Reklama

Reklama

V jednom malém, málo vydělávajícím, hodně neoblíbeném a velmi zchátralém kempu se utopil jeden malý klučina. Stalo se to jednu sobotu, čtrnáctého. Přesně za rok sem přijedou nějací návštěvníci, kteří zjistí, že chlapec žije, žije jako mrtvý...
Film, který parodizuje film PÁTEK 13. (Martin00x)

Recenze (10)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sobota 14teho je taká pochybná paródia, nielen na Piatok 13teho, ale aj na ďalšie, vtedy aktuálne horory. Rodinka sa nasťahuje do domu, v ktorom sa motajú démoni a kde majú rôzne nadprirodzené sily svoje zámery. A tak sme svedkami viacerých parodických i komediálne-hororových scénok, z ktorých sú niektoré vydarené, ale mnohé už iba nudia, preto nehodnotím nijak vysoko, hoci pozerať sa to dá bez ujmy na zdraví. Fanúšikovia 70s / 80s hororov môžu vyskúšať, ale ostatným to asi nemá moc čo povedať. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Taková ptákovinka s hezkým osmdesátkovým vizuálem - strašidelný dům, bouře, starodávné interiéry se svíčkami, starými knihami, pavučinami a spoustou dveří - a odkazy na řadu filmů s monstry (např. Netvor z Černé laguny) a upíry. Dokonce bych myslel, že jsou zde parodovány i Noční můra z Elm Street (scéna ve vaně) nebo Armáda temnot (Necronomicon), jenže ty vznikly až později. Hlavní motivy - Kniha zla, její vlastník ovládne svět, souboj o knihu (a ten mi připomněl čaroděje z Cormanova Havrana) a boj rodiny o přežití v domě, ze kterého se nedá utéci. Film mě bavil v angličtině s polskými titulky (co pro průměrného Čecha nejsou problém), tudíž o smích bylo postaráno...,, Szukaj książek!" ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

„Všetko sa to začalo kurviť v Piatok 13-teho, dorazilo nás to však v Sobotu 14-teho.“ Režijný debut Howarda R. Cohena funguje nielen ako bláznivá hororová komédia, ale aj ako zábavný fanúšikovský film plný grimás a odkazov na iné trháky. ### Starostlivý manžel John (Richard Benjamin) a jeho milujúca žena Mary (Paula Prentiss) sa po smrti strýka dostávajú ku novej nehnuteľnosti podobne ako slepé kura k zrnu. Na dom síce nie je uvalená žiadna pozemská ťarcha, štvorčlenná rodina a pes sa ale musia vysporiadať s inou skutočnosťou – a to kliatbou. SMRTEĽNÉ ZLO v podobe Knihy zla čaká na vzkriesenie. „Ten, kto otvorí túto knihu, vypustí do sveta všetko zlo v nej zobrazené.“ ### Okrem odkazu na PIATOK 13-teho, na ktorý upozorňuje už samotný názov filmu, je možné si spomenúť aj na DRACULU (upír Waldemar z Transylvánie pátrajúci po knihe zla už 300 rokov), Van Helsinga, TWILIGHT ZONE, ČELUSTE, Elm Street, ROSEMARY'S BABY a iné... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No nepřišlo my to zas tak hrozné jak hodnocení tady. Pravda byla to blbůstka ale rychle to uteče atmoška při některých scénách ujde, a masky monster ujdou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete podívat na dobrou hororovou parodii, bohužel vám americký snímek „Sobota čtrnáctého“ nemůžu moct doporučit. Sice to splňuje nějaké základní nároky na parodii, ale těch dobrých humorných scén je zde strašně málo. A jsem si skoro jistý, že se u filmu nebudete smát nahlas. Možná nějaká scéna vyloudí úsměv na vaší tváři, ale to bude více méně všechno. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Este ked skombinuje komediu s hororom taky Peter Jackson /Braindead ...../ som to ochotny tolerovat, ale toto je taka ubohost, ze z fleku tomu dam 1 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Roztomila parodie na ruzne oblibene horory z tehdejsi doby. Spousta vresteni, par opravdu podarenych vtipu. Ke konci trosicku ztraci dech, ale v zadnem pripade neurazi. Pobavilo. 3+ ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, buď jsem viděl nějaký jiný film (s pasujícím hereckým obsazením), nebo je místní obsah k tomuto filmu úplně, ale úplně mimo. Člověk se těší na parodii na jednu ze svých oblíbených hororových sérií a dostane úplně, ale úplně něco jiného. Přesto mohu říct, že jsem se u toho slušně pobavil, dost vtípků velmi dobrých, gumové příšerky už se mi líbily ve filmu Dům, a dobré byly i v tomto filmu, točící se kolem tajemné Knihy zla a prokletého domu. Odkazů na jiné horory tam byly (a to hádám, že jsem jich ještě pár neodhalil), jen na Pátek třináctého jsem snad nenašel ani jeden :-D. Naopak moc potěšily Čelisti ve vaně (pozor, nejedná se o Noční můru z Elm Street, ta vznikla až později) a příšerka, která nakonec z vany vylezla (vypadala jak Netvor z černé laguny). A ta herečka by mohla vyučovat hororový jekot :-D. Dále tam proti sobě bojuje jakýsi Drákula a Van Helsing a strašidelné těhotenství myslím taky na jeden horor odkazuje. Abych se vrátil k Noční můře, i ulice v tomto snímku se jmenovala Elm Street, zvláštní to náhoda :-D. A proč sakra ta ženská říkala netopýrům sovy, to nechápu doteď. Na závěr dodám, že je ostuda, že s tímto názvem nejdete parodovat přímo Jasona Vorheese. "Damn owls!" ()

Reklama

Reklama