Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mallorka uprostřed horkého léta. Pláže jsou plné turistů a moře je azurově modré kam jen oko dohlédne. Prázdninová idyla je však ohrožena, protože z hlubin se k pobřeží blíží obrovské nebezpečí v podobě, kterou člověk nezahlédl už miliony let - dvacetimetrový pravěký žralok Megalodon. Když se ve vodách u pobřežního městečka Baleareninsel stále častěji začínají beze stopy ztrácet sportovní potápěči i lidé, kteří si vyjeli na moře dál od břehu. všichni předpokládají, že se stali obětí žraloků, kteří jsou letos obzvláště agresivní. Nikdo však netuší, že žralok je vlastně jen jeden, zato obrovských rozměrů a neukojitelné žravosti. Strašlivé podezření má jen jediný člověk, bývalý mariňák Sven Hansen. Po odchodu z námořnictva chtěl na Mallorce začít nový život, když se však jeho milovaná žena stala při potápění obětí žraloka, Svenův sen se zhroutil. Nyní žije sám se svou dcerou a se svým vrtulníkem střeží pobřeží před žraloky a pomáhá lidem v nesnázích. Když jednoho dne zachrání rodinu svátečních potápěčů, která se spustila pod hladinu v kleci proti žralokům, učiní hrozný objev. Nejenže najde důkaz prokazující existenci obrovského žraloka, ale zjistí, že právě tento žralok zabil jeho ženu. V rozkousané lodi najde obrovský žraločí zub. Stejný, který před rokem našel v kyslíkové bombě své ženy. Od toho okamžiku má Sven pouze jediný cíl, najít a zničit tohoto mořského zabijáka. Obrátí se s prosbou o pomoc při pátrání na atraktivní mořskou bioložku Julii Bennettovou a na svého nejlepšího přítele Carlose Riveru, místního policejního náčelníka. Ani jeden z nich však zpočátku na existenci megalodona nevěří. A i když nakonec uvěří, stále ještě netuší, že nejsou jediní, kdo po obrovském žralokovi pasou, a že dokonce existuje někdo, kdo se pokouší jejich pátrání překazit. Juliina nadřízená, ředitelka oceánologického institutu Verena Brandauer, má totiž velké temné tajemství. To ona v laboratořích institutu stvořila Megalodona. Před rokem se však nestvůře podařilo uniknout z chovné nádrže do otevřeného oceánu a ona ho chce znovu chytit. Současně je však odhodlaná udržet jeho tajemství za každou cenu. A tak musí Sven a Julia bojovat nejen s obrovským a téměř nepřemožitelným žralokem, ale také proti vrahům, které na ně poslala všeho schopná Verena, aby jim zabránila zveřejnit pravdu a také, aby svůj šílený výtvor chránila. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně velký a odporně páchnoucí [šit], který neobsahuje snad ani jediný originální nápad, a u kterého se budete zlovolně usmívat od první chvíle kdy uzříte "krásně reálné" žraloky. Ono co taky očekávat od filmu, který se odehrává na baleárském ostrově jménem baleárský ostrov, že ano. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vždy, keď beží v televízii upútavka na v Mallorca - žralok útočí, poskočí mi srdce, pretože napriek pár pokusom (ZRADNÁ HLBOČINA) vznikol v 20. storočí jediný poriadny žraločí horor a to pochopiteľne Spielbergove ČEĽUSTE. Nie som natoľko naivný, aby som od filmu s takýmto názvom, kde hrá titulnú rolu nemecký profesionálny kulturista (čo je niečo úplne iné, ako rakúsky profesionálny kulturista), čakal niečo veľké, ale uvidieť prvýkrát ústredného žraločieho netvora po viac ako pol hodine a pochopiť, že by som si radšej okamžite zopakoval ČEĽUSTE 3-D, tak to zaskočilo aj mňa. Na film sa vďaka hrdinovej dcére dobre pozerá, obávam sa však, že to je asi tak všetko. Žraločí horor, ktorý sa bojí ukázať žraloka a krv zrejme byť dobrým žraločím hororom byť nikdy nemôže. No čo. Nemci. ()

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad! Ale takový ten milý odpad! Člověk se na to kouká a neustále se usmívá a hřeje ho příjemný pocit, že stále existují filmaři, kteří dokáží natočit správnou zábavnou sračku. ()

BadoXXII odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočne skutočná kravina. Blbšie filmy sa hľadajú len ťažko, ale aj tak som bol nútený film dopozerať. Tak dobre, ako som sa nasmial na tomto, sa nezasmejem na kope komédií, ktoré sú na to určené. Vrelo odporúčam! :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem se dost těšil, nejenom že je to se žraloky který mám rád ale natáčely to Němci takže jsem se těšil na parádní Guilty pleasure. Žel nakonec se mi dostala podprůměrná blbost. Jistě pár scén se žralokama jsou celkem dobré, některé zase extrémně špatné. Ale celé to je takové zbytečně rozvleklé a nudné. Efekty jsou slabé a kdo čekal lepší? 2* tomuhle bohatě stačí. ()

Tomco odpad!

