Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zostane to medzi nami je příběhem tří lidí, kteří neumí žít ve dvojici, ale nemají odvahu žít sami. Hlavní postava Danica (Danica Jurčová) žije již delší dobu s úspěšným Michalem (Michal Dlouhý), který jí poskytuje vše kromě lásky. Smířená se vztahem, který je více přátelský než partnerský a má již být brzo završen svatbou, poznává náhodně charismatického Tomáše (Tomáš Hanák). Ten do jejího uspořádaného života přináší dosud nepoznané silné emoce. Danica, fascinovaná Tomášovými temnými tajemstvími, propadá vášni a emocím rodícího se vztahu, které ji postupně začnou natolik spoutávat, až se stanou nesnesitelnými. Zmatená Danica opět zatouží po Michalově chladné racionalitě a vrací se do náruče jistoty, kterou tak důvěrně zná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

No Trapas! Asi dosť nechcená katastrofa, nevýrazná katastrofa, plná podpriemerných Slovenských hercov ako že hrajúcich v dosť nudných až povrchných scénkach. Utrpenie pozerať to. /10%/ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slovensko-český film s českými herci a slovenskými herečkami. S něčím takovým problém nemám, ale rozhodně to nevyřeší problémy současného slovenského filmu... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Najdlhšia reklama na obchodno-zábavné centrum Aupark má podobu milostnej zápletky, ktorej kľúčové momenty prebehnú v bare s romantickým pozadím fučiacich tiel posilňovne tohto megastoru. Ambície tvorcov boli väčšie ako nakrútiť prostý ľúbostný klip zo súčasnej Bratislavy - ale režisérske kvality len potvrdili rozpačitý pocit zo Šindelkovho debutu Vášnivý bozk. Užívateľ Terminus to vystihol - nejde o ľahko uchopiteľný film, primárne ani o tú reklamu (nadužívanie Auparku rozoznajú asi len Bratislavčania). Ale na to, aby vznikla zároveň plnokrvná paródia, zároveň ľúbostná dráma a zároveň nadžánrové poetično s nečakanými minivstupmi známych hercov, hudobníkov a výtvarníkov tento film nemá. Prečo? Medzi plytkými dialógmi sa síce nájde aj vydarenejší žart na tému prázdneho života zrýchlene úspešných a šašov-umelcov, ale zároveň je tam veľa slovnej i obrazovej vaty a tiež množstvo insiderských žartíkov, ktorým nezasvätení nemajú šancu porozumieť. Verím, že tvorcovia sa bavili dobre, a zostalo to medzi nimi. Medzi mňou a filmom ostalo trocha subjektívnej radosti pri záberoch bratislavských lokácií. Dodatok (3. 9. 2008): Po tom, čo som uvidel Polčas rozpadu musím ísť s hodnotením vyššie. Je síce ťažko porovnávať dva braky, ale toto malo aspoň aký-taký spád a humor. 30% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Bylo to vážně špatné rozhodnutí se na to dívat. Dal jsem hlavně na Hanáka a docela jsem litoval, jediné vysvětlení je pro mě, že buď nečetl scénář a nebo se mu Jurčová líbila tak, že prostě mu to za to stálo. Každopádně 100 ztracených minut života a 50 kč za půjčovné. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Srtašné. Kompletne celé zle. Miro Šindelka má možno diplom zo streleckého krúžku, ale určite nie zo školy. V podstate až tak zlých hercov vo filme nemal, ale výsledok? Nedá mi nespomenúť výkon Danice Jurčovej, ktorá tu mala zvádzať dvoch mužov, ale z ktorej sála erotický náboj ako z telegrafného stĺpa. Namiesto honoráru mala dostať mesiac verejno prospešných prác. Za čo potom dávam 1*? Za Mariána Vargu za organom, ale ten tam bol asi minútu :( ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný česko-slovenský film (všechny hlavní role hrají Češi, kromě Danici), ve kterém se postavy jmenují stejně jako jejich herečtí představitelé, svícení je záměrně (aspoň doufám, docela mi to tam sedělo, pokud to nebyl záměr tak jsou autoři idioti) slabé a většina scén tone v pološeru, případně před světlým pozadím defilují stínované postavy, sem tam se objeví nějaké to cameo (Uzel mě rozsekal a Belohorcová svou call girl zahrála tak dobře, že jsem ji vůbec nepoznal). Bratia Slováci se mě teď nejspíš pokusí umlátit, ale tohle je spolu s O dvě slabiky pozadu jeden z nejlepších slovenských filmů za posledních pár let. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době snímek, u kterého jsem vydržel jen pár minut a poté to srabácky vzdal (nebo spíše psychicky nevydržel). Naprostá příšernost s hroznými hereckými výkony, neskutečně hloupými dialogy, debilní a pro film neuvěřitelně špatně vybranou hudbou a amatérskou režií. Neskutečné.... ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Další matný pokus o postihnutí dneška... K velké řadě jevů vcelku průkazný, snaživý a alternující časté „tiky“ v mezilidské komunikaci. Takový je nesporně Šindelkův film. Stejně tak nevyzrálý, přehnaně ambiciózní a mísící v jednom autorské vyznání s nejpodbízivější komercí (cool hudba, cool DJ, nervní střih), což si pro fungování žádá velkého realizátora, pokud nemá zůstat v rovině nepochopeného honění ega jakéhosi lokálního artisty. Dle většiny reakcí se přesně to stalo. Částečný úspěch vidím v tom, že film po formální stránce přesně naplňuje aspekty toho, co tak kritizuje. Aktuálně moderní pojetí (leč pevně usazené ve své době, podléhající času o to rychleji) má určitou schopnost přitáhnout mladé publikum, co zná hlavně americké filmy, a současnými tématy/traumaty protkaný děj zase střední generaci. Paradoxně právě děj strašně kazí zbytek. Připomíná mi ostré filozofování ještě mutujícího adolescenta, co káže celému světu o slovech, které mu doposavaď servíroval výhradně Večerníček. Lacinost odnáší všichni tři schopní protagonisté: charismatický Hanák (alias namachrovaný osudový DJ, co „o tom všem tady moc dobře ví“), krásná Jurčová (alias schizofrenní žena dneška, jak z plakátu, nevěrohodná přes slušně vykreslený pragmatismus) a schopný Dlouhý (alias stylizovaný prototyp úspěšného muže, jediný propracován, leč má málo prostoru). Většina scén se pokouší o minimálně dvojí význam, sebedůležitost je postupně celkem otravná a vede k ubití několika perfektních nápadů. Je mi celkem líto odvážných filmů, navrch takových, které mají srovnané v hlavě, co je špatně. Jenže schází rozložení jevů do fungujícího vyprávění a natočení od někoho, kdo nehodlá vystavět za každou cenu pomník originality a pobuřování. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Danicu Jurčovou a její červené hadříky. Skoro by se mi chtělo napsat, že jinak není co dodat. A vlastně to odpovídá pravdě. Nechápu, jak se mohli tři výborní herci upsat něčemu takovému. Zmatený a nesmyslný děj, praštěné postavy, příšerná hudební složka, tady je zkrátka všechno špatně. Už jsem dlouho neviděl film s tak slabým hodnocením. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Keď už človek nevie čo s načatým nudným sobotným večerom, zapne telku a pozerá prvú vec, na ktorú natrafí. Tento ,,film" bol natoľko zlý, že mi dokonale zlepšil moju poklesnutú náladu a len som krútil hlavou a smial sa nad týmto všetkým. Na danú tému to vôbec nemalo žiadnu šťavu, navyše po 15-tych minútach som mal dojem, že ho sledujem už asi hodinu. Miestami ako tak za niečo stála kamera i v nej však bolo cítiť, že väčšina záberov je kompozične spravená veľmi nasilu. Nakrúcanie v Auparku už ani nemohlo byť sproklamované viacej a autor hudby si asi pri jej skladaní dával LSD. Scenár a réžiu ani spomínať nebudem, pretože ako Slovák nechcem natoľko urážať naše veci. Herecké obsadenie to už je poriadna zmeska, najviac potešia úlohy tých fasa ľudí ako Noga, Gučík a ďalší, po prípade to, že väčšina našich herečiek je tu vykreslených ako nejaké lacné ku*vy. Mnoho postáv ako napr. Studenková (haha zabudli ju tu napísať) a Paulovič je to absolútne zbytočných. Najlepší tak bol Varga v úlohe organistu na pohrebe. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Ohlasy vyjadřující se ke slovenskému filmu Zostane to medzi nami se až komicky opakují - píší o nepovedeném pokusu o dobovou výpověď a především akcentují neutěšený stav slovenské kinematografie. (Nejzajímavější recenze vyšla z pera Petera Jakuše - viz web biograph.phil.muni.cz.) Smysluplnější jsou pak relativně časté paralely s Jakubiskovým Post Coitum, kterýžto film se ve (vyčpěle) symbolických výjevech navážel do dehumanizovaných mezilidských (sexuálních) vztahů. I příběh Zostane.. se točí okolo (v úvodních titulcích a na plakátech výtvarně zdůrazněného) milostného trojúhelníku - tedy motivu mnohokrát ztvárněného, ale stále potenciálně poutavého. Je však tento film skutečně kritikou konzumního života (či pokusem o ni)? Neměli tvůrci v plánu ze scénáře filmové teoretičky Slaveny Pavláskové udělat leccos jen ne generační výpověď? Opravdu věříte tomu, že účast sexuologa Uzla, Zuzany "peržíčko" Belohorcové či klavíristy Mariana Vargy jsou kroky seriózního castingu? Nezdá se vám, že přísaha na zdraví otce, který je podle všeho prožraný rakovinou, už je za hranicí kritiky povrchního života? Nezdá se vám, že kritika tohoto filmu coby "nepravdivého a vyspekulovaného" není na místě? Ačkoliv Zostane to medzi nami nepovažuji za příliš poutavý film (místy je přes svižný střih i nudný), cítím potřebu upozornit na to, že není tím, čím se na první pohled zdá být. Zostane to medzi nami je při hlubším sledování těžko uchopitelný film - snad i proto se recenzenti příliš nepouštěli do broušení svého ostrovtipu. Odpusťte si proto i vy zlomyslné poznámky o nízké návštěvnosti ve slovenských kinech a dejte tomuto filmu šanci. Pro jistotu ale až při uvedení v televizi. Té více než stovky za lístek do multikina byste vlastně mohli litovat. vp 9.6.2005 ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Recenzi na tento film jsem nazval "mělo to zůstat mezi nimi"... to snad hovoří za vše. I když jsem se pak dozvěděl, že jsem film patrně hrubě nepochopil... Ale stále si stojím za svým názorem. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Ďalší kŕčovitý slovenský pokus o umenie. Danicu Jurčovú som ešte v inej úlohe ako "totálna krava" nevidela, mala by si dávať lebo jej toto zaškatuľkovanie zostane. Jediné čo ma potešilo bola minirolička Dušana Lenciho ako otca. ()

