Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý vědec hledá klid pro svou práci. Pronajme si proto pokoj ve staré vile, obývané samými ženami. Očekávaná idyla se rychle změní ve zlý sen. Surreálně laděná komedie, plná absurdních výjevů a černého humoru, byla celovečerním hraným debutem polského dokumentaristy. (NFA)

Recenze (2)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodnou černobílou kamerou mě vtáhly a upoutaly již první záběry, ale jinak mi chvíli trvalo, než jsem se naladil na divné prostředí domu plného různých žen všeho druhu (od mile rozpustilé holky až po otravnou bábu budící dojem jakési čarodějnice) a taky na osobité komediální herectví Jana Machulského. Spočátku mi tak zajímavý nepřipadal, ale čím déle film trval, tím víc jsem si Machulského výkon začal užívat, stejně jako tvůrčí nápady zacházející každou chvíli stále víc do roztodivné surrealistické kadence. Některé filmy své nápady brzy do jistého okamihu vyčerpají, Janusz Majewski jakoby si velmi pomalu s tajuplnou taktikou vodil svého diváka, nějakou dobu si ho prověřoval, nakolik úspěšně pobývat v komorně groteskním světě pana režiséra zvládne, a teprve postupně ho začal naplno odměňovat tím nejlepším ze své výbavy. Hezké, dosti originální i vtipné dění na půdě neobyčejného podnájmu. [80%] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Polsku kinematografiu moc nemusim, hlavne od tho svinstva Noz w wodze od Polanskeho. Tuto ide o dobovu komediu 60. rokov, mlady polsky vedec si prenajal vilu o samymi zenami,  a zistil ze idyla sa njaxi nekona. Slusne dialogy tomu vladnureziser Majewski sa ukazal ako  schopny a zrucny reziser  : 55 % ()

Reklama

Reklama