Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

rivah 

všechny recenze uživatele

Vydavatel tabloidu s o´pochybnou pověstí jde proti své žurnalistické etice, když oživí dvacet let starý případ vraždy - s tragickým výsledkem. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Novinárska vec, ktorá má gule! Áno, herecké výkony (najmä v menších, vedľajších úlohách) sú trošku plastické a patetické (nezabúdajme však, že sme v roku ´31), ale v hl. úlohe to ťahá tradične vynikajúci, mladý Robinson a čerešničkou je parádne ulísna rola pre Borisa Karloffa. Príbeh má radu emotívne vypätých momentov i kamera strúha nápadité uhly. Zabudnutý film, nečakaná spokojnosť. PS: liquido26, ďakujem za tip :) ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Stává se to málokdy, abych dal devadesát let starému zapomenutému filmu, který zde nemá ani založené procentuální hodnocení pět hvězdiček. Většina těchto filmů je průměr nebo podprůměr, ale Five Star Final si plný počet zaslouží. Přiběh o novinách, které se kvůli zvednutí prodejů rozhodly připomenout čtenářům dvacet let starou vraždu a zničit tak, ženu, která byla z této vraždy před dvaceti lety obviněna a následně propuštěna, a celou její rodinu, je aktuální neustále. K tomu je potřeba přičíst skvělé herecké obsazení, hlavně tedy Robinsona, jako krvelačného editora, kterého, ale nakonec začne hryzat svědomí a výčitky a Borise Karloffa jako jeho totálně slizského podřízeného, který zde ladil formu na pozdější padoušské role v hororech. Herecké výkony jsou sice místy trochu teatrální a přehnané, ale to snímku nijak neubírá na síle. Jako plus je také to, že vznikl ještě před zavedením nechvalně proslulého Hayesova kodexu, a tak může být trochu otevřenější a drsnější než kdyby ho točili o tři roky později. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama