Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dědeček a babička mají trápení se zlobivým Budulínkem, který přes jejich zákaz otevře lišce, protože se chce povozit na jejím ocase. Liška se raduje, jak snadno Budulínka nachytala, ale když ho přivede domů, je po radosti. Ten zlobivý Budulínek její děti snad úplně zkazí, z jejích dobře vychovaných liščat se stávají pěkní uličníci! A tak liška prosí dědečka a babičku, aby si Budulínka zase odvedli. To ale nebude tak jednoduché, dědeček a babička totiž chtějí nezbedovi dát za vyučenou… Do dnešního cyklu Pohádka pro pamětníky jsme vybrali jednu pohádku Josefa Lady, který známý příběh o Budulínkovi obrátil tak trochu „naruby". Pohádku natočila v roce 1984 podle scénáře Š. Haničincové, která je zároveň vypravěčkou tohoto půvabného příběhu, V. Janečková, která do rolí babičky a dědečka obsadila L. Peška a V. Fabianovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jako kulisovka pro malé děti, zlobivé jako Budulínek, tedy pohádka za trest, ano. Pro hodné děti, jakým jsem byla třeba já, je asi dobře, pokud je to v dětství mine, případně i v dospělosti, protože hodné děti by některých věcí měly být ušetřeny. Mizerných pohádek, pro začátek. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Budílínka doma nechtějí a tak ho nechají u líšek. Pohádka tak trochu naruby ,ale proč né. Když parchant zlobí ,tak co sním doma. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Krásná Ladova pohádka "naruby" v převyprávění Štěpánky Haničincové. Pohádka je mírně upravená - jednak má Budulínek běžnou lidskou "velikost", jednak tu větší roli než v pohádce pana Lady hraje babička. Zrovna její herecký výkon mě příliš neoslovil, zato Ladislav Pešek byl jako tradičně výborný. Pěkná pohádka o napravení jednoho zlobivého kloučka... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hodně divná pohádka o Budulínkovi. Je vlastně postavená celá vzhůru nohama, protože je o tom, že Budulínka doma nechtějí. A ty malované kulisy a plyšové lišky, to je jak z nějakého ochotnického divadla. No prostě hrůza. [195. hodnocení, 8. komentář, 52%] ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Opět za ilustrace Josefa Lady, za plyšovou liščí rodinku a Ladislava Peška dávám čtvrtou hvězdičku. Jinak je to klasická mikro pohádečka. Budulínek od Vojtaana je lepší. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka je sice studiová, ale zase v krásných kulisách malovaných Josefem Ladou. Celý příběh je postaven naruby a já si myslím, že nejmenší děti by mohl nejen bavit, ale i poučit. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Štěpánku Haničincovou moc nemusím, ale Peška mám rád a na pokoukání jedno se to dá, ale žádná sláva to není. Hodnocení: 45 % ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Když, raději, opominu scénář, tak to stále nestojí za moc a dost mě zklamal i Pešek, který je přece ikona herectví. Nefunguje tu skoro nic, snad to měl být popis tvrdého trestu jako ukázky pro nehodné děti. Ale nedává to moc chuť vidět znovu. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Pohádka (naruby) s papírovými kulisami, plyšovou liškou a notnou dávkou ironie a praštěného humoru. Dal bych průměrné hodnocení, ale kvůli paní vypravěčce musím dát jednu hvězdu dolů. ()

Reklama

Reklama