sek odpad!

všechny recenze uživatele

Můj nejstrašnější filmový zážitek za poslední dlouhé měsíce. Tvůrci nacpali do filmu snad úplně všechno, není divu, že jsem při promítání doslova fyzicky trpěl. Jak že to říkal Zdeněk Podskalský? "Není nic horšího než načančaná sračka." ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Po Post Coitume a po tomto filme som pochopil, ze slovenske filmy svojou "kvalitou" maju namiereny smer do najhlbsej zumpy. Film Zostane to medzi nami je prekrasny dokaz. 0 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zůstane to mezi námi, možná jsem shovívavý ve svém hodnocení. Určitě nikoho nepřekvapí, že Miro Šindelka má chudou filmografii. Má smůlu, ví co říci. Ale neoplývá tvůrčím nadáním a schopností se vyjádřit. Snaží vystihnout a formulovat svůj postoj k problémům současného života. Pokouší se otevřít palčivou otázku o partnerském soužití, o rozporu mezi emočním prožíváním a citově odcizeném životě v pohodlí blahobytu. Ptá se na hodnotu života v dobrodružství a nestálosti změn. Porovnává ho s otupující všedností a pokojně bojácným zařazením do nenápadnosti spořádané společnosti. Dochází k poměrně cenným závěrům. Zádrhelem je Šindelkova neschopnost používat účinným způsobem filmovou řeč. Místo prožitku nabízí hesla, místo názorné pomůcky vedení příběhu rozhazuje slova. Bez nich by byl navždy ztracený. Veřejné odsouzení si Šindelka nezasluhuje, ale díky svému neumětelství nemůže od přezíravé veřejnosti nic jiného očekávat. Hlavní postavou neurovnaného dramatu je rozhlasový D.J. Tomáš H. (Tomáš Hanák). Nabízí vášeň, prožitky, pikantnosti. Odmítá jistoty, stálost a přetvářku. Životem lze projíždět horskou drahou s expresí a uspokojenou touhou. Točí se z ní hlava, dotýká se hvězd, bolí a jede se na plný plyn. Hlavní ženskou postavou je Danica (Danica Jurčová), atraktivní ozdoba každého úspěšného muže. Volí se mezi vůní temperamentu a jistotou blahobytu. Je to jedno z nejzásadnějších dilemat současnosti! Třetím vrcholem je Michal (Michal Dlouhý), úspěšný mladý muž, který nabízí stálou existenční serióznost. K úspěšnému muži patří pouze a jen atraktivní doplňky. Rozum a zajištěná budoucnost jsou nejúčinnější zbraní. Z dalších rolí: soucitná Tomášova bývalá manželka Anna (Anna Šišková), k zoufalému činu nefunkčním partnerstvím dohnaná tlumočnice (Zdena Studenková), Michalovi dobří kamarádi Šimon (Miroslav Noga) a operní pěvec (Michal Gučík), v prázdnotě žijící Maťo (Matej Landl), Šimonova přítelkyně Lea (Szidi Tobias), rodiče Danici v očekávání (Božidara Turzonovová a Jozef Lenci), hrubiánský druh tlumočnice (Ľubomír Paulovič), Tomášova oblíbená společnice (Zuzana Belohorcová), zaskočený oddávající kněz (František Kovár), druhotná oběť autonehody (Radoslav Brzobohatý), či neúnavný prodejce medikamentů na zvýšení potence Radim Uzel. Šindelka si nasral do gatí. Má co říci, ale neumí to. S torzem jsem spokojen částečně, naštěstí je mnoho jiných filmových výtvorů, které na podobné téma dokáží kreativně a podmanivě reagovat. ()

Reklama

Reklama