Reklama

Reklama

Indie, do toho!

(festivalový název)
  • Indie Chak De! India (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V jeden okamžik byl Kabir Khan (Shahrukh Khan) národní hrdina a kapitán indického družstva pozemního hokeje, aby vzápětí nato obrátila nepovedená penalta a nespravedlivá aféra jeho kariéru naruby. Po sedmi letech ale dostává znovu "šanci", tentokrát aby dovedl dívčí hokejovou reprezentaci na světové finále v Austrálii. Ale ouha - každý hráč pochází z jiného indického svazového státu a jeho úkolem není naučit je hrát hokej, neb to už umějí - ale stát se jednotným družstvem a bojovat za jedinou věc - za Indii. (bolly.cz)

(více)

Recenze (29)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,120,404Tržby Celosvetovo $21,505,244║ Shahrukh Khan ako tréner národného pozemného hokejového tímu žien sa chce vykúpiť z nepriazne osudu. Keď ho celá India zavrhla keď vo finále s Pakistanom nepremenil trestné strieľanie. Po 7 rokoch sa Shahrukh vracia k tomuto športu ako tvrdý tréner a nenechá nič na náhode a dáva dievčatám čo preto. Tento krát to je dejovo bez nejakého prikrášľovania, odľahčenia a dokonca nepríde ani na na žiadne tanečné kreácie. Máme tu len jednu takú zábavnejšie bitku dievčat proti chlapcom v McDonalde, ináč tu máme len tvrdí tréningoví dril a nakoniec aj zápasy. Takže taká poctivá športová dráma, na šport ktorý u nás nie je priamo v takomto štýle udomácnení je to dosť pútavo natočené . /75%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Překvapivě formou neindický snímek. Možná až zbytečně moc. Takto jde "pouze" o ukázkového zástupce specifického žánru sportovního filmu. Obsahuje všechna sportovní klišé, od prvních vteřin budete přesně vědět na čem jste. Tedy kdy, co a jak se stane. Ovšem nic to nemění na tom, že je to zručně natočené, pěkně ozvučené a velmi dobře obsazené. Samotné zápasy a jejich průběhy jsou ztvárněny vcelku realisticky, Shahrukh Khan je sympaťák k pohledání a nijak moc se netlačí na emocionální strunu. Což mě u bollywoodského filmu příjemně šokovalo. Nebýt jisté sterility v několika zápasech a pár k nesnesení dlouhých scén (kupříkladu klipová sekvence po příletu do Austrálie je svou délkou pekelná), tak bych šel s hodnocením ještě výše. I tak se s přehledem jedná, alespoň v posledních letech, o nejkvalitnějšího zástupce žánru. Ovšem vzhledem ke kvalitám těchto snímků v poslední době to není zase takový problém. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě na indické filmy slabost. Nejenže mají skvělé barvy, dobrý zvuk, ale hlavně rytmickou hudbu. A i když nemusím filmy ze sportovního prostředí, tento snímek mne ani na chvíli nenudil. Naopak, náramně jsem se bavil. A taky jsem si z filmu vzal velké ponaučení : "Slibuji, že už si nebudu v práci hrabat na vlastním písečku, ale budu se snažit o týmovou práci!" Tak přísahám!...... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Stačí jedna neproměněná penalta a sportovní gesto po utkání s úhlavním rivalem z Pákistánu a kapitán pozemních hokejistů Indie Kabir Khan je rázem považován za zrádce. Po 7 letech se mu naskytne příležitost napravit si reputaci. Jako trenér ženské reprezentace má za úkol připravit tým, v jehož úspěch nikdo nevěří, na nadcházející Mistrovství světa v Austrálii. Nebude to lehké... Chak De! India (Go! India) je doslova ztělesněním ideálního sportovního filmu. Jsou v něm vrchovatě přítomny všechny esence, jež má snímek z prostředí sportu mít. Tvrdé tréninky, tryskající emoce, rivalitu, kamarádství, poutavé až strhující zápasy, okamžiky napětí a dojetí, několik dramatických zákrut... A jako bonus neokoukaný pozemní hokej. Při výborně podaném Mistrovství světa, které ukrajuje z dvouapůlhodinové stopáže bezmála hodinu, nelze mančaftu sympatických holek ve světlemodrém nedržet palce a neprožívat s nimi každičkou vteřinu na hřišti i vně něj. Podmanivou atmosféru dotváří výtečná hudba a parádní výkon Shahruka Khana v roli trenéra. Obrovské překvapení a jeden z nejlepších filmů letošního roku. Go, India, Go! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

U Indie bezmezně obdivuju, jak z každýho sebeblbějšího tématu dokáže vytáhnout délku klidně tří hodin a ono to prostě nenudí, nechápu to, ale je to tak, dokonce bych řek, že Indové maj průměrně nejdelší filmy na světě, fakt neuvěřitelný, Nicméně pozemní hokej opravdu neni vhodná volba pro sportovní film, kterej hodně spoléhá na napínavý momenty v zápasech, protože tenhle sport prostě nedokáže moc strhnou a nepomohl tomu ani režisér a už vůbec ne kameraman. Ale bylo to docela zajímavá osvěžující novinka na poli sportovních filmů kde většinou hraje prim hokej, fotbal, basket nebo poslední dobou americkej fotbal. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Stylově velmi západní indický snímek je nejsilnější ve své vztahové rovině. Postavy samy o sobě příliš zajímavé nejsou, jedná se spíše o tradiční prototypy, z nichž každý má jeden silný vzorec chování. Jejich smíšením ovšem vznikl velmi zajímavý mix, ve kterém to jiskří na všechny strany. Chvályhodný je i fakt, že přestože se do snímku dostalo i moralizování a notná dávka patosu (díky kterému budete hrdí, na to že jste Indi), působí to přirozeně a nenuceně. Nadšení brzdí jen zaváhání v akčních scénách, které byly na můj vkus trochu méně zdařilé. Ať se jedná o samotné zápasy, které jsou nenapínavé a velmi předvídatelné (bohužel nejen ve výsledku, ale i v průběhu), případně scény typu pranice u McDonalda, jež jsou povětšinou přetažené a nepříliš přehledné. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po Iqbalovi dalsi skvely sportovy film. Sice ma az tak nechytil za srdce ako prave spominany Iqbal (ktory bol mimo sportovej zapletky hlavne silnou dramou a Chak De! India je sustredeny hlavne na vyvoj a postup muzstva a trenera), no s udelenim najvyssieho hodnotenia nevaham. Shahrukh Khan je spickovy a velmi charizmaticky herec, a ani na ostatnych sa neda povedat krive slovo. Reziser nezavahal ani na jeden okamih a priniesol naozaj velmi zabavny film. (9/10) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Formou opravdu stojí Chak De! India mimo bollywoodský rybníček. Vizuál je zahalený do (mimochodem moc pěkného) šedo-zeleného filtru, používá se ruční kamera a rychlý střih, dialogy jsou nasnímané vyloženě "západním" způsobem...Co z hindského přistupu zůstalo, to je stopáž (na Indii ale přesto umírněná) a určitý patos (na Indii přesto umírněný). S bojovnými proslovy Shahrukha a zpomalenými záběry na majestátně vlající oranžovo-bílo-zelenou vlajku ale snad nikdo mít problém nebude. Shimit Amin využil sportovní tématiku, aby přinutil domácí obyvatelstvo k zamyšlení a ve filmu tak zřetelně naráží na nezdravou rivalitu s Pákistánem, postavení žen ve společnosti, předsudky k obyvatelům odlehlejších či chudších indických států a jiné škraloupy v životech Indů. Filmařsky to přitom ukočíroval natolik zdatně a nenásilně (trapné moralizování se nekoná, zkuste to jindy), že mu musím nadšeně tleskat. A přiznám se, že při sledování tohoto filmu mě mrzelo, že nejsem Ind. To bych se totiž cítil strašně hrdě. Chak de, India, chak de! ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Film pro Indii. Bývalý hráč a Indický tým ženského pozemního hokeje musí ukázat, že nenávist nemá nejen ve sportu místo (Pákistán), musí symbolicky porazit Anglii a vybojovat zápasy nejen pro sebe, ale hlavně proti všem v zemi, co si myslí, že se ženy nemůžou rovnat mužům. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Formálně velmi povedené zpracování klišoidního scénáře v závěru udusí diváka patetickou sekvencí návratu Khana do rodné vísky. Jsem potěšena, že se ve filmu ani netančilo, ani nezpívalo. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Žiadna husia koža, ani zatajený dych sa nekonali ... čakala som väčšie emócie. Bolo to menej indické ako obyčajne a aj hudba bola biednejšia, ale tých 153 minút nebolo vôbec bolestivých. 3,5* ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdopak se nám to tady podíval na Velké vítězství ? A hodně se jím inspiroval, včetně křehkého vztahu trenéra k vdané hráčce? Jenomže zatímco Velké vítězství inspirovaly skutečné události, tady se mi zdá, že jde jen o nacionální pohádku, kterak se podceňovaný indický tým pozemních hokejistek stal světovou senzací. Chybělo mi větší kamarádství mezi hráčkami, jejich vzájemná pomoc. V indické variantě jde skutečně jen o sport a postoj k týmové hře. A právě ty souboje s hokejkami na trávě pro mě byly nepřehledné. Kolikrát jsem vůbec nevěděla, kdo a kam praštil ten malý míček. Možná jsou zmatečné souboje pro pozemní hokej typické, což nemůžu posoudit, protože jsem ho nikdy neviděla. Ale ve filmu, kde zápasy tvoří podstatnou část stopáže, mi to překáželo. ____ Památná je ale jedna bitka v rychlém občerstvení mezi holkami a kluky, nehledě na to, že je zjevně markýrovaná. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Bojujete proti všem v této zemi, kdo si myslí, že ženy nemohou soupeřit s muži, nemohou mít práci jako muži, nemohou se rozhodovat jako muži. Bojujete s každým bláznem, který už zapomněl, že život mu dala žena a ta může udělat cokoliv. Cokoliv." Indický ženský pozemně hokejový tým vymlátí Mc Donalda. A pak vás strhne tak, že byť člověk, kterému sport (ať už aktivní nebo pasivní) prakticky vůbec nic neříká a ke kolektivním sportům má v podstatě odpor, má chuť jim provolávat slávu, nahlas jim fandit a dělat v křesle jednočlennou mexickou vlnu. A to i navzdory faktu, že je ten film hrozně čitelný a předvídatelný. Ani vám nepřijde, že to má dvě a půl hodiny. Ano, ano. Sport ve spojení s národní hrdostí je ten nejhorší nešvar davu. Jak se říká, "Tak, je to sport", nic víc. Jen sport. A kdo z toho dělá více, je podle mě trouba. V euroamerickém podání by to zřejmě vyznělo poněkud kýčovitě, ale v Indii má tohle celé evidentně docela jiný rozměr. Protože největším nepřítelem těch holek nebyly jejich protihráčky, ale jejich vlastní lidi. A to je vždycky k posrání. Kromě toho všeho je film skvělou ukázkou a přehlídkou úžasné pestrosti indických žen. Až jsem zíral. Chak de, holky. Chak de. Kurva, skoro jste mě rozbrečely. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taký veľký indický pozemno-hokejový Miracle, ktorý mal so svojim ľadovo-hokejovým americkým predchodcom dosť podobný koncept. Dokonca aj štýl trénovania Shahrukh (Kabira) Khana mi vo veľkom pripomínal slávneho Herba Brooksa. Ale celkom dobre sa na to pozeralo, hoci všetko spelo k tomu predpokladanému víťaznému koncu. Aj keď tá cesta za happy endom bola dosť strastiplná už od samého začiatku. Určite si však pochvalu zaslúžia všetky dievčence, ktoré sa v tomto filme predstavili a svoje hokejové role zvládli výborne. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Športová téma, ale podaná dobre, pre bežné publikum, ktoré nemusí až tak byť vysadené na šport. Jednoducho mu fandíte, držíte palce a dúfate s nimi. Do toho hudba ktorá zostáva dlho v pamäti. Na takýchto filmoch sa mi páči tá indická národná hrdosť a najlepšie je, že sa neobjavuje len pri športe ako napr. u nás, ale všeobecne, nech ide o čokoľvek. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asi jen málokdo čekal, že dostane pouhé sportovní drama. To by byla z pohledu indického diváka nuda. Většina z nás ví, že Indie je druhá nejlidnatější zemí na světě, ale asi jen málokdo si uvědomuje, jak velké množství různých etnických skupin v Indii je a jaká řevnovost mezi nimi panuje. Mluví se tam asi tisíci jazyky a nářečími. Existuje mnoho subkultur. Takže je to skvělé prostředí pro kastovní systémy, rasismus a vše, co je spojené s odvěkou nesnášenlivostí vůči odlišnostem. Takže kromě sportu se bude trochu vlastenčit a pak je tady silný akcent na ženskou rovnoprávnost. O té se v indických filmech často mluví, ale skutečnost bude nejspíš dost otřesná. Kabir, bývalý hráč, který touží očistit své jméno, nafasuje šestnáct dívek z celé Indie a musí z nich udělat tým... . Samozřejmě aby dokráčel k happyendu, kde to looseři "překvapivě" nandají všem, kdo je podceňovali. Zní to přiblble a ano, žádné přidané hodnoty se nedočkáte. Přesto je výsledek slušně koukatelný. Především díky sympatickým postavám a jisté atraktivitě pozemního hokeje...moc sportovních filmů z tohoto prostředí nenajdete. Jinak ale film trpí mnoha neduhy. Místy je melodramatický otravným způsobem, v každé minutě je předvídatelný a mě osobně se nelíbila moderní hudba. Celé mi to smrdělo spíš Hollywoodem. Byl bych raději za rozjuchanou a vřelou bollywooďárnu, která člověku roztáhne hubu od ucha k uchu. Indie, do toho! je ale na indické poměry, překvapivě studený film. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné a nečekané překvapení. Krásně zobrazená indická vlastnost, kdy jeden den všichni oslavují svého národního hrdinu jako modlu a vzápětí by ho nejraději ukamenovali. Ale nebojte SRK se jen tak nevzdává, protože on ví že všechna síla je v týmu! ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

prvni hodina trochu nudi, je to nezvyk na bollywod, protoze se jedna o hodne umirneny snimek prosty prehravani, pisni, tancu..atd..mozna proto me to prislo chvilku nudne a nezvykle..do toho sbirka nejvetsich klise co ve sportu jdou, divak myslim vi jak to vsechno dopadne a jak k tomu dojde vcelku jasne..ale pak tu mame vyborne zvoleny casting, skvele nasnimane zapasy a vse je pojato, ze tem klise zacnu verit..opravdu po par desitkach minut jsem to musel vypnout a malem jsem filmu uz nedal sanci..nastesti dal..a nakonec se zrodil hodne prijemny film:) ()

téra 

všechny recenze uživatele

Klasický sportovní film o outsiderovi, který všem vytře zrak. Přestože se jedná o (pro mě) nezajímavý sport a vůbec se tu netancuje !! ani chvíli jsem se nenudila a holkám jsem držela palce. Velice potěšil SRK uměřeným hereckýcm výkonem . ()

Reklama

Reklama