Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem si, že dám nějakému filmu absolutní hodnocení jenom kvůli tomu, jak je to nakreslené, ale už to tak bude. Trio z Belleville má tak úchvatnou animaci, že jsem to v žádném jiném filmu neviděl. Prostě to na mě zafungovalo. Vtipný roztomilý příběh, famózní výtvarná stránka, skvělá hudba, nenucený sentiment, pěkný konec. Chuťovka, kterou si dám určitě ještě jednou. A pak znovu a znovu.. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ze všech filmů nejvíce, právě tento bych nejraději označil přívěskem "evropský Miyazaki". Ne tak infantilní, ale stejně hravým způsobem bizarní. Škoda jen v druhé půli nepříliš vyvedeného tempa, kdy některé dílčí části příběhu zabírají zbytečně moc prostoru na úkor jiných, najmě samotnému vyvrcholení. Přesto, vynikající. 8/10 ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Rozprávka? Dráma zo života, okorenená o slávny cyklistický závod a motív staroby? Podobenstvo o vzostupe a páde, ceste za úspechom a zašlej sláve zo symbolicky rastúcim Parížom a zástavbou, ktorá neberie konca a škrtí obyvateľov predmestí? Viacvrstevnatá satira modernej (nielen) francúzskej spoločnosti? Muzikál, resp. hudobný film? Pravoverná gangsterka? Číra cinefília, ktorá cituje a odkazuje, kde sa dá? Alebo snáď všetko dohromady? Odpoviem za vás - posledná možnosť je tá správna. Rozplývanie sa nad Chometovým umením skĺbiť neskĺbiteľné a vytvoriť tak dômyselne komplexný vzorec pokrivenej reflexie reality, to už urobili iní. Mne len zostáva povedať, že sa moje chorobné chronické pritakanie s týmto šibalským kúskom s pompou vracia na scénu. Nebudem to už predlžovať. 100% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Byl sirotek s chápavou babičkou, poctivě a vytrvale šlapal, aby se stal šampionem cyklistického Tour de France, přičemž při vysilující horské etapě ho unesou mafiáni. Jenže nepočítali právě s namíchnutou babičkou, která hocha rozhodně nenechá ve štychu. Výsledkem je odvážný animovaný kus, který jde proti všem zákonitostem spojeným s Disneym, je mile pitoreskní a nápaditý, na druhou stranu rozhodně nesedne každému. Vizualizace je prostě jiná, melancholická, evropská. Gurmánský pokrm, který ale obsahuje komponenty, nad kterými se ne každý bude rozplývat. Tři až čtyři hvězdy. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější animovaný film posledních let! Pasáže z Tour de France nemají chybu, animátoři geniálně vystihli mimiku ztrhaných cyklistů, smekám pomyslný klobouk. Spousta vizuálních vtípků je doslova k popukání (socha svobody...), film si rozhodně nenechte ujít. Jo a ještě něco, tento film není pro děti. Ne že by obsahoval něco závadného, ale děti jej nemají šanci pochopit a zcela jistě by se nudily. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • 8-milionový animák měl světovou premiéru v nesoutěžní sekci filmového festivalu v Cannes a během prvních 5 dní (26.-30.11. 2003) promítání v USA si odnesl z šesti kin 146 762 dolarů. 16. února následujícího roku expandoval do širší distribuce a svou pouť ukončil v červnu se ziskem 7 milionů dolarů. (imro)
  • Další slavná hudebnice, která se objevila v animované podobě je americká zpěvačka a tanečnice Josephine Baker. V první polovině minulého století často vystupovala v Paříži polonahá. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama