Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti vedou paralelní a stejně nebezpečný život. Jeden je vyslancem mafie, infiltrovaný v policejním prostředí jako vyzvědač a druhý naopak vyzvědačem policie v kruzích mafie. Špionážní drama pokračuje na obou stranách. Naproti vzrůstající důvěře začíná tak jako mafie, i policie cítit šikovný podvod. Stres se zvyšuje a Chan a Lau musí jen jediné. Dostat se z této hry živí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najslabšia časť onej trilógie. Je to proste prequel, ťažko povedať...či to bolo možné natočiť lepšie. Ale, ak chcete preniknúť do sveta "volavky" treba vidieť všetky 3 diely.... ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

předvazný díl k dílu prvnímu. Opět mi chvíli na začátku trvalo než jsem se zorintoval, a rozhození následovalo ještě několikrát, ale přesto to k Volavce asi patří. Tantokrát trochu slabší díl, nicméně zajímavý. Zde není tolik místa pro agenty, které jsme očekávali po prvním díle, ale film se zaměřuje na zákon a (ne)zákon. Nic moc strhujícího to nebylo, ale užil jsem si to. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Vysoko nadpriemerný thriller z hongkongského prostredia čínskych triád, ktorý je veľmi komplikovaný a kde naozaj nie je umenie sa stratiť v deji. Ak sa však človek prehryzie prvou polovicou, tak potom je odmenený napínavým dejom, veľmi kvalitnými hereckými výkonmi a určitou poetikou, ktorú len tak hockde nevidieť. Ešte si musím zohnať III. diel, inak zatiaľ ma obe Volavky skutočne prekvapili. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to skoro stejně jako jednička, jen bych měla výtku ke konci, který je trochu překombinovaný a obsahuje spoustu nelogických situací - např. když postava dostane kulku mezi oči, ještě se hodnou chvíli hýbe a přemýšlí. Fajn hudba. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

První díl jsem viděl asi před 2 roky a postavy si moc nepamatuju, o čem to má být jsem nečet, ale čekal jsem nějaké volné pokračování. No po filmu jsem si přečet, že je to prequel, což mi docházelo při filmu, ale nebyl jsem s to se přinutit to vzít jako fakt. Možná proto mi první polovina filmu přišla hodně chaotická, vyznat se v jednotlivých postavách, které vizualně působí hodně podobně a jejich jména skoro vůbec nepomohou, to bylo trochu obtížné. Ale nakonec jsem se jakž takž zorientoval. kdo s kym, kdo proti komu a proč. Díky tomu 70%. Na druhé zhlédnutí by to bylo asi více. ()

system 

všechny recenze uživatele

Sice nedosahuje kvalit prvniho dilu a nehraje tu ustredni herecka dvojka (jak by taky mohla, kdyz se pribeh odehrava asi 10 let pred prvnim dilem:-)), ale porad je to silny nadrumer a dustojne pokracovani. ()

Salmayo 

všechny recenze uživatele

Tak už vím jak chutná pořádnej HongKongskej guláš. Opravdu moc překombinované, chvílemi jsem vůbec netušil co se děje, tentokrát se mi ty asijský ksichtíci pletli uplně. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Už u Kmotra jsem měla ze začátku problém vyznat se v postavách (a to je hrály vesměs známé tváře), tady se ale vše posouvá na nový level. Nejenže je tu lidí jak smetí, ale ještě jsou si všichni tak podobní. Trvalo tedy opravdu dlouho než jsem se zorientovala a to na zábavě rozhodně nepřidá. To je ale moje chyba a věřím, že po druhé projekci by se mnohé vyřešilo. Pokračování mě ale nechytlo hlavně proto, že je pojato úplně jinak. Nechci přímo tvrdit, že je odfláknuté, spíš v sobě jen dějová linie neměla potenciál na takové vyjímečné momenty, kterými je první Volavka doslova přeplněná. ()

Mat21 odpad!

všechny recenze uživatele

Čtyři roky utajovaná nájemná vražda a marné pátrání po iniciátorovi, manželská nevěra, boj mezi zločineckými gangy a podivné praktiky místní policie. Takový je obraz dnešního Hong Kongu. ● Nejprve začnu hodnocením pozitivního, ve filmu vyniká hudba a především úvodní soundtrack, který dostal zhruba půl minuty prostoru, zaujme. Možná proto, že hudba je ve filmu to jediné, co stojí za pozornost. A nyní jedno doporučení: nechcete-li si zkazit sobotní večer, filmu Volavka II se širokým obloukem vyhněte. Druhý film po sobě, u kterého jsem zvládl úvodní hodinu s velikým sebezapřením a posléze ho odsoudil. Děj je neskutečně nemastný a neslaný, zmatený a nezáživný. Mezi šikmookými obdobného vzevření jsem se ztrácel. A nakonec jedna prosba k tvůrcům CSFD: přidejte ještě filmový žánr "kravina", aby všem již na začátku bylo zřejmé, co je čeká. ║26.6.2010║ ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Prvý diel, to bol majstrovský policajný thriler, druhá časť je skôr gangsterka. Zaujímavé je že, aj keď sa dej odohráva pred udalosťami z prvej časti, myslím si, že bez znalosti prvého dielu to nemá význam pozerať. Hlavnými hrdinami su tu vedľajšie postavy z prvej časti policajný inšpektor Anthonyho Wonga a gangster Erica Tsanga, ktorý tu ešte nie je taká potvora akou sa časom stane. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Jsem tady asi vyjímkou, ale mně se dvojka líbila snad ještě více než jednička - možná proto, že mi trochu připoměla staré americké mafiánské filmy. Kouknu ještě na závěrečný díl série a pak budu bilancovat... ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak po prvním dílu jsem byl nadšený. Sice to bylo tak nějak divně-asijské, ale rozhodně to bylo jedno z nejlepších policejních dramat, co jsem kdy viděl. (Amíci by se od nich mohli učit.) Ale dvojka byla tak nějak... zbytečná. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek slouží jako prequel, který byl po úspěchu předchozího snímku vyroben dosti rychle. Vlivem toho ve výsledku postrádá stejně hodnotné psychologické drama a napětí, avšak dá se uznat, že nějaká ta snaha byla. Diváci dostávají možnost ponořit se hlouběji do pozadí postav a jejich motivů, čímž se ledasco osvětlí. Tento počin tedy předchozí snímek jakoby doplňuje. Příběh sice obsahuje několik málo dobrých nápadů, působící přívětivě, avšak stejně jako by to bylo nějak málo. Emoční sounáležitosti nefungují a ani napětí není tak dobré jako posledně. Příběh je však i tak zajímavý, který v rámci gangsterského žánru dokonce v některých paralelách jakoby připomínal snímek 'Kmotr' (1972). Pokračování úspěšných snímků sice málokdy dosáhnou stejné kvality, ale i tak si měli tvůrci na to dát větší čas, hlavně co se týče zpracování scénáře. Snímek mohl vypadat o nějaký ten žejdlík lépe. ()

Xatrix 

všechny recenze uživatele

Slusne povedeny prequel, ktery se spise svym stylem podoba Kmotrovi. Bohuzel jeho kvalit dosahuje. Vse je obaleno do poklidneho havu a zmizela dravost prvniho dilu. Bez sveho starsiho bratricka by snimek nemohl uspet. I tak se vsak jedna o nadprumer. Pro fandy prvniho dilu jasna volba. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

ČO SA MÁ STAŤ TO SA STANE. Z môjho pohľadu oveľa lepšie ako prvý diel skladačky. Dej je síce neuveriteľne prekombinovaný a človek sa miestami stráca, postavy a ich charakterové vlastnosti nestoja na hlinených nohách a k tomu pôsobivá hudobná zložka. K filmu sa ideálne hodí prirovnanie ázijský Krstný otec a vôbec nejde o nevhodné prirovnanie. Boj hongkongskej mafie medzi sebou a proti polícií a sledovanie osudov hlavných predstaviteľov pred dejom odohrávajúcim sa vo Volavka 1. Veľmi temná ukážka hongkongského podsvetia prezentovaná veľmi dobre urobeným filmom. POKRAČUJÚCE PEKLO STELESŇUJÚ TRI VECI : PLYNÚCI ČAS, NEOHRANIČENÝ PRIESTOR A BEZBREHÉ UTRPENIE. TÍ NAJVEČŠÍ HRIEŠNICI PADLI NAVŽDY DO TOHTO PEKLA ODSÚDENÍ K NIKDY NEKONČIACEMU UTRPENIU. ()

tequilla 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o prequel, dosti slušné pokračování nebo spíše výborné. Dvojka se sice nevyrovná jedničce, ale pořád má v sobě to co měl první díl a k tomu spoustu zvratových překvapení. Jenom napodobit 90. léta se nikdy nepodařilo v současných filmech. ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Druhé Volavce poněkud chybí atmosféra prvního filmu. Vyznělo to spíš jako dokreslující příběh k jedničce. Pokud bych film sledoval bez znalostí z první Volavky asi bych hodnotil ještě o něco níže. ()

Reklama

Reklama