Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

2Pac 

všechny recenze uživatele

...no a tak to skonci, ked japoncik nataca film podla svojho gusta, no pletu sa mu do toho "bieli" a navyse musi nakrucat pokracovanie filmu, kde uz bolo vsetko povedane...uplne nefungujuce lakacky, podla mna podpriemerna Naomi (inac ju mam velmi rad) a hlupucky pribeh...zase raz sa natocila uplne zbytocna dvojka... ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

70% - Jako první věc jsem měl radost, že se vrátila Naomi, jako druhou jsem neměl radost, že se vrátil i její vopruz synek, který mi je naprosto nesympatický... Dvojka mi hodně připomínala jedničku, tolik rozdílů jako ostatní uživatelé nevidím, snad jen, že je dvojka mnohem přímočařejší a víc lekačka než mrazení v zádech (ale zase sápání se Samary po Naomi ve studni, co si budem povídat :)). Byl jsem při sledování rozhodně spokojen... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

DVD s americkým Kruhom 2 sa oplatí pozrieť z jediného dôvodu - medzi bonusovým materiálom nájdete krátkometrážny horor Kruhy, ktorý je lepší, ako celý 105-minútový Kruh 2. Je to absurdné, ale je to tak. Kruh 2 je príšerne nakrútený film, takže ďakujem pán Nakata, vy ste to v roku 1998 v Japonsku začali a po 7. v Amerike zakončujete. Naomi Watts (21 gramov, King Kong) taký zlý scenár nedokáže utiahnuť a odporný David Dorfman a nezáživne malátny Simon Baker jej podrážajú nohy aj tam, kde to Naomi zvláda. Zo Samary ide strach asi ako v Scary Movie 3. Paradoxne, najpôsobivejšie scény sú tie počítačové (jelene, šplhanie zo studne). ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Komentár OBSAHUJE SPOILER: Originalita prvého dielu sa pochopiteľne (i nepochopiteľne) vytratila. Chcelo by to nové, tajomnejšie odhaľovanie faktov, svižnejšie “lakačky” a odstrániť záverečnú scénu, kde Rachel zavrie Samaru v studni a tým nastáva koniec (hororu?). Vážne, ak má niečo vystrašiť, nemôže to predsa skončiť (ako tak) dobre, no nie? Ďalej scéna s jeleňmi je vrcholom scenáristickej trápnosti – vyslovene na smiech. Rozhodujem sa niekde medzi 2*-3. Rozumnejšie bude ostať na troch. Už len kvôli sexy mamičke akú stvárňuje Naomi Watts :-) ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Jednička mě docela děsila, tady jsem zoufale očekávala konec (už od nějaké 45 minuty filmu) a neubránila se smíchu při všech těch trapnostech, co se tam vyskytovaly (obzvlášť když dlouhovlasá "zrůdička" - mimochodem plná zoufalé touhy po někom, kdo by jí byl matkou - lezla směšným trhaným pohybem ven ze studně a snažila se za nohu chytit hlavní "hrdinku"). Naomi Watts sice držela film jakžtakž nad vodou, ale příběh a hloupé roztahování ho naopak stahovaly ke dnu. Celkově to působilo velmi nevyrovnaným dojmem. Dokonce ani hudba nebyla zajímavá. S jedničkou se to prostě srovnávat nedá. Doufám jen, že snad nikdo nenatočí trojku! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Studio DreamWorks v snímku propaguje vlastní filmy. V scéně v obchodě se mezi videokazetami z druhé ruky nacházejí jen filmy tohoto studia. (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 61. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Třem maskérům trvalo vždy přes pět hodin, než Samaru (Kelly Stables) namaskovali. (Specs)

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama