Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vypráví o podivném nepořádku v jednom království, o nepohodlném následníku trůnu a jeho úspěšné vzpouře proti omezenosti, hlouposti a strachu, který tu panuje. Ono „kolečko navíc“, které princi Ludvíkovi přisoudili všichni, jimž jeho bystrý rozum nepříjemně překážel, se ukázalo jako jedinečný způsob, jak udělat pořádek v zemi i v královské rodině. Titulní role prince Ludvíka byla svěřena Vladimíru Dlouhému, krále si zahrál Vladimír Brabec. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Víc než pohádka to byla spíše televizní iscenace, která je vkusná, inteligentní i humorná. Nad zdejším hodnocením něvěřícně kroutím hlavou. Herci se snažili a nejvíce vyniknul náš velkoadmirál skvěle ztvárněný Trávníčkem. V této inscenaci mě nevadil ani Miroslav Donutil, který byl dokonce i vtipný. Nadprůměrná záležitost. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kdyby jen ten scénář občas neměl trochu kolečko navíc. Přitom jednotlivé scény jsou docela dobré, jen to spojení je trochu nedomyšlené. Rozhodně body za Dlouhého coby prince Ludvíka. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Je zjevné, že pohádka vznikala, poučena pejskem a kočičkou i jejich zkušenostmi z vaření dortu. Podle toho také dopadla. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hamletovsky působící princ Ludvík, moudrý a rozvážný, genetika tu předvedla zvláštní skok, ale řekněme, že byl laskavý po mamince (královna bezesporu laskavá byla) a chytrý po tatínkovi, kterého jsme neměli příležitost kritizovat, protože už byl živý jen ve vzpomínkách. Třicet případů krále Ruprechta zahrnovalo to, že z prvního manželství měl děti mladší, než to právě narozené z druhého (rozumějte, oženil se jako vdovec a pak se mu zjevně narodily děti z prvního manželství), jeho rádci kuli pikle, jak tak rádci obvykle kují, Svatopluk Skopal předvedl, že umí i záporáky, i když já ho mám raději jako klaďase. Oproti tomu třeba takový admirál Trávníček nezklamal, od jeho nablblé figury už jsem jen čekala, že zapěje do-re-mi. Celá ta poslední třetina pohádky byla tak nějak samoúčelně a ne příliš podařeně naroubovaná na tu mnohem lepší první část, ale za princovatého prince, princeznovitou princeznu (není myšlena Nelinka Terezy Brodské) a příjemnou atmosféru dávám čtyři a o mých kolečkách, či jiném zahradním náčiní, navíc, si myslete, co chcete. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Rozverná pohádka, kde prim hrají král V. Brabec a princ V. Dlouhý.Vadí mi jako v jiných pohádkách, že tam nehraje pěkná a přitažlivá i herecky zdatná princezna. Škoda. Jinak bych hodnotil vyšším počtem hvězdiček. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kurňa, další smazané hodnocení a koment? Vykrádačka Hamleta po česku, kde princezna a její bratr jsou blbí jak troky, kde si princezna nakonec vezme za manžela piráta a skončí jako svobodná matka (!), kde rádce má větší pravomoc rozkazovat strážím, než má král (!!), kde královna je představena jako hysterická pletačka, kde si služebná dovolí nakopnout do zadku rádce a oponovat králi a kde se mění žánr co pět minut. Svým způsobem je to zábavné, ale ani Dlouhý sám tady netuší, co a proč má hrát. Strašná hudba. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To byste nevěřili, kolik lidí se neustále topí i se vším majetkem.. A kolik práce mají Admirál s Rupíkem s jejich zachraňováním !!" - "Chudáci trosečníci !!" ;) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tahle televizní pohádka je na velmi pěkné tři hvězdičky, jenže to by nesměl hrát prince Ludvíka Vladimír Dlouhý, ta čtvrtá ode mne je právě jemu, posílám do hereckého nebe.. Pravdou je, že princ to tady neměl vůbec jednoduché, nevlastní otec je holt nevlastní a ta vypečená cháska v čele s Miroslavem Donutilem zábavná, u mě spokojenost.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Takhle se nastavuje zrcadlo hlouposti a omezenosti. Vladimír Dlouhý byl sympaťák, který vše díky rozumnému uvažování ustál. Tereza Brodská hrála takovou naivní blbku. Zajímalo by mě kolikrát se musela ráchat v té kašně. Souhlasím, že jde o velmi inteligentní pohádku, která nedělá z diváků blbce. Nemám nic proti Pavlu Trávníčkovi a Jiřímu Pomejemu, ale tady byly celkem zbyteční. Jejich postavy bych tu nemusela mít. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Výborná pohádka s vynikajícím hereckým obsazením. Na to, že vznikla v raných devadesátých letech, je orpavdu nadprůměrná. Celkem hezká je výprava, interiéry a cením si toho, že bylo natáčeno i v exteriérech. "Představte si, že mluvil s učitelem francouzštiny francouzsky, abysme mu nerozuměli!" :-) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Dobrá pohádka s kvalitním obsazením, kterou zabila poslední dvacetiminutovka s pitomým Admirálem a ukníkanou Bočanovou. ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Pohádková studie coup d'état, ze které čpí ultrarané devadesátky podtržené všemi těmi Pomejemi, Bočanovými a Trávníčky, ve které se nejlépe pitvoří předseda dvorské rady Donutil. Veskrze naivní, nedotažené... těžko vidět pohádku, spíše nastrčené lidi v kostýmech před kamerou na zámečku. Přiblblé, až vlastně místy roztomilé. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tady měl o kolečko navíc asi scénárista a hlavně autor hudby. Pohádka je šíleně dlouhá, nudná, dialogy tragické. A hudba - to je kapitola sama pro sebe. Hrůza, žádná melodie, jen skřeky trubky a dalších hlasitých nástrojů. Bohužel nic nezachrání ani solidní výkon V. Dlouhého a krátké extempore admirála Trávníčka. Špatná pohádka. Hudba: Ladislav Simon ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

konečně zase jedna celkem vkusná a vtipná pohádka. Velmi mnoho zde dělá zdařilé obsazení i těch menších rolí (předsedovi rádcové, vyjídač, "admirál" a zdálo se mi to, nebo mezi nápadníky se zakmitnul i Tomáš Hanák??), ale trefní jsou i ti důležití, třebas neschopná a slabošská královna nebo zprvu nesnesitelná a pak aspoň trochu napravená princezna. Pomeje svého buranovitého prince nemusí hrát, stačí mu jím jen být. Ale nad vším kraluje Vl. Dlouhý jako hamletoidní princ Ludvík, pohrávající si se svým kolečkem navíc. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Pohádka to není, zato je to docela prča. V podstatě humoreska v téměř operetním kabátku (jen beze zpěvu) pro dospělé. Nicméně do hlavy bych tomu, koho ta slátanina napadla, vidět nechtěl :-) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která určitě zapadne do propadliště dějin, to je O princi, který měl o kolečko víc. Škoda, na začátku to nevypadalo tak zle. A řadu věcí bych tomu i odpustil, celkový příběh je však slabý. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

I mě se tato pohádka velmi líbila a stejně jako ostaní nechápu nízké hodnocení. Myslím, že je to jedna z mála inteligentních pohádek, které po revoluci vznikly, ale to jen opakuji, co je tady již napsáno. Vladimír Dlouhý je výborný herec a hodí se k němu role spravedlivého a moudrého prince. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Já mám pohádky rád. Pobavím se u nich, uvolním se ... Většinou jsou plný hlášek, který se mi pak zaryjou do paměti a třebas pak u nějaký pohádky rád strávím s přítelkyní nedělní odpoledne. Ale u této pohádky... Nic. Nepřišel smích.. a toho pohádkového vtipu, který mámtak rád .. jsem se nedohledal. ()

Reklama

Reklama