Reklama

Reklama

Můžete se těšit na rozmarnou princeznu Radunku (K. Burianová) a pracovitého ševce Matěje (J. Tříska), který ji napravil a přivedl k rozumu... Princezna se chce vdát. Přeje si, aby ženich nebyl žádná třasořitka, musí být bez bázně a hany, a tak nařídí všem mužům v okolí vstoupit do armády. Jenom švec Matěj před verbířem uteče. V lese potká vílu a jiné bytosti a ušije jim zdarma botičky. Za odměnu dostane kouzelné fousy… (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Půvabná neotřelá pohádka s krásnou vílou, princeznou, ševcem a princem (kumulace pohledných představitelů hlavních postav dnes tak ojedinělá, že mám podezření, že fyzický vzhled protagonistů podléhá jakési estetické cenzuře) s přehršlí strašidel, která marně roky toužím v lese potkat a s archetypálními představiteli neřestí několika řemesel a společenských tříd. Jako bonus chytlavé písničky a papírové kulisy, v nichž je zakomponován stroj času, protože pohled na ně člověka vrací do dětství. Převeliká krása, kterou bych v televizi ráda vídala pravidelně. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já bych tý princezně už ukázal, vo čem kosi zpívaj !!" ;) Tříska, Menšík, Filipovský a stejně nic.. Hrůzná upitvořená šmudla.. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Hvězdné přímo snové obsazení, krásná pohádka; "Hej hostinský, stát přišel." "Nemůžete mít všechno. Já ano, jsem krásná a princezna! Nikdo nemůže mít všechno." Jsem ani netušila, kolik zlidovělých hlášek je z této pohádky: Ševče, drž se svého kopyta. "Všim si si? Esi si si všim." ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Pohádku jsem viděla poprvé, a na kolik mi je, jsem s napětím očekávala jak to dopadne:) Jo a nejsem stará, jenom hodně pamatuju. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhá pohádka s hezkou melodií a pěknými písničkami. Mne osobně fascinovaly ty čtyři „struny“ na tom hudebním nástroji hned na začátku snímku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka natočená sice v kulisách, ale za to v takových, které mi hned připomněly Hrátky s čertem. K tomu si můžeme přičíst sylné herecké obsazení a pěkné písničky a máme tu pohádku o napravení jedné pyšné královské hlavy. Tohle by měli vidět povinně představitelé NATO a pak se pravidelně mlátit do hlavy. Třeba by se jim rozsvítilo. A nejen jim. Kdyby se celosvětově zrušily armády, nebylo by válek. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní pohádka pro pamětníky s obrovskou plejádou známých herců jako Tříska, Filipovský, Kemr, Nesvadba, Stehlík, vodní Pepa jako hejkal, Menšík, Miluška Voborníková jako víla či rusalka, mladičká Magda Reifová. Krásné kulisy Miloše Nesvadby. ()

Reklama

Reklama