Reklama

Reklama

Mike S. Blueberry chce pomstít vraždu své milenky, a proto vyráží za jejím vrahem. Pronásledování se mění v mystickou cestu plnou tajuplných rituálů a halucinačních vizí... Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana "Moebia" Girauda a Jeana-Michaela Charliera si vás podmaní svým originálním vizuálním pojetím! (oficiální text distributora)

Recenze (107)

Gary 

všechny recenze uživatele

Ať už pokulhává děj nebo se některým nelíbí psychedelická či mýtická atmosféra, pro mě se stal Blueberry obrazově krásným, nápaditým a dobře zahraným filmem. Ačkoliv Vincent Cassel je dobrý (ne úžasný), vedlejší postavy jsou přesné. Ať už je jí Madsen, Meaney, Lewisová, veterán Ernest Borgnine nebo Djimon Hounsou, který má sice maličkou roli, ale figuruje ve dvou úžasných scénách, které se nejspíš stanou mými oblíbenými. Tak či tak, musím vzdát hold kameramanovi Tetsuo Nagatovi, který odvedl úžasnou práci se světlem a zasloužil si alespoň nějakou festivalovou cenu. 80%. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

Veĺká časť filmu sa nesie v predstavách hlavného hrdinu, ktorého zachránil indiánsky šaman .Pod vplyvom drogy z kaktusu peyotl /Lophophora williamsii / vidíme jeho predstavy z Dolného sveta, ktorý ovládajú duchovia temna, mŕtvych predkov a duchov, mŕtvych zvierat.. Kto sa trochu zaujíma o šamanizmus je mu to úplne jasné, kto o tom nemá ani potuchy, nemá šancu pochopiť celý film.O peytlovom náboženstve indiánov žijúcich v Mexiku bolo napísaných niekoľko kvalitných kníh. Je chválihodné , že sa táto tematika objavila aj vo filme.Kto videl Mladé pušky 1, tiež tam bola scéna predstavy hlavných hrdinov pod vplyvom peytla...Bodaj by sa takéto filmy objavovali častejšie... ()

Reklama

quasar 

všechny recenze uživatele

Skoro každý, kdo chce sledovat western už předem tuší, že to bude o dobru a zlu, o střílení, o lásce... Pokud nějaký vybočí z předem daného formátu, bývá zavržen. To byl případ i filmu Dead man a dneska má hodnocení přes 85%. Blueberry je v lecčems podobný. Především je nutné ho vidět ve velkém formátu, nejlíp v kině, aby vynikly ty úžasně propracované halucinační vize. Pokud se jimi člověk nechá unést, tak zažije nepozemský pocit média. Ani stopáž mi nepřijde moc utahaná, znám utahanější westerny. A děj je poměrně logický. Indiáni využijí pomstichtivosti svého bílého přítele Zlomeného nosu. Ten dokáže s pomocí jejich magie a halucinogenů zničit jejich společného nepřítele, který je na stopě čirikavskému tajemství, a nalézt rovnováhu ztracenou v dávné přestřelce s ním. ()

AppleCore

všechny recenze uživatele

Vážně nevim co si o tom myslet, film disponuje skvělou kamerou, pěknou hudbou a jednou napínavou akcí, jenže celej dojem pak kazí nepochopitelné digitální efekty, které se sice tváří jako důležitý prvek filmu, ale klidně by se bez nich obešel. Střich je v několika scénách dost zběsilej a nejednou i dost špatně vyřešenej. netroufam si hodnotit hvězdičkama, protože odpad je málo a 5 je moc a to mezi tim se k tomu zkrátka nehodí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Už jsem na to přišla. Možná to bylo nějak takto. Jan Kounen se rozhodl, že natočí western. Pak si někde na divokém západě, uprostřed vyprahlé pustiny a suchého, horkého větru, jež mu s každým poryvem vnášel do očí písek, dal trip a rozhodl se, že to nebude jen obyčejný western. Aby nabylo jeho dílo ještě konkrétnějších tvarů a hlavní postavy měly představy o jeho vizi, nabídl jízdu v tripovém opojení i hereckým borcům Vincentu Casselovi a Michaelu Madsenovi. A tak vzniklo Blueberry. Vcelku obyčejná dějová linie, doplněna působivou kamerou a celkovým psychadelickým zpracováním, jehož vyvrcholením budou závěrečné fantaskně bizarní halucinace. Film jsem měla v úmyslu zhlédnout jen díky jménům Cassel a Madsen. Pánové nezklamali a já byla potěšena jejich výkony. Zajímavé dílo, které však asi každému nedokáže rozproudit krev. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikl na motivy slavného komiksu Jeana Girirauda a Jeana-Michela Charliera. (Vitason)
  • Natáčelo se převážně v Mexiku v lokalitách Chihuahua, Coahuila, Tabernas, Durango nebo Zacatecas. Pár scén bylo natočeno ve Francii. (Terva)

Reklama

Reklama