Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka Tereza patří nepochybně k nejznámějším osobnostem 20. století. Není proto divu, že její bohatý a naplněný život ovlivnil i mnoho osobností veřejného života a inspiroval mnohé lidi a také umělce. Toto je nejnovější filmové zpracování jejího života. Film sleduje osudy Matky Terezy od dětství v rodné Albánii, pokračuje v Indii v klášteře, kde původně žila a vyučovala dívky z bohatých rodin. A pak, při jedné z cest, zaslechla hlas Ježíše... Od té chvíle se začíná ptát, co po ní Pán chce. A s jistotou, že má změnit dosavadní život, jde za voláním. Setkává se s mnohým nepochopením, ale i s podporou. Postupně se k ní přidávají další dívky. Malé úspěchy střídají velké problémy, ale Matka Tereza pokračuje ve svém díle. Ani setkání s velkými osobnostmi nic nezmění na její skromnosti a obětavosti. Postava matky Terezy je ve filmu velmi sympatická: dokáže být i pěkná "filuta", aby dosáhla svého, zároveň je i hluboce lidská, když po pravdě přiznává, že "už nemůže". Nakonec však trpělivost, modlitba a důvěra v Boha, v jehož rukách se cítí být malinkou tužtičkou, přináší plody. Ne sláva a peníze, ale služba nejchudším a nejubožejším lidem, z ní učinily vzor por mnohé lidi a i pro nevěřící se stala lidskou tváří Boha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

fafejt001 

všechny recenze uživatele

MUSÍM ŘÍCI , ŽE OPRAVDU SILNÁ OSOBNOST BYLA TA MATKA TEREZA . A OBDIVUHODNÁ BYLA VŽDY . JEJÍ ODPOVĚDI NA OTÁZKY , KTERÉ JÍ BYLY KLADENY , JAKO - CO BUDE ZÍTRA , KDE VEZMEME PENÍZE PRO CHUDÉ , JAK DOPADNE TO ČI ONO , ATD , BYLY GENIÁLNÍ . MY TADY V TÉ NAŠÍ MALÉ ZEMI NEMÁME ANI POTUCHY CO JE TO OPRAVDU BÍDA ! TÉMĚŘ NIC O TOM NEVÍME !!!! TAKŽE PRO MNE SILNÝ PŘÍBĚH A VÝBORNÝ VÝKON OLIVIE HUSSEY . DÁVÁM OSM . ()

frbulka

všechny recenze uživatele

I když už uplynul více než rok od doby, kdy jsem měla možnost film shlédnout, pamatuji si na pocity obdivu, údivu a radosti, které jsem cítila, když jsem viděla činy Matky Terezy. Tohle je opravdová láska...kdyby každý z nás dokázal udělat aspoň setinu. Filmařsky se mi ale snímek docela úplně nezamlouval, oceňovala bych především kratší stopáž, proto zatím nechávám bez hodnocení. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Natočit film o velké osobnosti je obtížené. Bohužel to neznamená, že bude veliký i ten film. Matka Tereza byla jednoduchá, prostá žena, ale něco z ní vyzařovalo. To se zahrát nedá. Zažila jsem to, když zbožné babičky lezly na Petrově na lavice, aby jí uviděly a když mluvila, tleskalo se. Představitelka Matky Terezy působí mnohem víc ustaraně, přísně, skutečná laskavost a moudrost jako by se vytratila. Čistý film o špíně. Hodnotím úmysl představit Matku Terezu veřejnosti, po filmařské stránce bohužel nekvalitní. . . . Velikou chybou překladatelů je použití slova "jeptiška". Pokud někdo chce, aby film působil přirozeně, měl by použít řeči která je běžná mezi těmi, o kterých film je. Žádná řádová sestra by o sobě nemluvila jako o jeptišce. :o) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nevyhledávám moc filmy tohoto žánru. Ale čas od času na ty vánoce či velikonoce kdy odkládám po ulítaném nákupu peněženku či po úklidu vysavač, na něco z toho kouknu. Řada těch příběhů se stále dokola opakuje, zejména těch biblických a mění se jen zpracování a způsob vyprávění... U Matky Terezy jsem však zůstal sedět se zájmem až do konce... Musela to být úžasná osobnost. Film má za cíl ukázat na její činy, život a tak někdy působil dost nevyváženě (zlí bagristé, úřady atd...). Největší problém jsem měl na konci, kdy odmítala např. komunikaci formou SMS což by zlevnilo volání mezi jednotlivými buňkami organizace. V dnešním světě je zkrátka nutno řídit jakýkoliv kolos manažersky a ne formou modliteb. Ale jak říkám, film měl tuto ženu ukázat takovou jaká byla a myslím, že se to tvůrcům dobře povedlo. * * * ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Začnu asi takto. Nejsem určitě žádný velký znalec života Matky Terezy, proto nechci, aby tento komentář vyzněl, zjednodušeně. Chci pouze napsat, že filmový děj se dosti scvrkl na idealizaci jejího života a životopisnou statičnost jako z hollywoodského filmu, románového tvaru. A nedokázal sladit nezkresleně vnější a vnitřní peripetie jejího portrétu. Nicméně musím přiznat, že i z tohoto pohledu to neovlivnilo můj dojem. Matka Tereza stojí bezpochyby za zhlédnutí, třeba už jen za její životní postoje, které můžou být v lecčem pro mnohé dosud inspirativní. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama