Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pepa navádí svou rodinu, aby se vrátila do Albrechtic. Mezitím v ilegalitě proti nacistům bojují Toník, Vojta a nově i Kuba, který chce udělat dojem před svou ženou. Ale hrdinství si nelze plést se servilitou. Němci si ovšem nechtějí nechat žádné akce líbit a v čele s gestapákem Schlapkem prohledávají každý kout albrechtické huti, aby odbojáře našli a potrestali. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako vozidlo taxislužby leze spatřit vůz Praga Alfa vyráběný v letech 1913-1942. Tento automobil má v zadní části speciální nástavbu na výrobu plynu ze dřeva. Nutnost jezdit na dřevoplyn přinesl nedostatek pohonných hmot, které šly přednostně armádě. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to dopadne, když do odboje a přísně utajených akcí zapojíte někoho, kdo si tím chce jen napravovat své komplexy a podpantofláctví, byť odhodlání mu nechybí. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodinu Cirklovu navštíví Pepa, který provezl proviant. Přemluví otce, aby se vrátil do Albrechtic. Nastupují na huť a setkají se s veršucem Boškem. Anna nastupuje do malírny skla a seznámí se s vězněm, medikem Jiřím. Začíná se o něj starat a nosit mu jídlo. Vojta se setká s Lízou a pak poprosí o azyl u Pepy v hostinci. Florián má zájem o spolupráci Kuby, listonoše. Jakub si myslí, že Kuba se na ilegální práci nehodí, Kuba to však nadšeně přijímá, chce oslnit svou ženu. Nany vyvolá při předávání jídla incident, ke kterému se přidá několik žen. Gestapák Schlapke se rozhodne prohledat huť – předcházela letáková akce, za kterou tuší Toníka... (www.serialzone) ()

Zajímavosti (2)

  • Jako vozidlo taxislužby lze spatřit vůz Praga Alfa vyráběný v letech 1913–1942. Tento automobil má v zadní části speciální nástavbu na výrobu plynu ze dřeva. Nutnost jezdit na dřevoplyn přinesl nedostatek pohonných hmot, které šly přednostně armádě. (sator)
  • Epizoda se odehrává v roce 1942. Když listonoš (Petr Kostka), jde do domu Floriána (Zdeněk Martínek), jsou ve vedlejším domě velká čtvercová okna, která se vyráběla až v 70. letech. (M.B)

Reklama

Reklama