Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Ferrell (Mládí v trapu, Elf) hraje Rona Burgundyho, jednoho z nejlepších televizních hlasatelů zpráv v San Diegu v roce 1970. Ron je přesvědčený, že ženy mohou hlásit maximálně zprávy o módních přehlídkách a možná ještě o nejnovějších kulinářských receptech. Jenže Ronův nový kolega v hlasatelně už nebude muž, ale inteligentní mladá žena (Christina Applegate), která je i krásná, i chytrá, i ambiciózní! Když se tyto dvě výrazné televizní osobnosti setkají před kamerou, vypukne hotová válka! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jde o příklad komedie, která je hodně závislá na vašem smyslu pro humor a momentální náladě. To samo sebou platí pro všechny, ale u Anchormana zvlášť - operuje se tady totiž s hodně přitaženým, nadsazeným humorem, který se ještě navíc snaží odrážet dobovou kulturu - může vám tak absolutně sednout, v horším případě na dlouhou dobu zkazit chuť na americké komedie. Četl jsem názory, že jde o jeden z nejlepších filmů desátých let, stejně jako ty, kterým tahle sranda přijde jako nejnižší společný jmenovatel. Já nesouhlasím ani s jedním, bavil jsem se obstojně, problém je, že jsem podobných filmů viděl strašnou fúru a nějak jsem v tomhle konkrétním neobjevil nic, co by mi ho v hlavě nějak zvlášť pozvedlo nad úroveň jeho kolegů. Slušné Bricky tam ale jsou... 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ron Burgundy přečte cokoli, co uvidí na své čtečce. A když říkám cokoli, myslím co-ko-li." Takže vyser si oko San Diego, protože Ron je borec. Klidně použijte nože, boxery, baseballový pálky, trojzubce, pistole či granáty, ale nesahejte mi na účes jenom proto, že jsem se u této kraviny na kvadrát, výplodu šílence a skvěle obsazenýho debilního paskvilu, tak přihlouple smál. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Ujde to... což je vzhledem k mé nelásce k Willu Ferrellovi vlastně docela úspěch (já jeho osobu a hlavně jeho gagy vážně nemám rád... kromě jeho civilní role ve skvělém Stranger Than Fiction). Většinu filmu balancuje na hraně zábavnosti, lehce se vkrádající nudy a mírné trapnosti, ale nikdy naštěstí nepřepadne úplně na temnou stranu síly. Scény s odkopnutím psa a bitkou zprávařů jsou ovšem geniální, wtz. 7/10 ()

anais 

všechny recenze uživatele

V 70.letech byl jedním z nejpopulárnějších povolání tzv. zprávař. A tím nejlepším ze všech byl Ron Burgundy. Ženská emancipace však nezadržitelně vtrhla i na Ronovo pracoviště. Zprávařská legenda se tak musí poprat nejen s osukněnou konkurencí, vlastním chtíčem a hrou na flétnu, ale i s vlastním egem. Vydařená komedie Willa Ferrella v mnohém překonává filmy dvojice Stiler-Wilson. Neobsahuje sice žádnou scénu, u které bych se tak nasmál tolik jako třeba u „opičího tance“ kolem počítače ze Zoolendera, na druhou stranu se však jedná o kompaktní film, který není „pouhým“ slepencem vydařených vtipů. Tím samozřejmě nenaznačuji, že by Anchorman sledoval jiný cíl než pobavit diváka – on se snaží, ale mnohem kultivovanější, řekl bych až sofistikovanější formou. Což je opět trochu zavádějící – není to žádná komedie pro intelektuály. Je to prostě další vydařená jízda od fratpacku, a jediná možnost jak k ní napsat něco jiného než „opět skvělé“, je hledání drobných nuancí, rozdílů mezi jednotlivými autory. Tedy, Ferrell tu působí jako tak trochu jako Chevy Chase v nejlepších letech – nejen stylem humoru, ale on tak skutečně vypadá! Christina Applegate mu skvěle sekunduje, ale, přiznejme si, že tu hraje druhé housle Nádherně vybraný je i Burgundyho zprávařský tým. Tak uhozenou skupinu lidí jsem ve filmu snad ještě neviděl (napadají mě jen Trierovi Idioti:-) Pokud se chcete kvalitně bavit, Anchorman je jasná volba. A pozor – zkrátka nepřijdou ani příznivci Jethro Tull! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mám rád Willa Ferrella, ale tenhle film se mu moc nepovedl. Myšlenka byla hezká, ale Frat pack to tentokrát přehnal. Přílišná snaha vytvořit humor pomocí za a)křiku, b)sprostých slov, c)trapných scén, d)sprostých slov, e)křiku.... Nejvtipnější scéna proto u mě zůstává setkání skoro celého FP v jedné scéně při bitce mezi moderátory televizních stanic, což je opravdu nezapomenutelná záležitost. Christina Applegate pro mě nikdy nebyla bůhví jaká krasavice, ale když jí dobře vytvarují tělo pod šaty tak to přehluší její nevýraznou tvář. Zprávař přišel jako malý film plný mnoha cameo roliček, v kterém je příběh jen tak aby se neřeklo. Je to velká škoda, ale rozhodně milovníkům "trochu jiného humoru" nelze než doporučit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Když Ron (Will Ferrell) telefonuje do studia o incidentu s motorkářem, je před Brianem (Paul Rudd) vidět Rubikova kostka. Příběh se odehrává v roce 1970, kostka byla vynalezena až v roce 1974. (kriplozoik)
  • Ronova poznávací značka je "IM #1" (I´m number one - Jsem jednička). (DaViD´82)

Související novinky

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Han, Leia a Luke jsou zpátky

Han, Leia a Luke jsou zpátky

08.03.2013

A s původními představiteli. Spekulovalo se o tom už od ohlášení Star Wars: Epizody VII, jejíž premiéra je stanovena na léto 2015. Mark Hamill a Harrison Ford přiznali, že mluvili s Georgem Lucasem o… (více)

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

03.04.2012

Zprávař se u nás nikdy nedostal do kin. Ostatně, šlo o čistě americký hit – z 90 milionů dolarů, které utržil, bylo 85 z kin ve Státech. Kult, který se kolem něj postupně rozbujel, ale zasáhl… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama