Reklama

Reklama

Place des Cordeliers à Lyon

  • angličtina Cordeliers' Square in Lyon
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Francie, 1895, 1 min

Obsahy(1)

V tomto filmu jsme uvrženi do města jihofrancouzkého města Lyon. Uvidíte záběry statické kamery na minutový koloběh ve městě. Spatříme dopravu lidí pomocí koněspřežky, dále několik větších a podezřelých vozů. Jeden dokonce vypadá na majetek policie, nebo věznice. V dálce si všimněte vozů a pokrytí vozovky. Jsou to dlažební kostky. (RadimFišer)

(více)

Recenze (13)

Morien 

všechny recenze uživatele

Lidé a města že se mění? Neřekla bych. Ano, všechno je větší, rychlejší, tvrdší, pomíjivější, ale o to usiluje naše společnost, lidé v záběru se tím způsobem chtěli odlišit od předchozích generací a ty předchozí zase od těch ještě starších. Takže je vidět, že minimálně tohle se nemění nikdy. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Statické zachytenie mesta Lyon, v ktorom to očividne žilo. Cez hlavnú ulicu prechádza neskutočné kvantum ľudí, vozov, kočov dokonca aj metská hromadná doprava. Pre priestorových sociológov určite zaujímavé aj z hľadiska ich povolania. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pekné okno do minulosti a pohľad na námestie francúzskeho mesta na prelome storočí. A unikátne tým, že po napísaní názvu Cordeliers' Square in Lyon do hľadáčika čsfd film aj tak nenájdte, a dlhšie hľadáte možnosť ohodnotiť ho ako sa naňho dívate. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zachycení městského ruchu v Lyonu. Je až s podivem, když si uvědomíme, že je to opravdu více jak před 100 lety. Koněspřežka toho uvezla opravdu hodně. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Prosím nechte mě snít a zahrabejte mě do hrobu. Chci snít na věky a ve svých snech vidět koněspřežku natočenou s tak skvělým scénářem, že se tady o pár metrů dál zavírají dřevěná vrata. Dokumentární film téměř nulové hodnoty. Přihodím hvězdičku za koněspřežku a policejní povoz. A sluníčko hezky hřálo...a já si ležel ()

Reklama

Reklama