Reklama

Reklama

Mr. Sardonicus

Trailer

Obsahy(1)

Sir Robert Cargrave patří mezi nejlepší lékaře světa v oboru fyzioterapie. Jeho progresivní novátorské metody podložené vlastním vědeckým výzkumem dovedou navrátit zdraví i pacientům, kteří se již dávno vzdali naděje ve své vyléčení. Naléhavý dopis odeslaný jeho dávnou láskou Maude ho však rázem vytrhne od vší práce. Mladý doktor ve spěchu opouští Londýn a míří do Gorslavy kdesi ve střední Evropě, kde nyní Maude žije se svým manželem, bohatým baronem Sardonicem. Sardonicus však skrývá příšerné tajemství... (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vysmáté jablko nepadá daleko od stromu. Tento lehce strašidelný lékařský příběh může divákovi způsobit zaseknutí sanice v pozici spokojený úsměv, jako se to stalo mně. Při závěrečném dotazu režiséra, jestli ukázat palec nahoru nebo dolů a tedy barona potrestat, jsem měla naprosto jasno. Kdo film viděl, lehce uhodne co jsem si vybrala. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasický bubufilm, který je místy úsměvný (už titulky jakoby vypadly z horrorové grotesky) a místy lehounce strašidelný. Černobílá mu sluší stejně jako vhodně zvolená hudba (Von Dexter). Ano, je to béčko bez jakékoliv vyšší ambice a postrádající umělecké hodnoty. Je to pohádková ptákovina na deštivý večer, kdy okna nemilosrdně bičuje déšť a blesky doprovázené hromy pravidelně rozčesávají oblohu. Vítám nadbytek mlhy, co se přelije z pochmurného Londýna až do střední Evropy, kde si nelze nevšimnout českých nápisů na odjezdové tabuli vlaků či na dveřích čekárny. Černý kočár veze sira Roberta kašírovanou krajinou, kde se z holých kopců zdvihají pahýly mrtvých stromů, až k pochmurnému hradu... Mlha hustá tak, že by se dala krájet, se bělavými jazyky vplazí i do otevřených dveří. Křik! Ženský křik, a ne poslední (v tomhle filmu vůbec ženy pěkně ječí, tedy nejen ženy)! Zamčená tajemná komnata, temné chodby s mučírnou pod hradem a pán, co skrývá tvář za maskou. Půvabná Audrey Daltonová je sice baronkou, leč její život na zámku připomíná spíše peklo...pan baron je tak trochu podivín. Běžný divák dá nejspíše 2*, ale já nemohu, páč hřbitov v mlze, vykopávání mrtvol, měsíc, skrývající se za temnými mraky a mučírna s norimberskou železnou pannou....ach, tyhle levné bubákoviny se už dnes prostě netočí. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Doslova úsměvný gotický horor z dílny hračičky Williama Castlea, který nejenže si připravil pro své tehdejší diváky další interaktivní překvapení v podobě hlasování o osudu své hlavní postavy, ale myslel i na diváky v budoucnosti, anžto do role sira Cargravea angažoval Davida Hasselhoffa pod pseudonymem Ronald Lewis.  Celou dobu jsem čekal, kdy promluví k hodinkám nebo se pro záchranu baronky oblékne do plavek, ale na(ne)štěstí se  tak nestalo.   Jinak ale rozkošná studiovka plná hřbitovní mlhy, pijavic a sardonických úšklebků.  Strašidelnou je pak jen scéna na hřbitově,při otvírání rakve jsem ani nedutal, nicméně  zbytek je zábavný, zajímavý a  de facto přitahuje pozornost jako pouťová atrakce ve stanu. Co jen z toho vyleze? Po Třaslavci, který osobně díky angažmá Vincenta Price řadím  ještě o stupínek výš, další  výborná Castleova filmová šou.  Tak a teď, jak mám Sardonica ohodnotit?  Napište mi prosím do pošty své návrhy.  .... Podtrženo a sečteno, napsalo mi 126 uživatelů (zvláštní, tedy víc než film zatím vidělo), a byť mi někteří psali kvůli něčemu jinému nebo zmiňovali zcela jiný film, tak jednoznačně převažoval ten názor, že... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jsem totálně nadšen. William Castle dokázal nečekané, překonal legendární House of Usher a uprdelil se v mé čerstvě nabourané Topce hned vedle Village of the Damned. Film staré filmařské školy, u kterého po blbejch patnácti minutách bezpečně víte, že to musí být stoprocentní, a jen se potom snažíte najít vroubek, aby nebylo. A když se to samozřejmě pak nepodaří, jásáte na konci jako malé děti, jaké geniální dílo vám až dosud zůstalo skryto v labyrintu času a nevědomosti a jak jste rádi, že jste na něj konečně narazili___ Dlouho jsem si myslel, že onen legendární Oscar Homolka je doktor Sir Robert Cargrave, ovšem chyba lávky, doktora hraje Ronald Lewis (na kterého se odteď zaměřím), což je sympaťák s vizáží ne nepodobnou Davidu Hasselhoffovi. Jednoznačně dobrá volba, bylo jeho obsazení. Jednooký Krull Homolka je nejcharismatičtější postavou, člověk, který udělá vše, oč ho jeho pán požádá (a má všechno pod kontrolou). K tomu dvě krásné ženy, Audrey Dalton a Erika Peters, navrch geniální Sardonicus Guy Rolfa (uměl bych si místo něj představit našeho Radka Brzobohatého), prostředí slovanského hradu a starého krchovem zavánějícího příběhu, režiséra s příjmením Castle.... a dostanete Mr. Sardonica, muže, kterého prostě musíte vidět! Jak je jen možné, že tento skvost dosud uniká pozornosti místní horroruchtivé šlechty? ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

William Castle - Průkopník interaktivního kina, producent, režisér a příležitostný herec nám nabízí tuhle lehce gotickou hororovou podívanou, která sice není tak atmosferická jak by se dalo čekat, ale i přesto má co nabídnout. A to nejen temné zákoutí hradu s mučírnou, ale i hřbitov, tajemství ukryté pod maskou a perfektní herecké výkony. A jaký je konec ? Takový jaký si ho zvolí diváci ? Jak by jste rozhodli vy ? Naštěstí vyhrál zdraví rozum a hlasování proběhlo přesně tak, jak bych hlasoval já. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objeví československý lístek do Národní loterie. (Caelos)
  • Ve filmu je Gorslava zčásti česká a zčásti polská, podle jmen a různých nápisů. Tedy jména jsou jen polská. (Caelos)

Reklama

Reklama