Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Do babiččina příjezdu do Belleville film sršící nápady, který má spád, je zábavný. Poté trochu ztrácí dech, zabředá v jednotlivostech, aby se na konci vrátil na zajeté koleje a završil hodně originální podívanou, která má svou laskavostí, melancholií a vzpomínáním na staré dobré časy určitým způsobem blízko k Tatiho poetice, což Chomet potvrdil následným Iluzionistou . ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Opravdu mimořádné nápady a nevšední pojetí postav. Tady bych dal 5 hvězdiček. Bohužel samotný příběh moc velkou sílu neměl a hodněkrát jsem se přistihl že přěmýšlim o něčem uplně jiném než abych sledoval děj na obrazovce. Tohle něco mezi 2-3 hvězdičkami. Jako celek i díky zdařilému provedení DVD hodnotím slabšími 4 hvězdičkami ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní animovaný film - a to nejen po kreslené stránce. Zápletka je vlastně dost triviální: americký mafián ukradne (ok, to už nezní tak triviálně :D) tři závodníky z Tour de France a babička jednoho z nich se vydá svého vnuka zachránit. Líbilo se mi hlavně americké prostředí, kde existují jen dvě vrtvy: bohatí mafiáni s rudým nosem od přemíry vína a chudé vysloužilé žabožroutky (eh, pardon všem Francouzům). Babička a její šilhavé oko a kratší noha jsou kouzelné. Trio z Belleville je důkazem toho, v čem se liší evropská animace od té americké. A to nejen ve stylu kresby. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Klenot surrealismu a animovaného žánru. Tímhle filmem může být zklamán snad jen zavilý vyznavač výpravných hollywoodských cukrkandlů nebo někdo, kdo si jej pustí hned poté, co přijde uřícený z práce s hlavou plnou problémů. Pokud si ale člověk vybere tu správnou chvíli a náladu, Trio z Belleville ho uchvátí a ukáže, že existují i jiné styly, jiná pojetí, jiné světy, než je ten hollywoodský (nebo hollyfoodský? :)). Nelze než zvolat Vivat cinema francais! Vivat La Resistance!!! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Rucnu animaciu mam rad, a na tento kusok som sa velmi tesil, avsak ani vo sne by ma nenapadlo aky krasny zazitok mi pripravi. Trio z Belleville by sa dalo opisat ako ohnostroj originality a skveleho humoru. Z kazdej sceny priam srsia napady, humor a nadherna animacia ktora sa moze s kludom rovnat japoskym skvostom. Humor nevyvolava zachvaty smiechu, ale neskutocne prijemne bavi a hreje pri srdci a ja som cely film pozeral s usmevom na tvari.. Film je vlastne takym zvlastnym balzamom. Neskutocny, ale aj skutocny a velmi ludsky zaroven. Od prvych minut az do konca z neho citit s akou laskou k tomu dielu jeho tvorcovia pristupovali a ze don vlozili mnoho svojich pocitov, zazitkov, kus svojho zivota. Skutocne nadherne. (10/10) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Další slavná hudebnice, která se objevila v animované podobě je americká zpěvačka a tanečnice Josephine Baker. V první polovině minulého století často vystupovala v Paříži polonahá. (imro)
  • Když Madam Souza s Brunem prochází domem Tria z Belleville, je možné si v toaletní míse povšimnout exkrementu, který tvarem nápadně připomíná hlavu myšáka Mickeyho. Jedná se o jednu z mnoha satristicky pojatých odkazů, kde si tvůrci utahují z amerického stylu života. Mickeyho hlava v míse paroduje přímo hru na Easter eggs ve „výkladní skříni Ameriky“ samotného Disney Landu nazvané „Hidden Mickey“, kdy jsou po parku rozmístěny formace tří kruhů, které mohou být vnímány jako silueta hlavy a uší Mickey Mouse. (Bertramm)
  • 8-milionový animák měl světovou premiéru v nesoutěžní sekci filmového festivalu v Cannes a během prvních 5 dní (26.-30.11. 2003) promítání v USA si odnesl z šesti kin 146 762 dolarů. 16. února následujícího roku expandoval do širší distribuce a svou pouť ukončil v červnu se ziskem 7 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama