Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti vedou paralelní a stejně nebezpečný život. Jeden je vyslancem mafie, infiltrovaný v policejním prostředí jako vyzvědač a druhý naopak vyzvědačem policie v kruzích mafie. Špionážní drama pokračuje na obou stranách. Naproti vzrůstající důvěře začíná tak jako mafie, i policie cítit šikovný podvod. Stres se zvyšuje a Chan a Lau musí jen jediné. Dostat se z této hry živí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Felix Chong, Siu Fai Mak .. Jen a jen prequel se zápory k tomu patřícím. Pomale plynoucí, zaměřující se na chování a vztahy postav v asijské triádě. Vyložený doplněk k původnímu filmu, samostatně zcela nefunkční, jelikož je dosti obsáhlý o komplikovaný, navíc politicky podbarvený. Už mi to tak nesedlo, jako první snímek. Pokračující peklo ztělesňují tři věci: plynoucí čas, neohraničený prostor a bezmezné utrpení. Ti největší hříšníci padli navždy do tohoto pekla, odsouzení k nikdy nekončícímu utrpení.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušný prequel k výbornej policajnej dráme Infernal Affairs. Ale predsa len v jej tieni. Snímka síce úspešne rozširuje okolnosti okolo postáv, ktoré boli v prvom filme na druhej koľaji, no je koncipovaná skôr ako doplnkový informačný zdroj k originálu, než plnohodnotná dráma. Je moc prekombinovaná, nedáva toľko priestoru vzťahom a bez znalosti prvého filmu je nepoužiteľná. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý dokreslovák pro zbylé dva díly, které přece jenom stojí poněkud vpředu. Pro fanoušky pořádně propracovaných a zamotaných detektivek nezbytnost, ale na tento druhý díl se doporučuju napoprvé podívat možná až jako na poslední v pořadí a pak si to dát celé znova:) 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak tudy cesta nevede. První Volavka byl(a) napínavým moderním akčním thrillerem s výborným scénářem a ideální délkou. Volavka 2 je prequelem, což je samo o sobě dost chybným krokem. Osobně by mě mnohem více zajímalo co se dělo potom, než co se dělo předtím. Takhle víme, kam charaktery směřují, kdo přežije, kdo zemře a filmu zoufale chybí moment překvapení, nějaký odklon od předvídané lajny. Scénář se také mnohem více zaměřuje na osudy šéfa mafie Sama („rodinné“ posezeníčko připomíná Kmotra, a vlastně celý film je jakousi hongkongskou variaci na Coppolovu mafiánskou ságu) a policejního superintendanta Wanga. Cílem je v podstatě poukázat na nedůvěryhodnost jakési pomyslné čáry dělící lidstvo na „ty dobré“ a „ty zlé“, o což šlo i v jedničce. Mladé verze obou špionů hrají jiní, horší herci než verze dospělé a naštěstí jim ani není věnován přílišný prostor. Volavka 2 trvá dvě hodiny, neobsahuje jedinou neošizenou akční scénu a její snaha o přesvědčivé vykreslení psychologie hlavních hrdinů doplácí na přílišnou melodramatičnost. Hudba – zkomponována Chan Kong Wingem, pokud vám to něco říká (mi teda ne) – se mi ze všech kousků tvořících ten nikterak uchvacující celek, líbila nejvíc. Jistě, i kamera, režie, střih a všechny tyhle věci jsou OK, ale jak praví známá fráze: „dobře natočená nuda je stále nuda“. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,816,059║ Opäť celkom zaujímavo vykonštruovaná kostra príbehu ale prepojenie medzi udalosťami nulové, v postavách som mal akurát tak miš-maš, dokiaľ som sa dostal do diania a aspoň z časti pochopil o čo tam ide uplynul skoro celý film, ďalej minutáž tu je maximálne ubíjajúca, vizuálne celkom ujde a hudba nabrala na dynamike ale k ponúkaným obrázkom niekedy bola hudba až moc pompézna na to že poväčšinou išlo o statické scénky. /30%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Největší problém celé trilogie Infernal Affair je fakt, že se snaží roztáhnout děj dostačující na výborný detektivní film na tři díly a každému dát smysluplný začátek i konec. To se prostě a jednoduše nedá a po jedničce vám autoři jen servírují trochu toho vysvětlování, které na kvalitách jedničky nic nezmění. Chvílemi mi přijde, že někdo natočil tři díly volavky naráz a vytvořil jeden film a doufal, že vše ostatní použije v mamutím Direct cut-u, který by vše vyprávěl chronologicky a postavy by se nám tak dostali pod kůži mnohem více. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Děj je umístěn do období před první část. Tedy do let kdy se oba hrdinové teprve začleňovali do policie potažmo hierarchie triád. Dokonce je oběma děj spíše orámován a věnuje se více ostatním dobře známým postavám. Že jde o prachsprosté a nedůstojné ředění nastavované kašičky? Prvních pár minut, respektive do chvíle než-li se děj přesune do událostí roku 1995, se tak může zdát. Poté je to však opět napínavá perfektní kriminálka s promyšleným scénářem, úžasnými herci a skvostným technickým zpracováním. Kvalitativně sice nesporně horší než starší bráška, ovšem stále natolik dobré, že většina snímků podobného ražení může jen tiše závidět. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

davam rozpacite stiri zacina sa to komplikovat a nepochopil som vsetko ani na druhy krat ale stale tam je citit kvalitu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem se v tomto pokračování vlastně jen dozvěděl několik detailů z "mezidobí" a prohloubení psychologie hlavních postav, se mi líbilo zatraceně moc. Hlavně díky tomu, že si tvůrci dali dostatečný pozor na to, aby se neopakovali a na rozdíl od prvního dílu se většina pozornosti tentokrát upíná na dvojici hlavních postav řídících veškeré dění. Z přímočarého thrilleru se tak stává složitá skládanka s atmosférou jak vystřiženou z Kmotra. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jediny co muze druhej dil Volavky nabidnout, je vic akce a vic mrtvol. Jinak se mi film moc nelibil. Hlavni problem je pribeh, i kdyz jsem par postav poznal, proste jsem se nedokazal v deji zorientovat a krome par hlavnich je tu tolik zbytecnejch postav, ktery vetsinou vypadaj dost podobne, ze byl celej film pekne zmatenej a v podstate sem nechapal o co komu de. Jeste se da k dobru snimku pricist lepsi prokresleni nekolika postav, ale kuli jiz zminenymu zmatenymu pribehu me to v podstate bylo fuk. Tenhle snimek me moc nezaujal, ale precejen je to kvalitne odvedenej film. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Zcela zbytečný film, který se snaží vysvětlit některé věci ze skvělého prvního dílu. Ve skutečnosti však nikoho, kdo viděl první díl nezajímají. Z tohoto hlediska je takový film k ničemu. Zároveň se na něj asi ani nedá dívat jako na samostatný subjekt. Nezvratitelným aspektem jsou však určité kvality, které však v kontextu vzniku nemohou působit lépe než průměrně. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Rozpačité pokračování, jež mě nedokázalo chytit za srdce ani z poloviny tak, jako fantastický první díl. Vinu nepřičítám překombinovanosti, ale spíš nezajímavosti scénáře. Už u prvního dílu mě postava Sama moc nezajímala (zvláštní, když je to hlavní badass), ale tam jsem měl možnost nechat se strhnout soubojem dvou infiltrátorů. Dvojka je jen skvěle natočená, lehce nadprůměrně zahraná a bez znalosti prvního dílu naprosto zbytečná. 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu bol pre mňa trošku mätúci, keďže som jednotku videl dávnejšie. Je zrejmé, že ide o začiatky oboch kadetov a zobrazenie postupnosti infiltrovania sa medzi, či už mafiu, alebo policajný zbor! Miesta mi dosť rozpačité a nesúvislé. Schopné vyberanie hercov, herecky výborné, no niektoré efekty na zaplakanie. Napríklad scéna s horiacim človekom bola na dnešné pomeryozaj chabá. 65%. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Po fantastické jedičce přišel ledový monzun. Dvojka, resp nulka má příliš mnoho postav, příliš naivních komplikací, příliš melodramatu, žádný motivační "push" a postrádá Tonyho kouzlo osobnosti. Ve výsledku je velmi úmorná. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Volavka byla pro mě bombou a na pokračování jsem se těšil a nějaké nedostatky jsem si nepřipouštěl a udělal jsem dobře! Na prequel jsem se opravdu těšil! První půlhodinka byla taková zvláštní, spousta postav a nejasností, ale potom jsem si všechno ujasnil a nechal se unáčet "minulostí". Místy to bylo lepší než první díl, občas se to vezlo na vlně Kmotra a často převládala typická honkongská akční stopa a la John Woo! Výborná podívaná!! Pokud se vám Infernal Affairs opravdu líbila, tak se rozhodně nudit nebudete!! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování, trochu zamotané a chvílema nepřehledné i při pozorném sledování, ale pořád solidní jízda, která svému předchůdci ostudu neudělá. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 5/10/// +i zde překrásná hudba, již známe postavy -složitý děj/// Tak jsem se nakonec dokopal i ke zhlédnutí dvojky, ale musel jsem si jí kouskovat do více dnů :-(. Nebýt viděného prvního dílu, absolutně bych nic nechápal. Takhle jsem se chytal. Po příběhové stránce sledujeme již "pádlé hrdiny" z jedničky a jejich životní osudy ještě před zmíněným první dílem. Je to zajímavé vědět, že tento určitě přežije a aha tohodle neznám, tak ten určitě nepřežije. Ale je to i slabina filmu, protože se dá předvídat a už to postrádá moment překvapení. No přiznám se nebýt několika emotivních a silnějších scén, asi bych se ukousal nudou. Naštěstí zde hraje stejně působivá hudba a jak již jsem zmínil obsazení není o moc slabší. Ovšem vydržet to 2 hodiny je skutečně náročné./// Celkem 62%/// ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Mohla bych tu napsat takřka totéž, co k první Volavce - co do kvality jsou oba dost podobné, až na to, že druhý film mi přišel o něco svižnější a odehrával se více v (pro mě) atraktivnějším prostředí přímo mezi triádami a méně na policejní stranici. Bohužel, je také delší, se slzavými scénami tlačí ještě víc na pilu a jelikož tu svižnost cca v poslední třetině trochu ztrácí, nakonec mula od muly pošla a hodnotila jsem je oba stejně. ()

Reklama

Reklama