Reklama

Reklama

Muži v černém 2

  • USA Men in Black II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od událostí prvního dílu uplynulo už několik let, kdy K a J, agenti tajné neoficiální organizace MiB, dohlížející na utajené mimozemské imigranty na Zemi, odvrátili velkou intergalaktickou katastrofu. Tehdy se čerstvě zaškolený agent J v organizaci dobře zavedl, zatímco jeho starší, zkušený kolega K se vrátil k pohodlnému civilnímu životu a pracuje na poště. Během rutinního vyšetřování však J odhalí spiknutí řízené zlou kytothianskou stvůrou Serleenou, vystupující v podobě sexy modelky luxusního spodního prádla. Obsadí budovu organizace MiB a jako rukojmí si vezme její zaměstnance. J nezbývá než požádat jediného muže, který mu s řešením situace může pomoci - zpohodlnělého K. Vyzbrojí se v tajné zbrojnici a proniknou do centrály. Čeká je rozhodující boj o záchranu lidstva i Zarthanů… (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (28)

  • Poštovní vůz je Jeep DJ-5 Dispatcher. (sator)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 140 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 193,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 445,1 mil. (NIRO)
  • Will Smith (J) o natáčení se psem Frankem: "Má úžasný smysl pro humor a umí načasovat gagy. Zahrál si už v prvním díle a najali jsme ho i do dvojky. Myslím, že mu to trochu stouplo do hlavy. Zpychnul a občas odmítal vylézt z přívěsu. Jinak je ale práce se skutečným zvířetem na takovémhle filmu docela změna. Člověk si zvykne stát před modrým plátnem a reagovat na něco, co tam ve skutečností není a co bude doděláno až v počítači. Jenže psa, toho musíte pečlivě vycvičit, aby dělal to, co po něm chcete. Ten není jako ti digitální zmetci." (NIRO)
  • Will Smith (J) a Tommy Lee Jones (K) si za pokračování řekli o dvacetimilionový (v USD) honorář pro každého. Dokonce jim byly schváleny podíly z tržeb. Pro Smithe dvacet a pro Jonese dvanáct a půl procent. (Locksley)
  • Natáčelo se od 11. června do 23. září 2001 v Kalifornii a New Yorku. (Varan)
  • Před běžnou premiérou v ČR byl film promítán na MFF v Karlových Varech, konkrétně 11. července 2002. (Varan)
  • Světlo v atomizéru bylo v prvním díle modré, v tomto je červené. (ČSFD)
  • Řídící mechanismus v autě při létání je stříbrný dualshock, ovladač pro konzoli PS2. (Lajty)
  • Ve scéně, kdy J (Will Smith) a K (Tommy Lee Jones) sledují ve videopůjčovně dokument, který si K zanechal jako důkaz, agent J prohlásí: “To vypadá jako od Spielberga.“ Steven Spielberg, producent filmu, tuto scénu poprvé viděl až na premiéře a velmi ho pobavila. (Jacccob)
  • Kvůli událostem 11. 9. 2001 museli filmaři na začátku a na konci filmu nahradit Světové obchodní centrum 282 metry vysokou Chrysler Bulding. (EMMY)

Související novinky

Manuál na záchranu světa

Manuál na záchranu světa

21.12.2008

Nabízí nám ho studio Metro-Goldwyn-Mayer, kterému BenDavid Grabinski prodal scénář nazvaný The How-To Guide for Saving the World. Pro námět akční sci-fi komedie se nadchl Barry Sonnenfeld, kterého… (více)

Reklama

Reklama