Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

genetique 

všechny recenze uživatele

V animovanom žánri sa jedná o výsostne osobitý film. Vskutku jedinečná animácia, nápaditosť, či hravosť. Elegancia spracovania je pekná, no zároveň banálna, rovnako ako aj celý príbeh, ktorý ma nedokázal vtiahnuť do deja. Celý čas som čakal, kým príde niečo, čím by ma film ohúril, no nestalo sa. A tak aj napriek výraznej jedinečnosti si film budem pamätať ako prostý, všedný. 65%. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Ochutnávka tej najkarikaturistickej podobizne animovaného sveta, kde sa giga obezita občanov a vyrysované svalstvo cyklistov ľúbezne teperí za uznaním. Darí sa. Celoživotná trauma psíka z vlakov, babkin piskľavý tréningový kemp jej zanovitého ale vytrvalého syna ako aj lod "Liberty Bell" v XXXXL veľkosti spolu s agentmi hrbáčmi. Na slová úsporná krajinka zázrakov chrlí jednu absurditku za druhou, no chcete to tu riešiť? Zbytočné, "Trio z Belleville" predsa prichádza s iným (hravejším) poslaním, takže sa nešprajcujte a "alle alle"! ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

80 minut stačilo k tomu, abyste se dozvěděli vše o životě osamělého cyklisty jeho věrného chlupatého přítele Bruna a jeho babičce s popelníkovými brýlemi. 80 minut, které byli v mém životě hodně příjemných a rozhodně nelituji jejich svěření do rukou fantastického Sylvaina Chometa, který má nekonečně mnoho nápadů a prakticky celý film je jedna velká přehlídka originality. Tenhle člověk se nebojí ukázat dnešní dobu, tak jak je a někomu se může zdát i kontroverzní (Oscaři jsou zde nakresleni jako tlustí panáci). Pokud mám říci, která z postav mě posadila na řiť (je jich fakt hodně, ale přeci jen jedna měla neuvěřitelně mnoho elánu). A tím je číšník, který chodí neustále v záklonu a svým širokým úsměvem navozuje příjemnou atmosféru. Jeho klanění se "bossovi" je fakt perfektní. Tenhle film musíte vidět !! Vážně! ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Netradícna "rozpravka", aj ked myslim, ze nie vsetko, co je kreslene musi byt rozpravkove, s originalnou animaciou, vybornou hudbou a celkovo vynimocnym prevedenim...v podstate neme obrazky, ktore prechadzaju obrazovkou...(mozno skoda, ze nie uplne neme, aj ked to uz by bolo vo vodach melancholie...), ktore su vsak tak neuveritelne putavo nasnimane, ze je tazko odtrhnut oci od (platna, telev.obrazovky, monitora, atd.:)) Skoda vsak, mal to byt nemy film....a Bruno a vsetko okolo neho je myslim uz teraz nezabudutelne...(najblizsie ked uvidim vlak, tak...:)) ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Za osobitú animáciu, retro atmosféru, odzbrojujúce hudobné čísla, bezbrehú nápaditosť, nevídané karikatúry, vodopád ohromných gagov, drsňáčku babičku a neprekonateľného čašníka.....:) už len kvôli nim dvom túto hravú, ironickú odviazanosť a bizarnosť s príchuťou európskej melanchólie MUSÍTE ochutnať. Vážne! Koho nerozosmeje Trio z Belleville, ééé ten je v keli, bohužiaľ... 4,5* ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Film byl také nominován na Oscara za Nejlepší animovaný film a Nejlepší píseň. (imro)
  • Trio má na stěnách bytu zavěšeny obrázky např. Charlie Chaplina, dokonce tam mají společnou fotku s Pepkovou Olive. Visí tam také plakát z krátkého animovaného filmu Winsora McCaye Gertie the Dinosaur (1914) nebo Prázdniny pana Hulota (1953). (imro)
  • 8-milionový animák měl světovou premiéru v nesoutěžní sekci filmového festivalu v Cannes a během prvních 5 dní (26.-30.11. 2003) promítání v USA si odnesl z šesti kin 146 762 dolarů. 16. února následujícího roku expandoval do širší distribuce a svou pouť ukončil v červnu se ziskem 7 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama