Reklama

Reklama

Indie, do toho!

(festivalový název)
  • Indie Chak De! India (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V jeden okamžik byl Kabir Khan (Shahrukh Khan) národní hrdina a kapitán indického družstva pozemního hokeje, aby vzápětí nato obrátila nepovedená penalta a nespravedlivá aféra jeho kariéru naruby. Po sedmi letech ale dostává znovu "šanci", tentokrát aby dovedl dívčí hokejovou reprezentaci na světové finále v Austrálii. Ale ouha - každý hráč pochází z jiného indického svazového státu a jeho úkolem není naučit je hrát hokej, neb to už umějí - ale stát se jednotným družstvem a bojovat za jedinou věc - za Indii. (bolly.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

kitano 

všechny recenze uživatele

Po Iqbalovi dalsi skvely sportovy film. Sice ma az tak nechytil za srdce ako prave spominany Iqbal (ktory bol mimo sportovej zapletky hlavne silnou dramou a Chak De! India je sustredeny hlavne na vyvoj a postup muzstva a trenera), no s udelenim najvyssieho hodnotenia nevaham. Shahrukh Khan je spickovy a velmi charizmaticky herec, a ani na ostatnych sa neda povedat krive slovo. Reziser nezavahal ani na jeden okamih a priniesol naozaj velmi zabavny film. (9/10) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Stylově velmi západní indický snímek je nejsilnější ve své vztahové rovině. Postavy samy o sobě příliš zajímavé nejsou, jedná se spíše o tradiční prototypy, z nichž každý má jeden silný vzorec chování. Jejich smíšením ovšem vznikl velmi zajímavý mix, ve kterém to jiskří na všechny strany. Chvályhodný je i fakt, že přestože se do snímku dostalo i moralizování a notná dávka patosu (díky kterému budete hrdí, na to že jste Indi), působí to přirozeně a nenuceně. Nadšení brzdí jen zaváhání v akčních scénách, které byly na můj vkus trochu méně zdařilé. Ať se jedná o samotné zápasy, které jsou nenapínavé a velmi předvídatelné (bohužel nejen ve výsledku, ale i v průběhu), případně scény typu pranice u McDonalda, jež jsou povětšinou přetažené a nepříliš přehledné. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Stačí jedna neproměněná penalta a sportovní gesto po utkání s úhlavním rivalem z Pákistánu a kapitán pozemních hokejistů Indie Kabir Khan je rázem považován za zrádce. Po 7 letech se mu naskytne příležitost napravit si reputaci. Jako trenér ženské reprezentace má za úkol připravit tým, v jehož úspěch nikdo nevěří, na nadcházející Mistrovství světa v Austrálii. Nebude to lehké... Chak De! India (Go! India) je doslova ztělesněním ideálního sportovního filmu. Jsou v něm vrchovatě přítomny všechny esence, jež má snímek z prostředí sportu mít. Tvrdé tréninky, tryskající emoce, rivalitu, kamarádství, poutavé až strhující zápasy, okamžiky napětí a dojetí, několik dramatických zákrut... A jako bonus neokoukaný pozemní hokej. Při výborně podaném Mistrovství světa, které ukrajuje z dvouapůlhodinové stopáže bezmála hodinu, nelze mančaftu sympatických holek ve světlemodrém nedržet palce a neprožívat s nimi každičkou vteřinu na hřišti i vně něj. Podmanivou atmosféru dotváří výtečná hudba a parádní výkon Shahruka Khana v roli trenéra. Obrovské překvapení a jeden z nejlepších filmů letošního roku. Go, India, Go! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Překvapivě formou neindický snímek. Možná až zbytečně moc. Takto jde "pouze" o ukázkového zástupce specifického žánru sportovního filmu. Obsahuje všechna sportovní klišé, od prvních vteřin budete přesně vědět na čem jste. Tedy kdy, co a jak se stane. Ovšem nic to nemění na tom, že je to zručně natočené, pěkně ozvučené a velmi dobře obsazené. Samotné zápasy a jejich průběhy jsou ztvárněny vcelku realisticky, Shahrukh Khan je sympaťák k pohledání a nijak moc se netlačí na emocionální strunu. Což mě u bollywoodského filmu příjemně šokovalo. Nebýt jisté sterility v několika zápasech a pár k nesnesení dlouhých scén (kupříkladu klipová sekvence po příletu do Austrálie je svou délkou pekelná), tak bych šel s hodnocením ještě výše. I tak se s přehledem jedná, alespoň v posledních letech, o nejkvalitnějšího zástupce žánru. Ovšem vzhledem ke kvalitám těchto snímků v poslední době to není zase takový problém. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

U Indie bezmezně obdivuju, jak z každýho sebeblbějšího tématu dokáže vytáhnout délku klidně tří hodin a ono to prostě nenudí, nechápu to, ale je to tak, dokonce bych řek, že Indové maj průměrně nejdelší filmy na světě, fakt neuvěřitelný, Nicméně pozemní hokej opravdu neni vhodná volba pro sportovní film, kterej hodně spoléhá na napínavý momenty v zápasech, protože tenhle sport prostě nedokáže moc strhnou a nepomohl tomu ani režisér a už vůbec ne kameraman. Ale bylo to docela zajímavá osvěžující novinka na poli sportovních filmů kde většinou hraje prim hokej, fotbal, basket nebo poslední dobou americkej fotbal. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama