Reklama

Reklama

Epizody(26)

Recenze (5)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Dracula / 4 - Blood drinking / 3 - Franken. F. / 2 - Baron F / 2 - Dr.J Mr.H / 3 - Werewolfes / 3 - Lugosi / 4 - Karloff / 3 - Ghosts / 3 - Phantoms / 2 - Witches / 3 - Demons / 4 - Mutants / 2 - Freaks / 4 - Scream Q. / 4 - G.Ghouls / 3 - Maniacs / 4 - Gory / 3 - Scorcerers / 3 - Aliens / 2 - Mumies / 2 - Zombies / 3 - Mad doctors / 3. Plus obligátne kecy na danú tému. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument mapující století jednoho z nejklasičtějších filmových žánrů. Jako průvodne snad nemohly vybrat nikoho lepšího než Christophera Lee, jež sám patří k inventáři hororového průmyslu. První část (pro televizní vysílání byl dokument rozdělený na dvě poloviny) se mi moc líbyla, byla obsažná, jasná, poměrně dobře rozdělené dle typů hororový postav, ta druhá mě už bavila o něco míň, neb se spíše přesouvala do oblasti dobrodružných hororů a sci-fi. Ta je už trochu méně kompaktní. Dobře zvolené ukázky z legendárních hororů chytře skloubené s komentáři samotných tvůrců (ku příkladu s Johnem Carpenterem), záběry z rozhovorů s legendami hororů jako Borisem Karloffem, Belou Lugosim nebo legendármím maskérem Jackem Piercem, prostě tohle všechno a ještě mnohem víc dává hororovému labužníkovy na výběr ze všehochuti tohoto žánru. Povečeříte s Dráculou, pití vám přinese Frankensteinovo monstrum a vopečete si buřta s Michaelem Myersem a do ohýnku bude přikládat sám King Kong. Dobrého chutnání přeji. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Smysluplná série půlhodinových dokumentů o hlavních rysech svého žánru. Provází ji Christopher Lee, který je mi o to sympatičtější, že sám (rád :)) musel uznat, že jeho Dracula (ať už kterákoli verze) nebyl ten nejlepší a vedle Bely Lugosiho bledne stejně, jako celá řádka dalších nástupců. Nicméně některá témata se trochu duplikují (Dracula and His Disciples, Blood-Drinking Beings a Bela Lugosi / Frankenstein's Friends, Baron Frankenstein a Boris Karloff) a bez některých dílů bych se vyloženě obešla (zejména z druhé poloviny, například Scream Queens, Gory Gimmicks nebo Man-Made Monsters). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velice se mi líbil nápad tvůrců, vzít si pěkně na mušku různé hororové odvětví, postavy, známé osobnosti, pěkně to všechno rozdělit do jednotlivých kapitol (epizod) a ještě k tomu pozvat Christophera Lee, coby průvodce tímto několikahodinovým dokumentem. Ten se své role zhostil bravurně a divákům podá velice zajímavý výklad „hororové historie“ obohacený celou řadou ukázek i rozhovorů se známými tvářemi. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument, pro nás hororové nadšence jako stvořený. Skvělý způsob, jak si připomenout a zrekapitulovat horory, co u jste viděli a vynikající inspirace pro to, co ještě vidět musíte. ()

Reklama

Reklama