Reklama

Reklama

Bojovníci mezi nebem a zemí

  • Čína Tian di ying xiong (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V tradici filmu Sedm samurajů Akiry Kurosawy vypráví Bojovníci mezi nebem a zemí o boji, přátelství a cti. V divoké poušti Gobi se setkávají dva prvotřídní bojovníci a mistři meče, poručík Li (Jiang Wen) a japonský posel Lai Xi (Nakai Kiichi). Po letech služby čínskému císaři se chce Lai Xi vrátit do Japonska, ale místo toho je vyslán na západ pronásledovat hledané zločince. Jeho jedinou šancí k získání povolení k návratu se stává poručík Li, voják a odpadlík, hledaný kvůli vzpouře, kdy odmítl zabít na rozkaz vězněné ženy a děti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $82,936Tržby Celosvetovo $6,106,178║ Hlavný problém tejto Čínskej "ako z pásu vyrobenej" historickej drámy je hlavne v nesúrodom deji a v strihu pri bojových scénach, štruktúrovo by sa to dalo zniesť aj keď príbeh je priamočiary a hlavné postavy ako z rozprávky pre deti obohatenej o gejzíri krvy. Nuž ale ako celok to vyznie dosť povrchne s občasnými lepšími chvíľkami, ktoré z toho ale neurobia stráviteľný priemer. /40%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo z trošku slabšího soudku. V tomto případě Číňané nevsadili na rozmáchlé masové scény a na bojovníky s takřka nadpřirozenými schopnostmi, ale rozhodli se polidštit hrdiny a filmu vtisknout dramatický rozměr v podobě dilematu jednoho z hlavních hrdinů. Moc to nevyšlo. Zejména to, co se zdálo být hlavním motivem bylo, nevím jak to napsat, prostě divné. Stejně divný byl i mystický prvek, který tu působil značně nevhodně a zkazil tak konec, který mohl Bojovníky pozvednout. Nevyznamenala se ani kamera, která z bitek a soubojů udělala jeden velký zmatek. Co se povedlo byly nádherné exteriéry a herecké obsazení, které bylo trefené naprosto přesně. 60% ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Warriors of Heaven and Earth sú ďalším z radu epicko-historických čínskych hrdinských eposov. Je to príbeh strážcov karaván na hodvábnej ceste v čase dynastie Tang a cisárskeho splnomocnenca japonského pôvodu, ktorý má od cisára návrat do svojej vlasti podmienený zabitím majstra meča, ktorý odmietol v cisárskych službách splniť nezmyselný rozkaz. Herci boli typovo vhodne vybratí, ale ak v tomto filme niečo zaujme, sú to prekrásne čínske exteriéry. Totiž napr. v Tigrovi a Drakovi alebo Hrdinovi sa podobné exteriéry nachádzajú tiež, ale tu si ich všimnete omnoho viac, pretože po dejovej ani dramatickej stránke sa Bojovníci na spomínané filmy nechytajú. Vizuálna stránka napriek dobrej kamere nie je taká výborná ako v historických filmoch Yimou Zhanga a duchovná hĺbka Tigra a Draka tu absolútne chýba. Digitálne efekty majú kolísavú úroveň, napr. piesočná búrka je naozaj pekná, ale efekty relikvie sú dosť chabé. Akčné scény nepatria medzi najlepšie a výrazne si pomáhajú neprehľadným strihom. Pokiaľ teda z tohto filmu niečo ostane v pamäti je to pekne nasnímaná čínska krajina, niekoľko vydarených scén (voda na púšti) a pán Anu, čo mi na lepšie hodnotenie nestačí. 6/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Chybí pořádný charaktery, s kterýma bych se sžil a přál jim, chybí pořádný hrdinský scény a příběh neni moc zajímavej, přislo mi to takový nedotažený, ani příběh, ani souboje a ani postavy nemaj co říct a pořádně za co bojovat, prostě tu neni téměř nic, co by nespadalo do průměru a co by zaujalo, navíc konec je trošku debilní, teda spíš hodně debilní. Ale Vicky Zhao vždycky potěší ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo lehké zklamání, nejlepší srovnání je asi z Válečníkem z roku 2001 a i dějově se filmy hodně podobají. Efekty stály víceméně za prd, ale opět mě uchvátily exteriéry a kostýmy a vůbec východ :). Největší ozdoba filmu samozřejmě jedna z nejkrásnějších šikmooček Wei Zhao. No a úplný konec ten byl už dost uťáplej, ale fim mi naštěstí nezkazil. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama