Reklama

Reklama

Bojovníci mezi nebem a zemí

  • Čína Tian di ying xiong (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V tradici filmu Sedm samurajů Akiry Kurosawy vypráví Bojovníci mezi nebem a zemí o boji, přátelství a cti. V divoké poušti Gobi se setkávají dva prvotřídní bojovníci a mistři meče, poručík Li (Jiang Wen) a japonský posel Lai Xi (Nakai Kiichi). Po letech služby čínskému císaři se chce Lai Xi vrátit do Japonska, ale místo toho je vyslán na západ pronásledovat hledané zločince. Jeho jedinou šancí k získání povolení k návratu se stává poručík Li, voják a odpadlík, hledaný kvůli vzpouře, kdy odmítl zabít na rozkaz vězněné ženy a děti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $82,936Tržby Celosvetovo $6,106,178║ Hlavný problém tejto Čínskej "ako z pásu vyrobenej" historickej drámy je hlavne v nesúrodom deji a v strihu pri bojových scénach, štruktúrovo by sa to dalo zniesť aj keď príbeh je priamočiary a hlavné postavy ako z rozprávky pre deti obohatenej o gejzíri krvy. Nuž ale ako celok to vyznie dosť povrchne s občasnými lepšími chvíľkami, ktoré z toho ale neurobia stráviteľný priemer. /40%/ ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Warriors of Heaven and Earth sú ďalším z radu epicko-historických čínskych hrdinských eposov. Je to príbeh strážcov karaván na hodvábnej ceste v čase dynastie Tang a cisárskeho splnomocnenca japonského pôvodu, ktorý má od cisára návrat do svojej vlasti podmienený zabitím majstra meča, ktorý odmietol v cisárskych službách splniť nezmyselný rozkaz. Herci boli typovo vhodne vybratí, ale ak v tomto filme niečo zaujme, sú to prekrásne čínske exteriéry. Totiž napr. v Tigrovi a Drakovi alebo Hrdinovi sa podobné exteriéry nachádzajú tiež, ale tu si ich všimnete omnoho viac, pretože po dejovej ani dramatickej stránke sa Bojovníci na spomínané filmy nechytajú. Vizuálna stránka napriek dobrej kamere nie je taká výborná ako v historických filmoch Yimou Zhanga a duchovná hĺbka Tigra a Draka tu absolútne chýba. Digitálne efekty majú kolísavú úroveň, napr. piesočná búrka je naozaj pekná, ale efekty relikvie sú dosť chabé. Akčné scény nepatria medzi najlepšie a výrazne si pomáhajú neprehľadným strihom. Pokiaľ teda z tohto filmu niečo ostane v pamäti je to pekne nasnímaná čínska krajina, niekoľko vydarených scén (voda na púšti) a pán Anu, čo mi na lepšie hodnotenie nestačí. 6/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Chybí pořádný charaktery, s kterýma bych se sžil a přál jim, chybí pořádný hrdinský scény a příběh neni moc zajímavej, přislo mi to takový nedotažený, ani příběh, ani souboje a ani postavy nemaj co říct a pořádně za co bojovat, prostě tu neni téměř nic, co by nespadalo do průměru a co by zaujalo, navíc konec je trošku debilní, teda spíš hodně debilní. Ale Vicky Zhao vždycky potěší ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný historický film. Má dosť dobrý príbeh o vojakovi, výbornom bojovníkovi, ktorý sa kvôli neuposlúchnutiu rozkazu, kedy odmietol vyvraždiť bezbranné ženy a deti stáva hľadaným zločincom na úteku, ale aj tak sa spolu s priateľmi rozhodne pomôcť jednej karaváne s prechodom cez nehostinné územie. Sprevádza ich aj japonský bojovník, ktorý ho má za úlohu zabiť, ale až po prejdení cesty a zároveň po nich ide aj mnohonásobná presila banditov, ktorá chce ich vzácny náklad. Spracovanie je ale veľkým sklamaním, tento príbeh mal veľký potenciál na výborný historicko dobrodružný film, ale ten využil len veľmi slabo. Spočiatku ma vôbec nezaujal, ale po zoznámení s kladným hrdinom je to už lepšie a v priebehu sa nájde viacero vydarených scén, ale filmu úplne chýba dynamika, väčšinu času má film veľmi pomalé tempo, je tu viacero slabých miest a mnoho zase nie je ani zďaleka tak dobre podaných, ako by mohlo. Ale chválim aspoň zaujímavý záver. Akcie je tu priemerné množstvo a tá je celkom vydarená. Chýba jej nejaká výnimočnosť, ktorá by film aspoň trochu odlíšila od ostatných a tiež mohla byť aj krvavejšia, ale inak sú rôzne súboje na meče, či už jeden na jedného alebo väčších skupiniek celkom dobre zvládnuté, či už vizuálne alebo aj obsahovo. Jedine akcia behom prechodu púšťou nestojí takmer za nič, ale záverečná obrana pevnosti pred presilou je výborná a páči sa mi aj naháňačka v uzavretej dedine. Herecké obsadenie ma moc nezaujalo, poteší iba hlavný hrdina Wen Jiang alebo aj Wei Zhao, len mohla dostať viac priestoru, ale zvyšok je už skôr sklamaním a slabo sú vykreslené aj ich charaktery, ani sa k nim nedá vytvoriť nejaký vzťah, S réžiou nie som moc spokojný, s vizuálom nie je problém, ten je zvládnutý dobre, ale inak to moc nefunguje, chýbajú emócie akéhokoľvek typu a mnoho iného. Ale technická stránka je opäť výborná a páči sa mi aj hudba. Bojovníci medzi nebom a zemou nie je zlý film, príbeh, vizuál a aj hudba potešia, ale v mnohých dôležitých stránkach dosť zlyháva a to z neho robí jeden z najslabších čínskych historických filmov. 57% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Čínský dobrodružný film, který mi, nevím proč, připomněl staré westerny, až na to, že místo kulek sviští vzduchem čepele mečů... Dva muži na opačné straně zákona se musí spojit při ochraně karavany proti tureckých banditům (když začal turecký útok, tak Turci řvali jako indiáni) na hedvábné cestě. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +souboje, akce, postavy, hrdinové, Wei Zhao, hudební doprovod, fantasy prvky -občas hodně nepřehledné postavy, hlavně ze začátku, místy nepochopitelný příběh/// Zvláštní, že tak slabé obsazení prosté hereckých hvězd a přitom tak výrazné a zajímavé postavy. Rozhodně stojí za vidění, i třeba proto, že se k nám moc podobných snímků nedostane. V Číně je jiná kultura a jinak se tam točí filmy, některé jsou evropanům hodně skryté, tento je ještě čitelný s větší dávkou soustředění i pochopitelný. Moc nenudí, protože se pořád něco děje. Navíc mi to mírně připomínalo film Sedm statečných./// Celkem 71%/// ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velký příběh, slibující historickou rozmáchlost v téměř westernovém pojetí, který však filmaři proměnili ve velké zklamání. Přímočarý, přesto chaotický a v detailech nesrozumitelný, navíc těžkopádný a ve vyprávění zadrhávající. K tomu nezvládnutá kamera, nevydařené bojové akce, nepříliš propracované charaktery, laciné kostýmy, které se ani nesnažily o historickou autenticitu. Klady se tak nakonec smrskly na krásu Vicki Zhao, která potěšila svou přítomností, i když nedostala příliš prostoru ani ke kráse, ani k boji, ani ke hraní. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo z trošku slabšího soudku. V tomto případě Číňané nevsadili na rozmáchlé masové scény a na bojovníky s takřka nadpřirozenými schopnostmi, ale rozhodli se polidštit hrdiny a filmu vtisknout dramatický rozměr v podobě dilematu jednoho z hlavních hrdinů. Moc to nevyšlo. Zejména to, co se zdálo být hlavním motivem bylo, nevím jak to napsat, prostě divné. Stejně divný byl i mystický prvek, který tu působil značně nevhodně a zkazil tak konec, který mohl Bojovníky pozvednout. Nevyznamenala se ani kamera, která z bitek a soubojů udělala jeden velký zmatek. Co se povedlo byly nádherné exteriéry a herecké obsazení, které bylo trefené naprosto přesně. 60% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Úsměvná rozprávka o Velkém putování "Vlase a Brad(k)y". To byl jednou jeden fousatej pán, co nezabil bezbranné vězně a tak mu začal říkat "Řezník Li" (další důkaz, že Číňani jsou divný) a byl pak taky jeden vlasatej pán, co byl zavázán císaři, a slíbil, že se nevrátí do rodného Japonska, dokud toho prvního pána nepřivede v řetězech (Japonci jsou taky divný). Celkově z toho vykrystalizovala stokrát omletá a značně nezajímavá roadmovie o (ne)smiřitelných protivnících - oproti Hrdinovi nebo Létajícím dýkám spíše nízkorozpočtového střihu. Mínusy: Tuctový "Velký čínský" příběh, triky z dob Barbara Conana a velmi ubohé "šarvátky" (bitevními scénami bych se to obával nazvat). Plusy: Měli tam fakt pěkný velbloudy.... a ... už jsem říkal, že tam měli pěkný velbloudy?... éééh... ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo lehké zklamání, nejlepší srovnání je asi z Válečníkem z roku 2001 a i dějově se filmy hodně podobají. Efekty stály víceméně za prd, ale opět mě uchvátily exteriéry a kostýmy a vůbec východ :). Největší ozdoba filmu samozřejmě jedna z nejkrásnějších šikmooček Wei Zhao. No a úplný konec ten byl už dost uťáplej, ale fim mi naštěstí nezkazil. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pre orientálnu kinematografiu netradičné púštne prostredie a prítomnosť tureckých bojovníkov, aj keď ich všetkých hrali Číňania. Do toho budhistickí mnísi, ich tajomstvo a výpravná cesta s malou nádejou na prežitie môže začať. Po vlažnejšom začiatku sa príbeh postupne rozbiehal a k záveru ma celkom bavil. Škoda, že vojnové scény sú iba priemerné a ten fantasy prvok v podobe pulzujúcej svätej relikvie bol cez. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběhový režim, kterému by prospělo lepší režijní vedení a přímočařejší předloha. Jednotlivé charaktery příběhu nemají takový přesah, jak by si tvůrci snímku pravděpodobně přáli a třeba jediná ženská postava (bez ohledu na to, že mladého mnicha hraje fakticky dívka), která v příběhu sekunduje, působí úplně zbytečně. Příznivci epicky pojaté bojové choreografie si také nepřijdou na své, protože ta (i přes přehnaně mysticky pojatý McGuffin) působí až nepatřičně přízemně a celý film tak staví do vnitřního rozkolu. Žádné létání ve větvích stromů, žádná soubojová preciznost, přitom k magické relikvii, kolem které se celý děj filmu točí, by se podobná obrazová rétorika přímo hodila (neřkuli, že k ní vyloženě vybízí). II Scénář: Ping He, Rui Zhang. Hudba: A.R. Rahman. 60% ()

system 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady nadprumernych a u nas malo znamych asijskych filmu. Vynikajici hudba, kamera, vyprava a dva hrdinove, kteri machaji mecem rychleji nez vlada s penezi ()

Horak 

všechny recenze uživatele

Cinsky radobyhistoricky-akcni film. Krajina je urcite hezka, ta me taky zaujala, ale dejove je to jeden velkej zmatek. Zakladni linie je jasna, ale putovani relikvie odkud kam mi jasny rozhodne neprislo. Bojove sceny jsou prumerne, vykresleni postav hodne prumerne, veskera dramaticnost je nahrazena lacinym patosem. Uloha hlavni hrdinky je taktez zmatena. A nakonec samozrejme Turci, 700 nl, Hedvabana cesta, dosud v poradku, ale to co jim provedli v bojovych scenach je des a bes. Jadro jejich vojska zde tvori vymodena chocholata pechota vybavena ostepy! Samozrejme, ze Turku bylo nekolik kmenu a prosli vyvojem, ale tihle Turci jsou napudrovany fackovaci kasparkove, ale to uz bych chtel asi trochu moc...... ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

V podání hlavních hrdinů nabízí tento film to, co by si člověk přál nalézat u všech lidí. Oddanost, čestnost, dodržení daného slova a přátelství. Dlouho jsem váhal mezi 3 a 4 hvězdičkami - nakonec to jsou silnější 3. Důvodem k tomuto rozhodnutí byla nedotaženost některých soubojů, občasná nelogičnost děje a sice nádherná, ale v dějovém kontextu téměř zbytečná postava princezny. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Hrdinové jsou velmi hrdinští , odpadlíci jsou velmi odpadlí - prostě asiatská produkce . Herecké přehrávání a tragikomická mimika . Pokud se týká soubojů , tak západní filmová produkce je oproti tomuto divadelnictví špičková . Tohle je film, který je určen a také uspokojí výhradně východní kontinent . ()

Reklama

Reklama