Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ehren Kruger .. Po odpudivých až zatracujících recenzích, jsem k Ring Two přistupoval velice opatrně. Také proto, že jsem jen několik dnů před tím viděl trapnou a odpornou Nenávist, která bohužel nastolila nové dno remake hororů. Ale protože původní (americký) Kruh považuji za jeden z nejlepších strašidelně mysteriózních thrillerů, byl jsem zvědavý co nebo kdo přijde tentokrát.. A výsledek? Nejsem sice zklamaný ani rozčarovaný, jenže.. Opět to má celé velmi daleko ke klasickému hororu (považuji za plus), ale ztratilo se NĚCO, pro mě při sledování původního snímku, tak šokujícího. Chyběl mi ten netradiční STRACH co minule.. Kamera a některé scény (voda v koupelně) jsou velice zdařilé, ale na záchranu celku to nestačí. Doufám, že poklop od studny (jeden záběr z ní vypadal úplně přesně jako v jedné známé epizodě s Majorem Zemanem, jen tady v ní byla žena) zůstane už napořád pevně položen na svém místě a už se ho nikdo nepokusí znovu odsunout!! Následky nechci domyslet.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ač to dělám nerad, tak skutečně musím souhlasit s propastným rozdílem hodnocení mezi prvním a druhým dílem Kruhu. Tady totálně schází nějaký sledovatelný příběh. Film by se dal přirovnat k situaci, že by ste si jednoho krásného dne objednali v nějaké překrásné, Pohlreichem ohvězdičkované, restauraci vepřo knedlo zelo a číšník by vám přinesl pouze knedlo zelo s tím, že vepřo prostě došlo. V tomto filmu naprosto nemůžete očekávat napětí, či dokonce strach. Je tu pouze pár vizuálně slušných efektů, které už stejně nijak neoslní. Dávám * a přesto se chystám na chystaný Kruh 3D. Mám však obavu, aby se jej nesnažili zmodernizovat do té míry, že by se smrtící video šířilo přes YouTube, či nějaký jiný populárně naučný server... ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Byl jsem připravený na zklamání, ale nakonec to zase tak špatné nebylo. Mohly za to hlavně dvě ženské - v prvé řadě Naomi Watts, která je sladká i ve slabším filmu, za druhé Áďa, která je taky sladká, navíc lekavá a seděla vedle mě. Tak a teď k těm slabým stránkám: dvojka je velký sešup dolů. Tam, kde mě jednička děsila od začátku do konce, dvojka si dává velké pauzy a strhující (byť možná trošku děravý) příběh jedničky nahrazuje... čím vlastně? Ničím zajímavým. Nakatova nudná, rozbředlá režie mě moc nebavila už u originálních japonských Ringů, tady je to stejné. Zlatý Hollywood s jeho tlačením na pilu. Tady jsem čekal, kdy se do toho někdo opře, ale nic. Prostředí studny bylo mnohem napínavější už v proslulém dílu Majora Zemana. Kampak se Samara hrabe na Brůnu s jeho vypouklýma očima! Ale jak už jsem řekl na začátku, snést se to dá (hlavně v příjemné společnosti), pár míst je nápaditých, ale očekávání byla příliš velká... ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Není to tak suprový jako jednička, ale kdybych ji nikdy neviděl, tak tohle je horor na úrovni. Určitě 100x lepší je se kouknout na horor MYSTERIÓZNÍ, než na horor, kde protečou litry krve a běhá týpek s mačetou. Strach tu jde hodně pocítit a nemůžu jinak než dát vyšší hodnocení. Kruh 2 se povedl a nechápu, zdejšího nižšího hodnocení. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Stejná kazeta, stejní Rachel a Aidan, stejně pošmourná "ani noc-ani den" atmosféra, stejný hudební podkres. A stejně to Nakata neuřídil. Už samotná zápletka je absurdní a z traileru je víceméně jasné, že se film v jistém bodě musí rozpadnout, což se při zbytečné odbočce k Samařině matce nakonec i stane. Přesto ale právě navázání na vizuál prvního dílu dává pocit jakéhosi uceleného příběhu. Když si navíc vzpomenu na jeleny nebo osudovou studnu, naskočí hned správná husí kůže a přesvědčí mě, že druhý Kruh určitě není průšvih, jakým sliboval být. Do dalších experimentů bych se ale nepouštěl, protože aura prvního dílu by mohla dostat nebezpečnou trhlinu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V rámci reklamní kampaně byly kopie „prokleté pásky“ rozšíreny na veřejná místa. Po pěti minutách sledování odkázaly diváky na webovou stránku filmu. (imro)

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama