Reklama

Reklama

Dům z karet

Trailer

Obsahy(1)

Malá Sally se po otcově smrti uzavírá do svého vlastního světa a odmítá verbálně komunikovat s okolím. Její matka Ruth vyhledá specialistu na dětský autismus - Jakea. Zdá se však, že u Sally se o typický autismus nejedná, a tak Ruth s pomocí staršího syna Michaela začne pozvolna pronikat do Sallyina světa prostřednictvím fotografií, pohlednic a zvláštního domu z karet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je veľmi veľmi lacný a priamo z neho čpí slabučký rozpočet a mizerní amatérski herci. Prekvapivo ma však prekvapil a vôbec ma nenudil. Neviem ako by to bolo pri opätovnom zhliadnutí, ale pri prvom to bolo celkom príjemný zážitok. To najlepšie je práve čo naznačuje názov snímky. A to domček z kariet. Mladá "autistka" ktorá prestane rozprávať si postaví domček z kariet a jej vynaliezavá matka začne stavať rovnaký dom z drevených dosiek na svojej záhrade. Nakoniec sa tam malá Sally dostane a "vylieči" sa z jej neidentifikovanej choroby. Je to natočené veľmi slušne, pretože ako som spomínal, je to veľmi lacné a béčkové dielo. Takže pred réžiou klobúk dole. Rozhodne môžem odporučiť, ak sa k tejto sníme vôbec dostanete, pretože aj ja som mal problém to vôbec nájsť. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Víceméně souhlasím s názorem od vaja který reagoval na komentář od tuxedo . Ono tenhle film není tak moc známý dokonce si nevzpomínám že by ho nějak moc v televizili dávali pokud pominu před snad desetilety hbo :) i přesto že je snímek natočen v roce 94 rozhodně pokud budete mít možnost a čas tak se na ten film podívejte myslím že tak moc zklamání nebudete :o) doufám snad :o) možná :o) ()

Reklama

Czernozub 

všechny recenze uživatele

téma smrti- jedna hvězda téma psychologie- jedna hvězda zapojení mayů- jedna hvězda téma léčení a neléčení duševních chorob- dvě hvězdy. Skvělá zápletka, příjemní herci a nádech magična. Tohle a víše zmíněné body dělají z tohohle snímku skvělý film, na který jsem se rád podíval. Navíc musím uznale pokývat hlavou nad tím, jak zvládly filmaři ukočírovat tu holčičku. Jen nechápu jak ho může Tuxedo srovnávat s Forrestem Gumpem, když jsou ty filmy každý o něčem úplně jiném. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

I přes technickou stránku, se pro mě jedná o krásný snímek. Krásná ukázka mateřské lásky, která udělá cokoli aby svou holčičku získala zpět. Kathleen Turner jí zahrála moc hezky a stejně tak Asha Menina její dceru. I když sám děti nemám, tak mě snímek chytil za srdce a šťastný konec jsem jim moc přál. Nesmím zapomenout na krásný hudební podklad Jamese Hornera. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Ač mám sama dítě s autismem, tento film jsem si pustila až teď, přestože ho mám již léta doma. Nějak jsem zrovna do tohoto kousku neměla chuť, odvahu, nebo já nevím co. S hodnocením musím jít takto dolů, jelikož film na mě opravdu nepůsobí věrohodně, ať se snažím, jak to jen jde. Již tu někdo zmiňoval, že s autismem, se člověk rodí, to je pravda, ona se Sally taky určitě s nějakou tou formou autismu narodila, je tam přece zmiňováno, že plynně hovoří v 6ti letech třemi jazyky, takovéto věci nejsou nikdy samo s sebou. A to, že se naplno její diagnoza projevila až v 6ti letech, je také pochopitelné a naprosto běžné - stresové faktory - ztráta otce, přestěhování se do jiného, jí neznámého prostředí a problém je tu. Nejde o to, že by se u ní vyvinul autismus, spíš se rapidně zhoršil její stav a pro okolí to začlo být nápadné. Stává se běžně u těchto dětí, že i když normálně mluví, z ničeho nic úplně přestanou. Každý autista je bohužel jiný a jeho projevy také, až sem vcelku uvěřitelné, včetně reakcí matky, která se s diagnozou nemůže smířit. Ale americký konec je opravdu k naštvání!!!!!. To jako dceru matka vyéčila z autismu tím, že jí postavila "Dům z karet" do nebe a pár minut si koukaly zpříma do očí? Tak to přeci nefunguje, je to totální nesmysl, blábol, tvůrci s námi bijí o zem. Je to pohádka, sci-fi, nebo já nevím, jak to nazvat. Od takového film čekám skutečnou výpověď a té jsem se bohužel tady nedočkala, proto jen 2 hvězdičky - tedy za výkon holčičky do chvíle, než přijde posledních 5 minut filmu a za hudbu. Uživatel "hygienik" mi mluví z duše. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film byl dokončen už v roce 1991 společností A&M Films, do kin jej však až o dva roky později (1993) uvedla firma Miramax Films. (ČSFD)

Reklama

Reklama