všechny recenze uživatele

:D:D:D:D:D:D:D:D:D... Bohatá piatková televízna ponuka a taktiež skutočnosť, že zbožňujem filmy so žralokmi, ma donútila zasadnúť za tento "film". Ja ani neviem ako to výstižne nazvať. Režisér by sa mal dobrovoľne odstreliť a scenárista (vek odhadujem od 9-11 rokov) obesiť. Jedno trápne klišé za druhým, nelogické správanie postáv, podúrovňové dialógy, chabé trikové pasáže (žralok z čeľustí je oproti tomuto hybridovi king) a hlavne, čo mi neskutočne vadilo je to, že sa tu všetko kopíruje a kopíruje.. Akože nenápadné kopírky nápadov z čeľustí, Útoku z hlbín alebo upustenie z ruky ala Cliffhanger atď... Najlepšie na tom všetkom je, že som mal pocit, že sledujem jeden z dielov excelentnej Kobri 11. Neodpustím si jednu scénku, ktorá ma pobavila asi najviac. Hlavná postava si to reže po diaľnici za záchranou svojej dcéri, a aby urýchlila stretnutie jebne si to na káre dole z diaľnice rovno na pláž medzi ľudí. Podotýkam, že z dobrých desiatich metrov.. Krása :D ... Neviem prečo, ale neľutujem, že som strávil dve hodiny pri tomto céčku :) .. Občas treba zažiť to najhoršie, aby sme videli to dobré. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ať příšte radši útočí jinde, ju? A spíš než nejakej žralok se tam řeší problémy nějakýho sígra s mažoretkou. Telenovela jak vyšitá. A né, Big Ben nedá žralokovi facku. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od mnoha odpadů z kategorie nekoukatelných pro svoji nudnost, tak tohle patří do druhé skupiny, kdy se tou demencí dá pobavit a vůbec v tom byla znát určitá snaha... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Celkom šikovná nemecká blbovina, ktorá sa môže pochváliť na televíziu veľmi obstojnými trikmi. Ten zvyšok okolo toho veľmi spomínať nebudem, ale tvorcovia sa mohli ešte viac zamerať na toho žraloka. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Pozooor, zraloci vystrizeny z casopisu ABC utoci. Mel nekdo strach??? Mam takove tuseni, ze v jednom zaberu byl dokonce na zralokovi patrny stitek kde bylo napsano: 100% cotton, made in Taiwan ()

lekr odpad!

všechny recenze uživatele

Na tohle se teda nedalo koukat ani koutkem oka!!! Taková blbost!!!! K hororu to má daleko a je to hnusná kopie Čelistí. Jako by těch podělanejch filmů o žralokovi nebylo dost!! ()

kurcatovium odpad!

všechny recenze uživatele

Variace na téma: "Jak naprosto a dokonale zprasit ve své podstatě poměrně zajímavý nápad." Prasení se zde opravdu zadařilo, a tak je film vlastně jeden velký hrnec plný všech možných a nemožných hovadin a kýčovitostí, které filmový svět dokáže vyprodukovat. Vše ale nakonec stejně přebije německy strohá love-story, která vkusně uzemní veškeré (ani se mi to nechce napsat) filmařské snahy o natočení "napínavého filmu". ()

pend 

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus o německé Čelisti. Všechno jste už viděli nejméně desektkrát v jiných filmech. ()

Zeek odpad!

všechny recenze uživatele

Žralok útočí. Tenhle film útočí tak maximálně na moje nervy, ale co už, u takovýho filmu se člověk spíš zasměje. Ono je to sice spíš k pláči než k smíchu, že někdo něco takovýho natočí, ale jedno je jistý, je to odpad jak vyšitej. ()

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

Vynikajuci film vo vsetkych smeroch, ale teraz vazne:) Nic moc film pre mna. Obycajny, rodinny film, kde zraloka ani poriadne neni vidiet, co o filme zralokovi - zabijakovi je prilis malo. Filmu som aj tak nedaval velke nadeje, ze z toho bude solidny film o zralokovi - zabijakovi. Moc ma nezaujimali problemy hlavnych postav, okolo ktorych sa to tocilo neustale v jednom kuse. Par zaberov na zraloka, kde ho ani poriadne neukazali ma sklamalo. Spomeniem aspon jeden a to konkretne prvy utok, kde len ukazali, ako sa rozletel cln na mori na vela kuskov a to bolo vsetko. Bolo to trapne a smiesne. Velka nuda mi bola poskytnuta na obrazovke a co je este horsie, ta ukrutna dlzka filmu necelych dvoch hodin bola zbytocna. Ralph Moeller mi tu nesadol, skor sa mi pacil v seriali Conan, aj ked musim povedat, ze to tiez nebolo bohvieco svetoborne:) Ruky prec od toho, ak chcete mat pokazeny den, v klude po tom siahnite svojimi pazurmi. ()

NiaWolf odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se Němci neustále snaží dokázat, že umí točit hororové nebo katastrofické filmy? Neumějí, neumějí a neumějí. Jen nuda a bída. Tenhle film není výjimka. ()

Neth odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že by měl konečně vyřešit problém "autobusových filmů". Když to tak vezmu, Fontánu pre Zuzanu 3 jsem viděla všehovšudy dvakrát a v obou dvou případech na cestě autobusem s jednou nejmenovanou cestovní kanceláří. A mám stále silnější pocit, že kdykoliv jede autobusem nějaká delší štreka, tak nějaká dobrá duše pustí film nehynoucí kvality, aspoň poslední tři měsíce, kdy jsem proseděla v autobuse víc, než bych za život chtěla, mě v tom utvrzují. Žralok útočí je, doufám, mým poslední letošním autobusovým filmem, skoro by si kvůli tomu zasloužil hvězdičku (nebo spíš za to, že se mi v polovině podařilo usnout a probudila jsem se až na konci), ale myslím, že mé poděkování mu bude stačit. Takže: Děkuju, snad se už nikdy nepotkáme. ()

dukeforever 

všechny recenze uživatele

1 hvězdička za Mallorcu,ze slušnosti,jinak to nejde.Nezlobte se,ale tohle ne:)))))Mimochodem,megalodon,pokud by přežil,tak někde hooodně hluboko a přestup z xxx km hlubokých vod na hladinu,by nepřežil:) ()

Reklama

Reklama