho ženou a vzťahy v ich rodine celkovo. J. Lange ako "ľahká" žena, na ktorú si treba dávať bacha je skvelá. To iskrenie a hádky medzi manželmi, aféry a škandály to mi dokonale vynahradilo i vojnový film. Výborná bola scéna v ktorej J. Lange v mierne podnapitom stave mala nekonečnú túžbu tancovať na zábave a bolo jedno s kým. Hovorím si, že na mieste T. L. Jonesa by som ju asi riadne prefackal , ale čo urobil on bolo ešte lepšie. 80%. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byl v době, kdy jsem film viděl poprvé, naprosto neznámý pojem. Teprve dodatečně jsem zjistil, že Operace Blue Sky dostala i Oscara. Teď už přesně nevím za co, ale určitě zcela zaslouženě. Tommy Lee Jones ukázal, že umí hrát i vážněji položené role, i když se v nich necítí zrovna jako ryba ve vodě. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Atomový vědec T.L.Jones v marné snaze zkrotit nespoutanou energii reaktoru Jessicy Lange. Nepříliš záživné drama, které se dlouhou dobu pohybuje po dvou oddělených liniích (rodinné turbulence, jaderné testy) a nutno podotknout, že ani po jedné z nich pořádně. To, že je nakonec dosti směšným způsobem propojí a Liz Taylor profesora Izotopa vyráží s úsměvem na rtu směr slunná Kalifornie, mé vnímání Richardsonova posledního snímku už nevylepšilo, spíše naopak.. Faidra, jako tradičně, hlavičku hřebíčku nešetřila, ovšem možná kombinace č.3 - cuchta v salóně, děvka v kuchyni, dáma v ložnici - vypadá na papíře ještě děsivěji.. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že bych Blue Sky mohla vidět znovu. Když pominu okolní omáčku s nudou života důstojnických rodin na vojenské základně a sblížení teenagerů, následované rozčarováním nad morálkou rodičů, kteří zde zastupují ono obskurní bla bla bla... pořád zbývá stoický vědec Marshall a především jeho žena Carla s vizáží Marylin Monroe, nad jejímž výstupem v novém domově bledne závistí každá pokročilejší hysterka, a která je přitom tak sladká, že si celkem dlouho nepřejete, aby jí Hank nafackoval. A když s koncem předvede odvahu dosáhnout svého tím svým milým, pitomým způsobem, musíte ji prostě milovat - tak, jako Hank. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Jessica Lange za svou roli získala Oscara, Zlatý globus, cenu na Los Angeles Film Critics Association Awards a Sant Jordi Awards. (Terva)
  • Film byl dokončen již roku 1991, ale kvůli bankrotu společnosti Orion Pictures byl uveden do kin až v roce 1994. (..Lucas..)
  • Poslední film režiséra Tonyho Richardsona, který zemřel na AIDS v roce 1991, tři roky před uvedením filmu. (..Lucas..)

Reklama

Reklama