Reklama

Reklama

Zátoka ticha

Trailer

Obsahy(1)

Sam nemůže zapomenout na den, kdy byl zbit ve škole třídním rváčem Georgem. Ani jeho starší bratr Rocky nechce, aby zapomněl. Společně se svými nejlepšími kamarády Rocky naplánuje pro George nevinný vtípek s lekcí pokory. Plán se však tragicky zvrtne a všichni musí projít skutečnou lekcí o nesení odpovědnosti za své činy. Snímek o přátelství, toleranci a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající nezávislé pocitové drámo. Dialogy a vůbec všechny situace působí civilně, reálně, přesně. Jak kdyby tam člověk byl a sdílel s postavami jejich problémy a těžké rozhodnutí. Dějově je to spíš na krátkou povídku, ale o děj tu zkrátka tolik nejde. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Samotný názov presne vystihuje celkovú náladu filmu. Pomaly tečúca voda, ovplyvňovaná svojimi spodnými (pred svetlom skrytými) prúdmi je dokonalým symbolom ponurosti a vláčnosti príbehu ako i alegóriou k fantónom resp. vnútorným démonom jednotlivých postáv. Nad kompaktnosťou celku víťazí sila jednotlivých častí. Trocha zamrzí zbytočne popisný záver, ktorý len duplikuje posolstvo príbehom jasne predtým tlmočené. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Už vynikajicí casting mladých herců ( ti se rozhodně neztratí ) dělá hodně. Velmi přirození, pohodově napsané dialogy. Tenhle film jsem si půjčil hlavně proto, že na přebalu DVD se psalo :"Navazuje na filmy jako Vysvobození Johna Boormana" ( Roger Ebert ). A je to tak. Motivy viny s vědomí jsou tu velmi důležité. Snímku hodně pomáhá zvláštní poklidná a poetická nálada vytvářená hudbou a záběry kamery jedné z postav ( a odvádí pozornost od toho, že děje tu moc není ). Je dobře, že se tenhle film na Sundance festivalu neztratil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatný! Skupinka teenagerů vyrazí na pohodlnou vyjížďku lodí pokořit jednoho místního tlusťocha kvůli šikaně,ale jejich plán se bohužél nepříjemně zvrtne a vyvolá tragické Následky! Na film se koukalo hezky, místy to bylo napínavý, ale bohužél to nebylo tak Šokující a Brutální jak jsem čekal Oo... 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Uff, tak takéto filmy sa ťažko rozdýchajú. Najdesivejšie je na nich to, že sa kedykoľvek môžu stať aj mimo sveta filmového. Vynikajúci kúsok, scenárista a režisér Jacob Aaron Estes sa predviedol! Uvidíme, čo ukáže ďalej. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Plná očekávání jsem si pustila film, který má 71 % hodnocení s tím, že si to užiju, ale přišlo spíš zklamání. Poměrně jednoduchý děj, který byl docela předvídatelný včetně závěru. Chybělo tam víc napětí a možná, když jsem si představila sebe v jejich letech a v této situaci, tak vím zcela bezpečně, že takový scénář by se určitě nekonal. Z herců mě tam asi nejvíc zaujala čtrnáctiletá Carly Schroeder, která tam měla pro sebe pouze maličký prostor. Ale chválím za dobré vystižení ponuré atmosféry a co se mně líbilo, tak to byl určitě soundtrack. Škoda, ale nad trojku dnes nepůjdu. Možná to ovlivnil i fakt, že jsem to viděla v dabingu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavej film, ale trochu se to velče a pointa ve stylu "Radši se půjdeme udat, protože by nás mohlo trápit svědomí." je mi dost proti srsti. Jenom ten týpek z Eurotripu si chtěl zachránit prdel a jeho kámoši to takhle posrali... Jinak toho otravnýho špekbuřťáka bych z tý lodě vyhodil taky a navíc bych ho ještě majznul pádlem po hlavě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Krásně melancholická nezávislárna, takové nezávislácké Stůj při mně chce se říct. Sugestivní vláčné vyprávění, atmosféra ticha před bouří, perfektně obsazené a odehrané a velmi citlivě zrežírované a ohudebněné. Our love is beautiful od Ethana Golda si budu broukat ještě hodně dlouho. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sama niekoľko krát v škole napadol neustále prepadajúci, problematický spolužiak George. Poprosí svojho staršieho brata aby mu spolu s jejo kamarátmi pripravili ponaučenie na ktoré len tak nezabudne. Obyčajný žart sa však skončí tragicky a niet cesty späť. Ak je toto horor tak čo je potom ALPHA DOG, ktorý sa napätím či zvrátenosťou deja nedá ani len porovnať. Z môjho pohľadu priemerný snímok popri ktorom som si vybavil niekoľko telefonátov a sms. Jediné čo sa tomuto filmu podarilo rovnako ako pri už spomínanom snímku, je zamyslieť sa nad touto zvrátenou dobou v ktorej vyrastá dnešná mládež. Snáď JA nebudem tak ľahostajný k svojim deťom - 50%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že vo filme vystupujú samí tínedžeri, tento film určite nie je pre znudených mladíkov, ktorí si prišli do kina zaesemeskovať .... Druhá polovica filmu vsádza na charaktery a ich vykresľovanie po dramatickom zlome vo filme. Moje hodnotenie - 3,5 hviezdičky .... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Od tohoto kousku jsem čekal něco víc, něco jinýho. Film má určitě dobrou dramatickou atmosféru, ale já bych si teda druhou polovinu, po zásadním zvratu, představoval jinak. Tohle mě teda příliš nezaujalo, ne snad proto, že by tomu chyběly silný chvilky (o ty není nouze), ale spíš pro ten koncept, který bych přivítal spíš v jiným duchu. 60% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašne mrazivý a znepokojivý film. Tá pomalá gradácia filmu, to očakávanie niečoho strašného, tie myšlienky o tom, čo bude nasledovať, to nedopovedanie mnohých vecí, to všetko v človeku vyvoláva znepokojivé myšlienky. Môže sa to stať každému a každému to zmení život. V tom je sila tohto filmu, človek sa s "hrdinami" rýchlo stotožní, lebo sú to ľudia, akými sme, resp. akými sme boli. Najstrašnejšie na celom filme je to, čo robí s psychikou hlavných hrdinov a hlavne divákove myšlienky na to, čo bude o takých 10-15 rokov. Už nikdy život nebude taký, aký bol predtým. "Možno ty na to zabudneš, ale ja nikdy." ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi dobrodružným teen filmom a ponurou dramou. V druhej polovici, po onej udalosti, sa už však v podstate nič významného nedeje a snímok začína pomaly ale isto upadať do hája. Príliš jednoduché, málo komplikované. Chcelo by to viac prekvapenia. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času nudné a nezáživné. Námet a myšlienka boli dobré, no čo z toho, keď to autori nedokázali rozvinúť do niečo dramaticky lepšieho, niečoho čo by chytilo za srdce. To spytovanie svedomia bolo plytké a bez nejakej hlbšej myšlienky, ktorá by diváka dokázala rozhodiť a prinútiť popremýšľať, pričom záver mi prišiel dosť zbrklý. Hudobná stránka bola ale dobrá, no to na dobrý film nestačí. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Vo filme niesú žiadne triky, akční hrdinovia, niej e to ani žiadny kinový trhák, ale je to jednoduchý príbeh o priatestve, tolerancií a o odpustení. Cieľom filmu je naučit dnešnú mládež vážit si tieto tri veci a vedieť aké je dobré mat priateľa, ktorý ti pomože v tej najhoršej chvíli. Film bol úplne reálny, dneší ludia sú agresívni a chceli by pomstiť čo sa len dá. S filmu si beriem aj ja velké ponaučenie. Tak nech vie každý čo je to pravé PRIATELSTVO. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný snímek o tom, jak se může zvrtnout nevinná hra a dětská pomsta. Parta školáků uspořádá fiktivní oslavu narozenin, na kterou pozvou obézního George, který má pověst mentálně zaostalého rváče, aby se mu pomstili a dali mu za vyučenou. Původní plán se však shodou okolností zvrtne ve smutnou událost, která změní všem zúčastněným životy. Opravdu jsem se bavil a musím uznat, že ponurá atmosféra by se dala krájet. Neustálé napětí, které viselo ve vzduchu, umocňoval věk herců, kteří odvedli neskutečně skvělou práci. I délka filmu byla vcelku přiměřená a tak je tento svěží snímek s temným dějem opravdu skvělou volbou a já jen vřele doporučuji. 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě poutavé drama o tom, jak se dětská "hra" může zvrtnou v tragédii, která všechny zúčastněné bude provázet po zbytek života. Výborně vykreslené dětské charaktery a podmanivá hudba, která doprovází tísnivou atmosféru, která se line celým příběhem. Malé ale zajímavé. ()

Reklama

Reklama