Reklama

Reklama

Non Plus Ultras

Obsahy(1)

Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své oblíbené činnosti - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří zestárli předčasně a někteří naopak ještě nedospěli Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku něj nové a nezaujatě pozoruje partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (233)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

No nečekal jsem od toho kdovíco, jen mě to zajímalo jako sparťana a taky jsem se těšil na pořádný anglický akcent ostrovních rowdies. Bohužel se mi dostalo jen trapně nedodělaného filmu, který vpodstatě sám neví, co chce. Většinu času je vypravěč David Novotný, aby ho v několika scénách vystřídal Vladimír Dlouhý. Cože?!? Výkony byly slušné, i když na těch vypitých mozcích toho snad moc zkazit nejde. Psychologie postav nulová, čili jakákoli potenciální snaha o moralizování a věrné vykreslení životů těchto lidí na okraji společnosti, tak hezky zobrazené třeba v Romper Stomper, se naprosto míjí účinkem. Celková rozsekanost filmu do jednotlivých epizod je taky na škodu, obzvláště když ani jedna z nich nekončí pointou. Prostě dementní film, který měl zajímavý potenciál být tak trochu jiným rowdie dílem, ale asi utopil většinu peněz na naprosto zbytečných scénách v Lucerně, Rudolfinu a podobně. Škoda, no, režisérovi bych do rukou štáb a prachy už nesvěřil (což se, při pohledu na jeho filmografii, české kinematografii povedlo, takže hurá). ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Fotbalový film a taková slabota... Celý film jsem čekal na zápletku, která ale nepřišla (nebo jsem si jí nevšiml). Díky bohu za návštěvu dvojky anglických vypatlanců, díky kterým film rychleji ubíhal a přenesl mě ke konci filmu. Kde se nachází něco, co vzdáleně připomíná pointu. Celý film vypráví o údělu sparťanských fandů, kteří to nemají lehké jak v soukromém životě, tak v tom fotbalovém. Dvě slabší sešívané hvězdy, každá za jednu non plus ultra soulož. ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pod tři hvězdy není fér a než o filmu naznačuje spíš něco o hodnotícím. S tímto filmem je to totiž tak, že pokud jste nežili v tom, v čem postava Davida Novotného, bude vám smysl tohoto filmu pořád unikat. Takže zapšklým intelektuálům to vysvětlím: tento film je o tom, že do pětadvaceti se blbnout dá, ale když se vás to drží ještě ve třiceti a nedejbože i po třicítce, působíte poněkud směšně. Věřte, vím, o čem mluvím; taky jsem v podobné partičce byl a je skutečně "zábavné" sledovat, jak se někteří už patnáct let drží pořád toho svého. Gorefeeeeeeeeeeeest. Hrůůůůůůůůůůůůůůůza ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film jako takový se nedá hodnotit. Nemá žádný děj, je to jen krátké vyprávění o partě fanoušků Sparty, kteří se tam chodí hlavně porvat a rozbít těm cizím hubu, a ne tolik kvůli fandění. Já osobně ho hodnotím podle vtipných scének. A kvůli těm několika povedeným scénkám (Lábus u Kaisera v hospodě, Angláni na nádraží, Angláni u bejčáka doma) a několika dobrým hláškám ("Nejlepší víno je pivo"..."já se nějak loupu"..."Ty seš ale hajzl"-"Ne, ten je tady v těch dveřích") ho řadím mezi dost slabý průměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fotbal jde naprosto mimo mě a o jeho hard core vyznavačích si myslím přesně to, jak jsou vylíčeni v tomhle filmu. On je ten film vlastně úplně o hovně, stejně jako podle mě o něm fotbal a všechen ten humbuk kolem něj, ať už ze strany fotbalistů nebo jeho fanoušků. A možná proto, že je o tom hovně a ani se to nějak nesnaží (na rozdíl od ostatní české filmové produkce) skrývat, mě to v tu danou chvíli docela pobavilo. Smál jsem se, smál jsem se s filmem, smál jsem se filmu, smál jsem se jeho postavičkám. Ti dva angláni byli bezkonkurenční a strhli pro sebe celý film. Kaiser byl výborný, za Lábuse mi bylo trapně i za něj, to byla naprostá tragédie. Karolínu Kaiserovou bych rozhodně rád viděl ve filmu častěji. Vlastně takový důkaz, že i tupý film o tupých lidech nemusí být zase až tak špatný. "Souhlasí někdo proti tomu?" ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu hraje Oldřich Kaiser se svou dcerou Karolínou Kaiserovou. (M.B)
  • Hospoda, kde se partička scházela, se nachází nedaleko stanice metra Hradčanská, na křižovatce ul. Dejvická a Bubenečská, v Praze 6 - Dejvicích. (rakovnik)

Reklama

Reklama