Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti vedou paralelní a stejně nebezpečný život. Jeden je vyslancem mafie, infiltrovaný v policejním prostředí jako vyzvědač a druhý naopak vyzvědačem policie v kruzích mafie. Špionážní drama pokračuje na obou stranách. Naproti vzrůstající důvěře začíná tak jako mafie, i policie cítit šikovný podvod. Stres se zvyšuje a Chan a Lau musí jen jediné. Dostat se z této hry živí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prequel, ktory rozsiruje historiu jednotlivych postav. Ladenie filmu je uz tentokrat mafianske. Hlavnu zapletku tvori pomsta na druhu. Najprv sa msti Francis Ng za smrt otca a potom sa mu msti Eric Tsang za smrt svojej milovanej. Trochu mi nesedelo napojenie postavy Shawna Yue na mafianske korene. Sklamalo ma, ze tak rychlo odbili liniu s jeho dietatom. Samostatne by film mohol fungovat, ale bol by to len tuctovy mafiansky film. Vdaka spojeniu s predoslym dielom to ziskava na sile, ale stale to nie je nic bombasticke. Akciu si to znova neuzijeme. Maximum je par poprav ale ani zdaleka sa vyznenim nepriblizuju k podobnym scenam z Godfathera. Ustredna dvojka v mladsom prevedeni je tiez o triedu menej zaujimava vdaka hercom, ktory na starsich predstavitelov proste herecky nemaju. Takze do popredia sa viac dostavaju charizmaticke postavy Anthony Wonga a Erica Tsanga. Ustredny hudobny motiv z jednotky je premixovany do horsej podoby. Celkovo to je o triedu slabsie ako jednotka a tak trochu zbytocne, ale spolu s jednotkou to tvori zaujimavy celok. 6/10. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu bol pre mňa trošku mätúci, keďže som jednotku videl dávnejšie. Je zrejmé, že ide o začiatky oboch kadetov a zobrazenie postupnosti infiltrovania sa medzi, či už mafiu, alebo policajný zbor! Miesta mi dosť rozpačité a nesúvislé. Schopné vyberanie hercov, herecky výborné, no niektoré efekty na zaplakanie. Napríklad scéna s horiacim človekom bola na dnešné pomeryozaj chabá. 65%. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 5/10/// +i zde překrásná hudba, již známe postavy -složitý děj/// Tak jsem se nakonec dokopal i ke zhlédnutí dvojky, ale musel jsem si jí kouskovat do více dnů :-(. Nebýt viděného prvního dílu, absolutně bych nic nechápal. Takhle jsem se chytal. Po příběhové stránce sledujeme již "pádlé hrdiny" z jedničky a jejich životní osudy ještě před zmíněným první dílem. Je to zajímavé vědět, že tento určitě přežije a aha tohodle neznám, tak ten určitě nepřežije. Ale je to i slabina filmu, protože se dá předvídat a už to postrádá moment překvapení. No přiznám se nebýt několika emotivních a silnějších scén, asi bych se ukousal nudou. Naštěstí zde hraje stejně působivá hudba a jak již jsem zmínil obsazení není o moc slabší. Ovšem vydržet to 2 hodiny je skutečně náročné./// Celkem 62%/// ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání! Po excelentním prvním dílu, který mně naprosto nadchl a hlavně to bylo mé první setkání s korejskou tvorbou, mně dvojka zklamala na plné čáře. Jako prequel je to výborné ale pro toho kdo neviděl první díl, tak je to k ničemu. Děj byl zmatený, překombinovaný a dalo se v něm těžko vyznat. Dále byla příliš dlouhá stopáž, takže to docela i nudilo. Akce bylo minimum. Jediné co to tedy mělo lepší oproti předchozímu dílu, tak to byla hudba, když v úvodních titulcích hrála hudba, tak sem si řikal, že je to dost povedené. A určitě to mělo o trošku lepší herecké výkony. Docela se bojím třetího dílu a mám strach se na něj podívat, protože při sledování jednicčky jsem měl pocit, že půjde o hodně kvalitní trilogii. Jenže jak už to býva zvykem, každý další díl má sestupnou tendenci, takže jse zvědav a tento díl si zaslouží 3*. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Hmm tak musím uznat dle některých komentářů, že tohle je zbytečný film, ale je stále dobře zrežírován, jenže mně to přišlo příliš už natahované. Ve filmu spíše převažují nezáživné scény. Stále jsem čekal, že mě film něčím omráčí, ale to nepřišlo, takže zklamání. Chtěl jsem dát alespoň 60%, což by si normálně tento film zasloužil, ale po výborném prvním filmu, je tohle trošičku natahovaná nuda. Tak tak 50% čili HK kmotr se opravdu nekoná, ne ne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Český dabing obsahuje dvě chyby. Za prvé mluví o Pekingu, městě, resp. pobočce kriminální organizace, jako o postavě, za druhé slovo „chivalry“, tedy statečnost, rytířství resp. charakter či vychování v přeneseném slova smyslu, nechává zcela bez překladu. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama