Reklama

Reklama

Seidža musó

(seriál)
  • Japonsko Seija Musō (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Když jeden obyčejný japonský úředník zemřel, tak jeho cesta neskončila, dostal totiž druhou šanci v magickém světě, a to jako mladý začínající léčitel. Tento mladík jménem Luciel sní o klidném a pokojném životě, ovšem ten mu není dopřán. Léčitelé mají v tomto světě sice výsadní práva, ale také spoustu povinností, navíc je v současné době jejich reputace ve společnosti velmi špatná, především díky šíleným cenám, které za léčení většina požaduje. Luciel tohle příliš nechápe, bere své schopnosti jako dar a pomáhat nemocným a raněným mu přijde naprosto normální. Musí se však hodně naučit, především v oblasti magie, aby mohl vykonávat svou práci, navíc se rozhodne pro vlastní bezpečí zahájit i bojový výcvik. Pro mnohé by tohle všechno najednou mohlo znít jako velké sousto, ovšem Luciel je z našeho světa a z bývalé práce zvyklý na pořádné nasazení. Jeho píle a odhodlání v kombinaci se srdcem na pravém místě postupně začne poutat pozornost mnoha lidí v jeho okolí… (Jeoffrey)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (5)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po dnešním posledním díle jsem byl docela dlouho nalomený dát seriálu 4*, protože je vlastně strašně fajn se zase jednou dívat na hrdinu, co není od začátku OP geroj, co všechny hned rozmázne a ke svým silám přišel jak mávnutím kouzelného proutku. Luciel všechno hodně vydřené, celá první řada popisuje 4 roky, které hrdina v novém světě strávil, takže jeho zesílení rozhodně neproběhlo ze dne na den, a navíc skoro celou dobu neustále někde něco trénuje, nějak se zlepšuje, a nakonec stejně nedokáže porazit svého mistra, takže se má pořád kam rozvíjet. Všechno tu trvá uvěřitelně dlouhou dobu, spousta věcí obecně tu dává smysl a příběh má rozjetých i pár zajímavých linií, pro které mám zájem s ním pokračovat. Luciel je navíc docela sympaťák, má dobře nastavený morální kompas a já mu dokázal bez problémů fandit. Stejně tak se tu našli i další postavy, ke kterým jsem si našel cestu (především Brod ale i Cattleja, Lumina…). Tak a teď k hlavnímu důvodu, proč seriál nakonec 4* nedostane – absolutně mi nesedl jeho humor. Pitomý, repetitivní (už dost vtípků se substancí x, přestaňte už prosím s maso-zombie a podobnými blbostmi), pitvořící se, někdy až cringe. Ono obecně mohl seriál vynechat celou substanci x, působí to zase jednou jak kouzelná berlička pro hlavního hrdinu, kterou ale podle mě nepotřebuje. Humor je subjektivní, ale jak vám nesedne, tak vám dokáže neskutečně zkazit celou podívanou, taková je bohužel realita a proto za mě jen 6,4/10. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Reinkarnačné isekai anime o liečiteľovi s menom Luciel, ktorý sa ocitne v novom fantasy svete a často chodí skúmať dungeon, znie ako niečo čo sme už sto krát videli a pravda je taká, že toto anime je proste bez nejakého nového nápadu. Veľa vecí je tu naozaj zábavných a to napríklad, že Luciel začína vo svojej podstate od nuly a musí sa všetko naučiť tak, aby sa stal naozaj silným. Problém nastáva v tom, že niekedy je Luciel až príliš dlho v dugneonoch a potom vlastne len robí wau efekt pre všetkých, že čo vlastne dosiahol. Keby mám toto anime nejakým spôsobom pre niečo odporučiť tak len pre to, lebo veľmi dobre navodzuje pocit RPG, alebo hier, v ktorých sa Vám zlepšujú štatistiky. Ďalšie veci potom už nemajú dostatočnú kvalitu, aby nejakým spôsobom The Great Cleric vyčnieval vo svojej konkurencii. Normálne by som povedal, že keby hľadáme priemerné isekai, tak toto je to najpriemernejšie čo som videl za dlhú dobu. Neskôr je veľký problém s rapídne sa opakujúcimi tými istými scénkami a vtipmi a anime prestáva byť vtipné a začína to doslova vadiť, že sa tu stále opakuje ten istý vtip, že hlavný hrdina sto krát vypije nejakú látku X, čo má byť na tom akože vtipné? Hrdina síce zmení aspoň raz výrazne lokáciu, aby sa to trocha osviežilo a jeho pobyt v dungeonoch je odmeňujúci, ale odmeňuje len hlavný charakter, lebo to čo sa deje potom vôbec neodmeňuje divákov a čoraz viac ma to nudilo. Vzťahy medzi hlavným hrdinom a ženskými charaktermi sú také ani ryba, ani rak, sú to vzťahy, aby sa nepovedalo, že tam nie sú pekné dievčatá, ale hlavný hrdina o ne nemá moc záujem. Ak tu v tomto anime vznikne nejaký problém, ktorý treba vysvetliť tak sa vysvetlí tak, že za všetko vlastne môže neznáma látka X. Hrdina má problém s týmto a tamtým a jediná vec, ktorá tento problém spôsobuje je vlastne tá látka X a tým sa vytvára barlička nič vlastne poriadne ani nevysvetľovať a nevytvárať ani nové záhady. Toto anime malo veľký potenciál, ale neprekročilo svoj vlastný tieň a čo je horšie, s tým ako sa tu pracovalo sa pre istotu ani nepokúsilo nijak tento tieň prekročiť a chcelo byť priemerné anime, ktoré nikoho neurazí a nikoho nenadchne. ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový ten typ trochu dětského/dětinského isekai, kde je všechno takové milé, nikde nestříká krev, není tam sex ani žádné ecchi narážky a hrdina je tak typicky japonsky poslušný a dělá většinu času co se mu řekne. Dějově je ta strašně jednoduché, žádné zvraty ani akci moc nečekejte. Je to spíš taková oddechovka, co neurazí ani nenadchne. 60% ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

V podstatě good feeling fantasy ze světa, jehož největším problémem je zřejmě cenově nedostupná zdravotní péče (a ještě nemrtví v církevním sklepě). Ze začátku je třeba mít trpělivost, protože polovina seriálu je vlastně jen o tvrdém tréninku, ale právě díky tomu pak dává perfektní smysl ta druhá půlka, kdy Luciel plní svoji mission impossible v SAO stylu. S přehnaně infantilním humorem, na který tu všichni okolo nadávají, jsem zas takový problém neměla, k tomu mile naivnímu hrdinovi se to tak nějak hodí. Jako mínus vidím spíš řídký děj a nulový worldbuilding. 70% ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Další reinkarnace do fantasy světa, kdy hlavní hrdina, který je charakteristicky opatrný a nekonfliktní si nakonec zvolí cestu healera, jenže to ještě neví, do čeho jde, kdy toto povolání nemá zrovna nejlepší reputaci. Jenže díky jeho monstróznímu štěstí si začne postupně získávat důvěru jednotlivých lidí a vydá se na cestu plného tvrdého tréninku a spousty různých dobrodružství. Ona dobrodružství jsou asi největším tahákem tohohle anime, kdy tak nějak člověk se těší na další díl, kam se příběh posune a co nového se stane. Akce jako taková je trochu umírněna, kdy hlavní hrdina není tím hrdinským typem, ale prostě obyčejným člověkem, který chce přežít, ale přesto se jí tu v nějaké míře dočkáme. Největším průserem tohohle anime je ona komediální stránka, kdy přehnané reakce nejsou vtipné, ale silně otravné. Bez nich by to nabylo trochu více na vážnosti a hodnotil bych to o něco lépe. Dalším velkým mínusem je ona inteligence/ignorance hlavního hrdiny, kdy prostě některé situaci byly příliš. Kdyby anime vynechalo všechny taková ta pozlátka navíc, více zvážnělo a mělo vkusnější vtip, byl by z toho lepší počin a dal bych tomu o jednu hvězdu více. Po animační stránce je to slušné (bez těch zbytečných pozlátek navíc) a po hudební stránce nic moc. ()

Reklama

Reklama